İnce: Sağcı kazanacak, solcu kazanacak

İnce: Sağcı kazanacak, solcu kazanacak

İnce: Sağcı kazanacak, solcu kazanacak CHP''nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Gaziantep''te vatandaşlara seslendi. İnce, "Cumhuriyet''in kenti Gaziantep sağolun varolun. Bu 99. mitingim. Bu iş tamam, bu maya tuttu. Allah''ın izni milletin isteğiyle bu iş tamam. İlk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, 24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala miting çalışmalarına Gaziantep'te devam etti. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Birinci turda yüzde 51 alacağım" diye seslendi.

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

İnce, 24 Haziran'dan sonra CHP'li, AKP'li, Ülkücü, HDP'li, İyi Parti'li Saadet Parti'li vatandaşların kazanacağını söyledi. Sağcı kazanacak, solcu kazanacak diyen İnce, "İlk işimiz OHAL'i kaldırmak olacak. İkinci işimiz Merkez Bankası'nın para politikasına asla müdahale etmemek olacak. 3 dış politika barışcıl olacak. Türkiye'yi her türlü vesayetten kurtaracağız. Türkiye'de demokrasi olacak hukuk olacak bağımsız mahkemeler olacak. Başörtülü başörtüsüz ayrımı yok sağcı solcu ayrımı yok Alevi Sünni ayrımı yok. Önce barışacağız. Hemen barışacağız. Millete yalan söylemeden kimseyi kaldırmadan. Sanayimizin atıl kalan yüzde 25'ini hayata geçireceğiz. Meraları tarım alanlarını değerlendirecek işsizlere iş bulacağız. Türkiye nefes alacak." dedi.

İnce şöyle devam etti:

'DİNİMİZE ZARAR VERME GÜNAHTIR'

"Erdoğan benim şiir kitabımla uğraşacağına istersen sana bir alışveriş listesi vereyim onu oku meydanlarda. Sana her kuşun eti yenmez dedim. Meydanlarda fabrika diyorum, aş diyorum, iş diyorum, gençleri yurtdışına göndereceğiz diyorum, her mahalleye kreş açacağız diyorum, o tutturmuş her mahalleye bir kıraathane diyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da kıraathane övgüsü yapıyor. Yapma bunu, yanlış yapıyorsun, sen en üstteki din adamısın, dinimize zarar verme yazıktır günahtır.

Ben 5 vakit namaz kıldığımı iddia etmiyorum, ama 15 yaşından beri cuma namazına gidiyorum. Ben böyle öğrendim. Seçim yaklaşınca gidenlerden değilim. Camide hiç fotoğrafın var mı diyor, biz camiye fotoğraf çektirmeye değil ibadet yapmaya gidiyoruz. Kul hakkı yersin, haram sende, yalan sende, sen nasıl müslümansın?! 1071 Malazgirt zaferinden beri bu topraklar böyle yalancı görmedi. Erdoğan bence sen bir doktora git."

'KORKMA BEN ADAM YEMİYORUM'

"Erdoğan madem sen ustasın, ben de diyorum ki boynuz kulağı geçer. Sende yürek varsa, bilgi varsa, cesaretin varsa istediğin televizyon kanalında karşıma çık. Seninle ekonomi tartışacağım, yanlış Suriye politikanı tartışacağım. Onunla televizyona çıkarsam reytingi artar demiş, ben televizyona çıktığımda Erdoğan'ın dört katı izleniyorum. Erdoğan televizyonda konuşurken başka kanalda hava durumu var daha çok izlenmiş. Benim attığım tweet dünyada birinci oluyor. Gel benimle televizyona çık da biraz havan olsun. Korkma ben adam yemiyorum. Korkma diplomanı sormayacağım.

Çocuklarınıza matematik öğreteceğiz, iyi mühendis, iyi öğretmen, iyi doktor olacaklar. Çocuklarımız iyi spor yapacaklar, olimpiyatlarda madalya alacaklar. Çocuklarımız FETÖ benzeri yapıların yurtlarına muhtaç kalmayacak."

'HERKES ÜÇ KİŞİYİ İKNA EDECEK'

"Ben diyorum ki nanoteknoloji, ben diyorum ki "Erdoğan, dünya değişti, artık insanlar aydan maden topluyor." O diyor ki "kıraathane", hadi gündüz bedava keki yedin, akşam yemeği ne olacak? Bedava kek isteyenler Erdoğan'a, iş isteyenler bana oy versin.

Meydanda "Bana bak Muharrem" diyor, ben de dedim ki "Sana baktım Recep söyle" Vatandaş da dedi ki "Ona zaten devletin hazinesi bakıyor, sen ona bakma bize bak."

Evlatlarım, çocuklarım size güzel bir Türkiye, mutlu bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye vaat ediyorum. Başörtülüler de benim çocuklarım, başı açıklar da benim çocuklarım. Türk gençleri de benim çocuklarım, Kürt gençleri de benim çocuklarım.

Pazar gününe kadar herkes çevresinden üç kişiyi ikna edecek. Oyunu kullandın ne yapacaksın? Akşam üzeri okula gidip sandıkları kontrol edeceksin. Sandıklardan sonra seçim kuruluna gideceksin. YSK'da da ben olacağım. Merak etmeyin. Bence bu iş tamam."

"İnce: Sağcı kazanacak, solcu kazanacak" haberi, 18 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İnce: Sağcı kazanacak, solcu kazanacak haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnce: Sağcı kazanacak, solcu kazanacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:51 Antalya'da Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Heyecanı!
  2. 18:47 Son Dakika: Sonradan taksitlendirme uygulaması kaldırılıyor!
  3. 18:44 Çaykur Rizespor, İstanbulspor Maçı Öncesi Sıkı Hazırlıklara Devam Ediyor
  4. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  5. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  6. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  7. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  8. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  9. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  10. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  11. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  12. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  13. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  14. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  15. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  16. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  17. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  18. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  19. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  20. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
Politika Haberleri