Demirtaş'ın kongre mesajında 'Cumhuriyet' vurgusu

Demirtaş'ın kongre mesajında 'Cumhuriyet' vurgusu

Demirtaş'ın kongre mesajında 'Cumhuriyet' vu... HDP'nin, milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın yerine yeni eş genel başkanının da seçileceği 3'üncü Olağanüstü Kongresi Ankara'da düzenlendi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, hapisten gönderdiği mesajda, 'ortak...

HDP'nin, milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın yerine yeni eş genel başkanının da seçileceği 3'üncü Olağanüstü Kongresi Ankara'da düzenlendi. 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, hapisten gönderdiği mesajda, 'ortak vatan' ve 'cumhuriyet değerleri' vurgusu yapması dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının yapılmadığı kongrede, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın cezaevlerinden gönderdiği mesajlar okundu. Demirtaş'ın mesajı HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Yüksekdağ'ın mesajıysa HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay tarafından okundu. 

Açılış konuşması yapmayacağını belirten Baydemir, "Hepinizi saygıyla sevgiyle hürmetle muhabbetle ve bir gün mutlaka ama mutlaka Selahattin Demirtaş'la Figen Yüksekdağ'la kucaklaşmak umuduyla ve o günün yakın olduğu inancıyla sizleri selamlıyorum. Bugün bizden beklenen bir açılış konuşması yapmaktı. 20 Mayıs'tan başlayan ve bugüne kadar devam eden siyasi darbenin hükümsüz olduğunun bir kez daha ispatı için bir kez daha bu darbeyi tanımadığımızın göstergesi olarak açılış konuşmasını yapmıyoruz. Açılış konuşmasını esas itibariyle Sayın Selahattin Demirtaş ve Sayın Figen Yüksekdağ, bir kez daha bu kongrede gerçekleştiriyorlar. Bu duygularla sizler adına binlerce selamı cezaevlerine, zindanlara, eş başkanlarımız şahsında bütün yoldaşlarımıza gönderiyoruz" diye konuştu. 

'BU DEĞERLERE AHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM'
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin 3'üncü Olağanüstü Kongresi'ne gönderdiği mesajda, 'ortak vatan' ve 'cumhuriyet değerleri' vurgusu yaparak, şunları kaydetti:  

"İnançlarımız, ibadetlerimiz, ideolojilerimiz, türkülerimiz, halaylarımız, horonlarımız, dualarımız, rüyalarımız hep ortak yaşam ve toplumsal barış üzerineyken, bizler bunlar için daha somut, daha sonuç alıcı adımlar atmaktan çekinmeyelim. Siyasette cesaret budur. Binbir emekle gerçekleştirdiğimiz, ama bir türlü nihayete erdiremediğimiz, en son Dolmabahçe Sarayı'na gömülen barış umutlarımızı yeniden ve daha güçlü bir şekilde haykırma zamanıdır. Cumhuriyet'in demokratik değerlerine sahip çıkmak, eksiklerini gidererek, yanlışlarını düzelterek, Cumhuriyeti demokratikleştirerek mümkün olur. Ortak vatanda birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamak için, demokrasisi güçlü bir Cumhuriyet'in onurlu eşit yurttaşları olarak korkmadan, birbirimize dostlukla sarılabilmek için hepinizi cesarete davet ediyorum."

abc_manset-004.png

"Demirtaş'ın kongre mesajında 'Cumhuriyet' vurgusu" haberi, 20 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Demirtaş'ın kongre mesajında 'Cumhuriyet' vurgusu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş'ın kongre mesajında 'Cumhuriyet' vurgusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:56 Apple'ın geliri düştü!
  2. 00:51 3 Mayıs 2024: Tarihte Bugün Neler Yaşandı?
  3. 00:45 Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
  4. 00:42 92 Yıllık Şirket İflas Bayrağını Kaldırdı!
  5. 00:38 Ayrılmaz ikililerdi! Ahmet Kural ve Murat Cemcir'den merak edilen küslük!
  6. 00:38 New York Borsası yükselişle kapanarak günü tamamladı
  7. 00:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmeti Sosyal Medyayı Salladı! Fiyatlar Şaşırtıyor!
  8. 00:29 Gazze'de ateşkes olacak mı? Mısır, Hamas ve İsrail ile temaslarını yoğunlaştırdığını açıkladı
  9. 00:26 Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı!
  10. 00:25 Fenerbahçe'yi Eleyen Olympiakos, Dev Rakibine Gol Vurdu!
  11. 00:22 AK Parti Sözcüsü Çelik açıkladı: Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek
  12. 00:21 Emeklilerin Temmuz Zamı Beklentisi Karanlıklaşıyor: Eksik Zam Uyarısı Geldi!
  13. 00:19 Elektronik Devi iflas bayrağını çekti: Binlerce şubeye sahipti!
  14. 00:16 Enerji yasa teklifi TBMM'de kabul edildiği açıklandı
  15. 00:14 Elazığ'da 4,0 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!
  16. 00:13 Mehmet Ali Erbil, Dini Nikah Kıydı!
  17. 00:12 Sandıktan sonra Gazze siyaseti değiştirmeye başladı: AK Parti kaybetti Filistin kazandı
  18. 00:09 WhatsApp'ı Artık Kullanamayacak Telefonlar Belli Oldu!
  19. 00:02 Show TV'nin Bahar Dizisine İddialı Rakip! Kanal D'den Yeni Dizi Sürprizi!
  20. 00:01 Survivor'da gergin anlar yaşandı!: Resmen takımı değişti!
Gündem Haberleri