Davutoğlu'ndan 'Pelikan dosyası'na çok sert cevap!

Davutoğlu'ndan 'Pelikan dosyası'na çok sert cevap!

Davutoğlu'ndan 'Pelikan dosyası'na çok sert ... AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.'Pelikan Dosyası' hakkında çok sert ifadeler kullanan Davutoğlu, Anayasa komisyonunda tekme tokat dokunulmazlık teklifini geçiren AKP'lileri ise...

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.'Pelikan Dosyası' hakkında çok sert ifadeler kullanan Davutoğlu, Anayasa komisyonunda tekme tokat dokunulmazlık teklifini geçiren AKP'lileri ise 'Destan yazdınız' diye kutladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında "Bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Bugün herkes imtihandadır. Herkes kendi imtihanını verecek. Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız. Şu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar. Gerisi ne yazarsa yazsın" dedi.
AKP grup toplantısı yaklaşık yarım saat sürdü. 

"AK PARTİ HİÇBİR HESABA KURBAN EDİLMEKSİZİN KORUNACAK EN KIYMETLİ HAREKETİMİZ"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de gerçekleştirilen AKP grup toplantısına katıldı. Burada hitap eden Davutoğlu, AK Parti iradesini engelleme çalışmaları olduğunu savunarak, "AK Parti; hiçbir tartışmaya, hiçbir hesaba, makama kurban edilmeksizin korunacak en kıymetli hareketimizdir. AK Parti büyük bir davanın adıdır. Biz bu ülkeyi büyük bedeller ödeyerek kurduk. Biz bu ülkeye aşkla sadakatle bağlı bir kadroyuz. AK Parti'nin milletin iradesinden doğan hareketini engelleme çalışmaları bugün de devam ediyor" ifadelerini kullandı.



"ADLARI, İDEOLOJİLERİ FARKLI GÖRÜNSE DE HEPSİ BU FİTNENİN İÇİNDE HİZMETKAR"
Artan terör olaylarına değinen Davutoğlu; adları, ideolojileri farklı görünse de terör örgütlerinin aynı amaca hizmet ettiğini işaret ederek, "Bölgemiz ve ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Birinci Dünya Savaşı esnasında yaşanan acılardan daha fazla acı yaşanıyor. Katliam gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar bölgemizin zenginliği olan farklılıklar birer iç çatışmaya dönüştürülüyor ve bölgenin geleceğini yok edecek nifak tohumları ekiliyor. Paravan örgütler bu çatışmanın tarafı haline getirilerek bu sürece taşeronluk yapıyor. Adları, ideolojileri farklı görünse de hepsi bu fitnenin içinde birer hizmetkar görevi ifa ediyor. Bu yüzden bölgenin tek istikrar adası olan Türkiye'yi hedef alıyor. Türkiye'yi de şiddet sarmalının içine çekmek, bir kaos oluşturmak için ellerinden geleni yapıyor" diye konuştu. 

"TÜRKİYE SEVDAMIZ ONLARIN ANONİM VE KARAKTERSİZ SALDIRILARINDAN ZERRE ETKİLENMEZ"
AKP'ye yönelik eleştirilere yanıt veren Davutoğlu, "Milletimiz müsterih olsun. Türkiye'de güçlü bir devlet, istikrarlı bir hükümet var. Yapılan her saldırı bizi derinden üzse de canımızı acıtsa da emin olun hak ettikleri cevabı alıyorlar. Yaptıkları saldırılar asla yanlarına kalmıyor. Bize her türlü eleştiriyi getirebilirler. Olabilir. Her iktidarın doğruları kadar yanlışları da olabilir. Ama bizim bu topraklara aşkımızı, bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar. Bizim Türkiye sevdamız onların korkak, yüzsüz, anonim, kişiliksiz ve karaktersiz saldırılarından zerre etkilenmez. AK Parti milletle siyaset yapan geleneğin son halkasıdır ve eski Türkiye defterini kapatmıştır. Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatanların Türkiye'ye ameliyat yapmasına da müsaade etmeyecektir. Maskeli tetikçilerin, siyaseti ayak oyunu zannedenlerin, her türlü fitne fesadından bugün de bizleri Rabb'imiz korusun. Bizler küresel odakların ameliyat girişimlerine pabuç bırakmadık. Küresel güçlerin çakma yerli versiyonlarına da asla bırakmayız" açıklamasında bulundu. 



"CANİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEYEN HERKESE MUTLAKA DOKUNULACAK"
Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaşanan kavgaları eleştiren Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhalefetin hali ortada. Artık onlardan Türkiye'nin geleceği için hayırlı bir söz duymayı beklemiyoruz. Yeni Anayasa için kendi tabanlarına verdikleri sözü bile tutmuyorlar. HDP ahlaksız bir şiddeti, insanlarımızı hedef alan bir şiddeti halen savunmaya; TBMM'de dahi uygulamaya kalkışıyor. Şehirlerimizi yangın yerine çevirenlere selam göndermeye devam ediyor. İnsanların kendilerine verdiği oylara ihanet ederek bölgesel taşeronluğu tescillenmiş, eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Dokunulmazlık konusu açıldığında mangalda kül bırakmayan ucuz kahramanlar şimdi süreci engellemek için milletvekillerimize saldırıyorlar. Meclis çatısını kavganın, kargaşanın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın Diyarbakır Ulu Camii'nin kardeşi Bursa Ulu Camii'ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese mutlaka dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar"

KOMİSYONDA KAVGA EDEN AKP'LİLERİ TEBRİK ETTİ: DESTAN YAZDINIZ
Başbakan Davutoğlu, Anayasa Komisyonu'ndaki AKP grubunu tebrik ederek, "Camileri kana bulamaya teşebbüs eden bir örgüt bu coğrafyaya, bu topraklara ait olamaz. Bunları savunanlar da bu topraklara, bu millete ait olamaz. Ancak ve ancak yabancı unsurların maşası, taşeronu olabilir. Biz de o yabancı unsurların nasıl dokunulacağını gayet iyi biliyor ve gerekeni yapıyoruz. Bu maşalara gereken dersi veren, Meclis çatısı altında zorbalığa geçit vermeyen AK Parti grubumuzu yürekten tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu. 

"BU KADAR TUTARSIZLIĞIN ADI ANCAK SİYASAL ŞİZOFRENİDİR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemlerindeki tutarsızlık parti tabanını bile rahatsız eder hale gelmiş durumda. Bir gün Türkiye'yi kuran parti olmaktan bahsediyor. Ertesi gün Türkiye'yi iftiralar eşliğinde dışarıya şikayet ediyor. Bir gün paralel yapının sözcüsü oluyor. Bir gün hendek kazanlara 'arkadaş' diyor. Partisinden bazı milletvekilleri teröre destek çıkıyor ama o sesini bile çıkaramıyor. Galiba o milletvekilleri CHP içinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun müdahil olamadığı bir denklemle varlıklarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, toplumu korkutuyor; ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Karşı karşıya kaldığımız şeyin adı çok nettir. Bu kadar tutarsızlığın adı ancak siyasal şizofrenidir. Hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür. En ağır ifadeleri kullanıp, hakaret edip sonra da Türkiye kutuplaşıyor diye konuşmasına devam etmek sadece siyasal şizofreniyle izah edilebilir" ifadelerini kullandı. 

İSTİFA SİNYALİ: "HER MAKAMI ELİMİN TERSİYLE İTERİM AMA..."
Başbakan Davutoğlu, gerekirse bütün makamları elinin tersiyle itebileceğini ama hiçbir arkadaşının kalbini kırmayacağını vurgulayarak, "Ülkemize, milletimize, bizi biz yapan değerlerimize ihanet etmeyeceğiz; edenlere de izin vermeyeceğiz. Silopi'de kulağıma eğilip 'Bizi yalnız bırakmayın' diyen yaşlı amca da, Bergama'da yağmur altında saatlerce bekledikten sonra ellerini semaya açıp dua eden yaşlı teyze de umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar da merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım. Bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu AK hareketin zarar görmesine, bu AK yürekli kadroların üzülmesine asla izin vermem" diye konuştu. 

"BUGÜN HERKES İMTİHANDADIR"
Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün herkes imtihandadır. Herkes kendi imtihanını verecek. Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız. Şu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar. Gerisi ne yazarsa yazsın. Biz onlar için geldik. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefeste onların hakkımızda hayır şehadet etmesi için gayret sarf ediyoruz. Son nefesimize kadar bu dosyaların hayır içinde olması için Rabb'ime niyazda bulunacağım. Kim ne üretirse üretsin, kim ne yaparsa yapsın hepimiz önce bu iki yazıcının dosyasından korkalım. Allah'tan korkalım. Başka hiçbir şeyden korkmayalım. Allah bizi bu millete mahçup etmesin"
 

"Davutoğlu'ndan 'Pelikan dosyası'na çok sert cevap!" haberi, 03 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu'ndan 'Pelikan dosyası'na çok sert cevap! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu'ndan 'Pelikan dosyası'na çok sert cevap! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  2. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  3. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  4. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  5. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  6. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  7. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  8. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  9. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  10. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  11. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  12. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  13. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  14. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  15. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  16. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  17. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  18. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  19. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  20. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
Politika Haberleri