Demirtaş, Yüksekdağ ve Önder'in de aralarında bulunduğu 11 HDP'li milletvekili geceyarısı gözaltına alındı!

Demirtaş, Yüksekdağ ve Önder'in de aralarında bulunduğu 11 HDP'li milletvekili geceyarısı gözaltına alındı!

Demirtaş, Yüksekdağ ve Önder'in de aralarınd... DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır'daki konutunda, Figen Yüksekdağ ise Ankara'da gözaltına alındı. Demirtaş'ın kapıyı...

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır'daki konutunda, Figen Yüksekdağ ise Ankara'da gözaltına alındı. Demirtaş'ın kapıyı açmamasına rağmen içeriye giren polisler gözaltı işlemini uyguladı. Demirtaş, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, polislerle tartıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 01.00 sıralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirntaş'ı gözaltına almak üzere merkez Kayapınar İlçesi'ndeki konutuna geldi. Demirtaş, ellerinde gözaltı kararı bulunan polislere uzun süre kapıyı açmadı. Bu sırada Demirtaş'ın avukatları ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım ile birçok partili de konuta geldi. Uzun süre Demirtaş'ın kapıyı açmaması üzerine iddiaya göre TEM ekipleri içeri girerek Demirtaş'a gözaltı işlemi uyguladı.

HDP'Lİ BEŞTAŞ VE YILDIRM POLİSLERLE TARTIŞTI

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım'ı uzaklaştıran polis, Demirtaş'ı Emniyet'e götürdü. 

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır'da gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü.

YÜKSEKDAĞ İSE ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da bu olayların yaşandığı aynı saatlerde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ankara'daki konutunda gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Yüksekdağ'ın, daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır'a götürüleceği belirtildi. 

Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 4 vekilinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında yaşanan olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltanı alındıkları belirtildi.

OPERASYONLAR TWITTER'DAN DUYURULDU

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın gözaltına alınma işlemleri ilk olarak Twitter'dan atılan mesajlarla duyuruldu. Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör saat 01.09'da attığı tweet ile "HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın evi şuan polisler tarafından basılıyor" ifadesiyle polis baskınını sosyal medyadan paylaştı. 

DEMİRTAŞ: EMNİYET YETKİLİLERİ KAPIMDA

Bu gelişmeden kısa süre sonra da Selahattin Demirtaş, saat 01.30'da "Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımda" tweet'ini attı. İki mesajdan sonra sosyal medyada konu ile ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Vanve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının ilgili kolluk birimlerine vermiş oldukları talimatlar doğrultusunda; HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte toplam 11 milletvekilinin gözaltına alındıkları bildirildi. Açıklamada gözaltına alınan HDP'lilerin isimleri şöyle: 

1- Selahattin Demirtaş, 

2- Figen Yüksekdağ

3- Ferhat Encü

4- Leyla Birlik

3- Selma Irmak

6- Abdullah Zeydan 

7- İdris Baluken 

8- Sırrı Süreyya Önder

9- Ziya Pir 

10- Gülser Yıldırım

11- Nursel Aydoğan

Bakanlık açıklamasında hakkında yakalama kararı bulunan Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğu belirtildi. Gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin ise devam ettiği açıklandı.

İdris Baluken de gözaltında

HDP milletvekili İdris Baluken, Ankara'da HDP Genel Merkezi'nde polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltı için genel merkeze gelen polis ekipleriyle partililer arasında arbede yaşandı.

HDP'ye yönelik gece yarısı gerçekleştirilen operasyon sırasında Grup Başkanvekili İdris Baluken'in gözaltına alındığı anlar kameralara böyle yansıdı.Gözaltılarla ilgili operasyon haberinin duyulduğu dakikalarda HDP Genel Merkezi'ne gelen İdris Baluken, bazı partililerle polis arasında yaşanan arbede arasında gözaltına alındı. Polis aracına götürülürken halkın iradesine darbe vurulduğunu söyleyen Baluken'in "Kafama basmayın. … Ben yüzbinlerce oyun temsilcisiyim. Öyle kafama bastırarak götüremezsin beni" diyerek tepki gösterdiği duyuldu. Baluken’in Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Bu arada yetkililer, operasyon sırasında HDP Genel Merkezi'nde aramanın söz konusu olmadığını bildirdiler.

HDP BİNASINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte toplam 9 milletvekilinin gözaltına alındığı operasyonda Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde polis ile partililer arasında tartışmalar yaşandı. Grup Başkanvekili İdris Baluken'in gözaltına alınmasının ardından HDP Genel Merkezi'nin bulunduğu bölgedeki tüm yollara barikatlar kurulup, Çevik Kuvvet ve TOMA'larla trafiğe kapatıldı.

HDP Milletvekili Ferhat Encü gözaltında

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Encü'nün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

Öte yandan, HDP Milletvekili Encü'nün dün Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmek istediği sırada hakkında yurtdışı yasağı bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulmuştu.

Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alındığı anlar:

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği son dakika haberine göre, HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara'da gözaltına alındı. Demitaş Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

_demirtas-002.jpg

Ferhat Encü, Leyla Birlik, Ziya Pir ve Mehmet Ali Aslan'ın da gözaltına alınmak istendiği iddiası gelen ilk bilgiler arasında.

ic.png

AA: İFADE VERMEYE GİTMEDİKLERİ İÇİN ALINDILAR

Anadolu Ajansı geçtiği son dakika bilgisinde operasyonu Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğünü bildirdi. TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN GÖZALTINDA İLK MESAJ!

Diyarbakır'da evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile avukat Mehmet Emin Aktar görüştü. ANF'nin haberine göre Aktar, Demirtaş’ın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutulduğunu söyledi. Aktar, Demirtaş’ın ilk mesajını şu sözlerle aktardı: “Sağlım yerinde. Moralim yerinde. Halkımızı selamlıyorum.'' Aktar’ın, Demirtaş ile görüşmesinin ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ile görüşmesi bekleniyor.

'BU HDP MİLLETVEKİLLERİNİN KAÇIRILMASIDIR'

Gözaltılarla ilgili BBC'ye konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Bu gece olanların ceza hukukuyla hatta herhangi bir hukukla izah edilebilir tarafı yok. Bu HDP milletvekillerinin kaçırılmasıdır. Olanların açıklaması budur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'yi "Nazi tipi" bir diktatörlüğe götürdüğünü söyleyen Kürkçü, "Devlet, parlamenter demokrasinin uluslararası standartlarına bağlı kalacak mı kalmayacak mı? Temel soru bu" şeklinde konuştu.

Ertuğrul Kürkçü sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP yalnızca kağıt üzerinden bir parti değildir. Tabanı, yerel organizasyonlarıyla bir eylem partisidir. Bundan sonra da parti programı doğrultusunda anayasaya uygun bir şekilde demokrasi için mücadele etmeye devam edecektir. "

NEREYE GÖTÜRÜLECEKLER?

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım Diyarbakır’a götürülecek.

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Leyla Birlik için Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl’e götürülecek.

"Demirtaş, Yüksekdağ ve Önder'in de aralarında bulunduğu 11 HDP'li milletvekili geceyarısı gözaltın." haberi, 04 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş, Yüksekdağ ve Önder'in de aralarında bulunduğu 11 HDP'li milletvekili geceyarısı gözaltın.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş, Yüksekdağ ve Önder'in de aralarında bulunduğu 11 HDP'li milletvekili geceyarısı gözaltın.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  2. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  3. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  4. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  5. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  6. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  7. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  8. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  9. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  10. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  11. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  12. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  13. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  14. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  15. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  16. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  17. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  18. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  19. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  20. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
Politika Haberleri