Deniz Baykal tane tane anlattı, neden hayır?

Deniz Baykal tane tane anlattı, neden hayır?

Deniz Baykal tane tane anlattı, neden hayır? CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal CHP Zeytinburnu'nun düzenlediği etkinlikte konuşuyor. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın katılımıyla yapılıyor. İstanbulluların...

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal CHP Zeytinburnu'nun düzenlediği etkinlikte konuşuyor. 

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın katılımıyla yapılıyor. İstanbulluların yoğun katılım gösterdiği toplantıya Deniz Baykal’ın yanı sıra CHP’li pek çok önemli isim katılırken, tören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, “Türkiye’nin dört bir yanında yanmakta olan hayır ateşini bugün burada da yakıyoruz. Hayırlı olsun. Bugün burada 16 Nisan’da yapılacak referandumdan umudun fişeklerini gökyüzüne gönderiyoruz. Bizden istenilen nedir? Bizden Mustafa Kemal’i, Cumhuriyet’i, Laikliği istiyorlar… Bizden Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihe gömmemizi istiyorlar. Nasıl atalarımız Kuvayi Milliye destanı yazdıysa bizde Zeytinburnu’ndan direniş örgütleyeceğiz. Direnişimiz hayırlı olsun..''

CHP istanbul İl Başkanı Cemal Canpolat: “Adım adım ev ev dolaşıyoruz. Bununla yetinmiyoruz referandumda parti flamalarımızı bir kenara bıraktık. Bu yarış CHP ile AKP arasındaki yarışı değil. Bu yarış bir tarafta Mustafa Kemal Atatürk, diğer tarafta yeniden yetkiyi saraya vermek isteyenler arasındaki yarış vardır. Hayır demek yetiyor mu? Yetmiyor! Bizim oranımız belli! Yeni bir alana ihtiyaç var. Bu ülkede milliyetçilere, gerçek milliyetçilere, gerçek vatanseverlere, gerçek dindarlara ihtiyaç var. “Hayır'' demeyi sağlayacağız. Uzun dönemdir terk ettiğimiz alanlarla bağ kurma fırsatı doğmuştur. “Hayır'' diyeceğiz… “Hayır'' dedirteceğiz… Sonrasında CHP’yi tek başına iktidar yapacağız. Buna hazır mıyız? Yolumuz açık olsun! Mazlum halklarla birlikte iktidar için ''Hayır’ diyeceğiz!''

Canpolat’ın konuşmasının ardından Deniz Baykal için hazırlanan özel bir video yayınlandı. Deniz Baykal konuşmaların ardından kürsüye davet edildi.

İşte Baykal’ın açıklamalarından önemli notlar:

– Burada siyasi parti toplantısı yapmıyoruz. Burada siyasi parti tartışması içinde değiliz. Elbette hepimizin siyasi parti kimliği vardır. Umuyorum ki bu salondaki arkadaşlarımın bir kısmının bizimkinden biraz daha farklı bir siyasi görüşü vardır. Biz burada vatan görevi yapmak için buradayız.

– Bu ihtiyaç nereden ortaya çıktı? Türkiye neden birden bire anayasa krizi içine çekildi? Bu anayasa tepeden inme bir anayasadır. Bu dayatma bir anayasadır.

– Bu anayasanın sahibini arıyoruz. sahibi yok ama arkasındaki siyasi irade bellidir. Sahibinin sesidir bu anayasa. Sahibi arkasındadır.

– Meclis’teki milletvekillerinin okumadan imzaladığı bir anayasa.

– Meclis’tek milletvekilleri çeşitli bağımlılıklar ve zorunluluklar nedeniyle partici anlayışla bunlara oy vermiş olabilir. Ama siz milletsiniz. Siz kimsenin kapı kulu değilsiniz. Siz halksınız.

– Bu anayasanın anlatılmasına izin vermek istemediler.

– Meclis televizyonu kapatılarak oldu bittiye getirilmek istendi.

– Bu işi örtbas etme, kamufle etme anlayışının altında yatan herhalde malına güvenememektir. – Konuşulmaması, konuşulması istenmemesindendir.

– Bu tasarı halktan kaçırılarak hayata geçirilmek isteniyor.

– Türkiye’nin her yerinde bir ''Hayır’ dalgası var.

– Bu bir siyasi partinin organize ettiği ''Hayır’ dalgası değildir. Bu hayırı yönlendiren hiçbir siyasi parti yoktur. Bu hayır halkın hayırıdır. Ve biz buna saygı anlayışı içinde, bugün ben buraya CHP’li olarak değil Türk Cumhuriyeti vatandaşı olarak geldim. Ve karşımdaki herkesi de siyasi kimliğini hiç düşünmeden bu ülkenin hukuku ile ilgili söz söyleme hakkına sahip birer vatandaş diye düşünüyorum.

– Yürekten gelen, akıldan gelen tepkiyi siyasallaştırmaya, terörize etmeye çalışıyorlar. Yok PKK’cılarmış, yok FETÖ’cülermiş…

– Bu aşağıdan yukarıya… Tepeden inmeden. Kimsenin disiplin altına alamayacağı, kendiliğinden ortaya çıkan, gerçek bir halk tepkisidir. Yürekten geliyor.

– Siyaset artık toplumsallaşıyor. Siyaset bir kişinin bir kesimin avcuna alıp yönlendirdiği bir durum olmaktan çıkıyor. 
– Türkiye Cumhuryeti kurulmadan önce Meclis vardı… Zafer ondan sonradır… Bizim tarihimizin temelinde bu yatıyor. Bu bizim siyasi kutsalımızdır. 
– Tek adam anayasasıdır bu. 
– Türkiye 80 milyonluk ülke. Meclis’i bu 80 milyon seçiyor. 80 milyonluk ülkenin kaderini tek bir kişiye vermek kabul edilemez.
 – Dostumuzu düşmanımızı şaşırdık. Düşmanlar değişiyor dost oluyor, dostlar değişiyor düşman oluyor. – Bu OHAL’i çok sevdiler. Her türlü düzenlemeyi OHAL kapsamında götürüyorlar. OHAL’in bir gerekçesi var onun dışında düzenleme yapılamaz. Bu getirilen anayasa OHAL’i sürekli kılmayı sağlayan bir anayasa. 
-AYM’nin 15 üyesinin 12’sini Cumhurbaşkanı atayacak. -Bu kadar düzenleme bir ihtiyaçtan kaynaklanıyorsa ayıptır. 
– Bu anayasaya göre seçilecek kişinin hata yapmaması düşünebilir mi? 
– Suriye, PKK politikası hata… Zekeriya Öz ne? Onunla birlikte yaptığın Ergenekon ne?

MİLLETTEN KORKUYOR

– Genelkurmay Başkanı’nı terör örgütü yöneticisi diye ilan eden kim?
 – Bunlar söylemekle geçiştirilecek hatalar değil. Hukuk ve siyaset mekanizması çok önemli. Devleti yönetenler hata yapar. – Eğer Başkanlık rejimi olsaydı bugün Türkiye’nin Amerika’nın kontrolünde Ortadoğu üssü haline getirilmiş olacaktı. 
-Güçlü devletler karşılarında tek adam isterler. Çünkü tek adamı ikna etmek, kontrol etmek kolaydır. -Yüzde 51’le seçilen yüzde 100’ü tek başına feshediyor. 
-İktidarın odağı Meclis’ten çıkacak Beştepe’ye kayacak. 
-Bürokrasi ile seçilecek başkan bir kader ortaklığı içinde olacak.
 – Yargılanma ve 7 Haziran korkusundan dolayı bunlar yaşanıyor.

"Deniz Baykal tane tane anlattı, neden hayır?" haberi, 18 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Deniz Baykal tane tane anlattı, neden hayır? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Deniz Baykal tane tane anlattı, neden hayır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  2. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  3. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  4. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  5. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  6. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  7. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  8. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  9. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  10. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  11. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  12. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  13. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  14. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  15. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  16. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  17. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  18. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  19. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  20. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
Politika Haberleri