'Demokrasi nöbetin'de AKP gerginliği: CHP'li Başkan'ın konuşma metnini yırttılar

'Demokrasi nöbetin'de AKP gerginliği: CHP'li Başkan'ın konuşma metnini yırttılar

'Demokrasi nöbetin'de AKP gerginliği: CHP'li... Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'dan itibaren meydanlarda halkla iç içe olmadığı iddiasıyla AKP'liler tarafından eleştirilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, dün partililerle 'Cumhuriyet ve Demokrasi...

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'dan itibaren meydanlarda halkla iç içe olmadığı iddiasıyla AKP'liler tarafından eleştirilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, dün partililerle 'Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla, Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kalabalık, Başkan Çerçioğlu önderliğinde Adnan Menderes Bulvarı'ndan yürüdü. Bu esnada AKP'liler, kendilerine eşlik edenlerle birlikte Atatürk Kent Meydanı'nda 13 günden bu yana sürdürdükleri 'Demokrasi nöbeti'nin hazırlıklarını yaptı. Nöbete davet edilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Osman Zolan, Kent Meydanı'na gelerek Aydınlılar'ı selamladı. Kuran'dan bölümlerin okunmasıyla başlayan programda, İstiklal Marşı okundu. Programın sunucusu CHP'lilerin de programa katılacağının duyurusunu yaptı.

PLATFORMA KÜRSÜ KONMASINA İTİRAZ
Kortej yürüyüşünü tamamlayan Çerçioğlu ve beraberindekiler, Abide Meydanı'nda beklemeye başladı. Çerçioğlu, yanındakilerle birlikte meydana doğru hareketlendi. Program için kurulan platformun önüne gelen bir grup belediye personeli, Büyükşehir Belediyesi'ne ait kürsüyü, kurulan platformun üstüne çıkarmak istedi. AKP'liler, 13 günden bu yana hiçbir kürsünün platform üzerine konulmadığı gerekçesiyle buna izin vermedi.

TEKME YUMRUK KAVGA ÇIKTI
Başkan Çerçioğlu'nun meydanlarda görülmediğini öne süren AKP'liler konuşma yapmasını engellemek isteyince CHP'liler ile aralarında gerginlik oldu. İki grup karşı karşıya gelirken, Özlem Çerçioğlu'nun kürsü üstünde bulunan konuşma metninin AKP Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş tarafından yırtılmasıyla ortam iyice gerildi. Tartışma,  bir süre sonrayerini yumruk ve tekmelere bıraktı. İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün talimatıyla olaya polis müdahale etti.

Polisin müdahalesine rağmen yatışmayan taraflar için AKP İl Başkanı Ömer Özmen, yoğun uğraş verdi. Eline aldığı mikrofonla defalarca tarafları sakin olmaya davet eden Özmen, "Hepimiz kardeşiz, demokrasiye sahip çıkmak için meydanlardayız. Sayın Çerçioğlu, bugün aramıza katılıp demokrasi nöbetinde bize destek verdiniz. Buyurun platforma konuşma yapabilirsiniz" dedi. Özlem Çerçioğlu'nun ve Osman Zolan'ın kürsüye çıkmasıyla taraflar sakinleşti.

EL ELE HALKI SELAMLADILAR
Özmen'in konuşması ardından Başkan Çerçioğlu platformun üstüne çıkarak Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte el ele meydandaki vatandaşları selamladı. Başkan Çerçioğlu kendisine uzatılan mikrofonu misafir olduğu için Zolan'a uzattı. Zolan ise ilk konuşmayı Çerçioğlu'nun yapmasını istedi. Çerçioğlu konuşmasını yaparken toplananlardan bazılarıb,'Şimdiye kadar neredeydin?' diyerek tepki gösterdi. Çerçioğlu ise "Hep buradaydım" diyerek karşılık verdi. Özlem Çerçioğlu ve Osman Zolan'ın sloganlar eşliğinde konuşmalarını yapması ardından Özlem Çerçioğlu, meydanı dolduran Aydınlıları bugün Çakırbeyli'de yapılacak hizmet binası açılışına davet etti.

İşte o provokosyon anları:

"'Demokrasi nöbetin'de AKP gerginliği: CHP'li Başkan'ın konuşma metnini yırttılar" haberi, 28 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Demokrasi nöbetin'de AKP gerginliği: CHP'li Başkan'ın konuşma metnini yırttılar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Demokrasi nöbetin'de AKP gerginliği: CHP'li Başkan'ın konuşma metnini yırttılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  2. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  3. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  4. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  5. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  6. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  7. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  8. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  9. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  10. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  11. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  12. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  13. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  14. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  15. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  16. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  17. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  18. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  19. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  20. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
Politika Haberleri