Demirtaş gazeteciyi uyardı: Kovulursun

Demirtaş gazeteciyi uyardı: Kovulursun

Demirtaş gazeteciyi uyardı: Kovulursun Halkların Demokatik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İtalya’da katıldığı bir programın sunucusuna Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü olmadığını söyleyerek, “Mesela siz Türkiye’de bir program...

Halkların Demokatik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İtalya’da katıldığı bir programın sunucusuna Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü olmadığını söyleyerek, “Mesela siz Türkiye’de bir program yapıp, beni bir röportaj için davet etseniz ertesi gün işten atılabilirsiniz'' diye espri yaptı.

Selahattin Demirtaş, İtalyan devlet kanalı RAI 3’te dün akşam yaklaşık 2 buçuk saat süren “L’Erba dei Vicini (Komşunun Çimi)'' adlı programa konuk oldu.

İtalya ve Türkiye arasındaki benzerlikler ya da üstünlüklerin ele alındığı program için Milano’ya giden Demirtaş, yaklaşık 8 dakika boyunca soruları yanıtladı.

Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu, ancak yönetim ve demokrasi sorunu yaşandığını dile getiren Demirtaş, “Biz bunların olması gerektiği gibi olması için mücadele veriyoruz. Biz kurumsallaştırılmış bir demokrasi istiyoruz ve bunu başaracağımıza güçlü bir şekilde inanıyoruz'' diye konuştu.

Program sunucusu Beppe Severgnini’nin, “Bugün Türkiye’de Kürt olmak ne demek?'' sorusuna karşılık Demirtaş, “Aslında biz 20 milyonluk bir halkız. 100 yıldır Ermeniler o topraklarda öldürüldüğünü ispatlamaya çalışıyorlar. Yine 100 yıldır Kürtler hep o topraklarda yaşadıklarını ispat etmeye çalışıyor, yok sayılıyorlar. Oysaki biz o toprakların parçasıyız, orası bizim vatanımız. Biz diğer halklarla beraber yaşamak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

“KEŞKE IŞİD’E KARŞI EL ELE MÜCADELE VERSEK'' 
Demirtaş, “Kürtler’in de Erdoğan hükümetinin de IŞİD tehdidine karşı savaşma gibi ortak bir arzusu var. Bu iyi bir ortak başlangıç değil mi?'' sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Keşke bu tam olarak böyle olsaydı. Keşke el ele versek ve IŞİD’e karşı birlik olsak. Evet IŞİD’e karşı bir mücadele veriliyor, Kürtler de bunun bir parçası. Keşke Türkiye’ de bu konuda yeterli olsaydı.'' 

“PKK’nın saldırılarının, Kürt meselesine zarar verdiğine inanmıyor musunuz? diye sorulan Demirtaş, şiddet eylemlerinin kendileri açısından kabul edilemeyeceğini dile getirerek, “Biz politik bir partiyiz. Barışçıl ve demokratik bir yolu tercih ediyoruz. Şiddetin bitmesini, barışı istiyoruz'' dedi. 

“BENİMLE RÖPORTAJ YAPSANIZ ERTESİ GÜN KOVULURSUNUZ''
Demirtaş, “Türkiye’de demokrasi ve ifade özgürlüğü var mı? Avrupa Birliği’ne (AB) girmek için kartları yeterli mi?" sorularına ise şöyle yanıt verdi:

“Keşke buna olumlu cevap verebilseydim ve harika bir demokrasimiz var deseydim. Türkiye’de değişimler yaşanıyor. Demokrasi zaman istiyor. Bir sabah uyanıp demokratik olamıyorsunuz. Biz sadece AB’ye girmek için değil, bizim ihtiyacımız olduğu için bu konuda her şeyi yapıyoruz.  

İfade özgürlüğü maalesef Türkiye’deki en hassas ve zor alanlardan biri. Bu konuda tam bir iç çatışma yaşanıyor, gazeteciler ve üniversite profesörleri çok baskı altında. Birçok gazeteci cezaevinde ya da işinden kovuldu. Basın özgürlüğü konusunda dünyada 151. sıradayız.'' 

Demirtaş ayrıca gazeteci Severgnini’ye, “Mesela siz Türkiye’de bir program yapıp, beni bir röportaj için davet etseniz ertesi gün işten atılabilirsiniz. Eminim bu riski göze almak istemezsiniz'' diye gülerek espri yaptı.

"Demirtaş gazeteciyi uyardı: Kovulursun" haberi, 22 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş gazeteciyi uyardı: Kovulursun haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş gazeteciyi uyardı: Kovulursun 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Politika Haberleri