Deniz Bölükbaşı'ndan Bahçeli'ye destek

Deniz Bölükbaşı'ndan Bahçeli'ye destek

Deniz Bölükbaşı'ndan Bahçeli'ye destek MHP'de muhaliflerin kurultay talebi, genel merkezden gelen olumsuz cevabın ardından yargıya taşındı. Şimdi gözler mahkemenin vereceği kararda. Ancak bu süreçte MHP yönetimi muhalif adaylara destek veren teşkilatların yönetimlerini...

MHP'de muhaliflerin kurultay talebi, genel merkezden gelen olumsuz cevabın ardından yargıya taşındı. Şimdi gözler mahkemenin vereceği kararda. Ancak bu süreçte MHP yönetimi muhalif adaylara destek veren teşkilatların yönetimlerini görevden alarak olası bir kurultay kararında muhaliflere destek veren delegeleri büyük oranda tasfiye etti.

Öte yandan özellikle AKP ve Saray çevresi ile emirlerindek imedyanın son dönemde Bahçeli'ye yönelik açık destekleri de Erdoğan ve AKP'nin en azından bir süre daha MHP'nin başında Devlet Bahçeli'yi görmek istediklerini açık şekilde ortaya koyuyor.

AKP'nin desteğini arkasına alan Bahçeli'ye bir destek de MHP'ye kurulan kaset komplosunun ardından partiden istifa eden Deniz Bölükbaşı'ndan geldi. Ahmet Hakan'ın 'Çarşamba Sohbetleri'ne konuk olan Bölükbaşı, Devlet Bahçeli'nin görevde kalması gerektiğini, ancak parti yönetimini değiştirerek Anadolu'ya açılması gerektiğini söyledi.

İşte Bölükbaşı'nın Ahmet Hakan'ın sorularına verdiği yanıtlar:

MHP içinde bazı isimler, olağanüstü kongre için imzalar topladı ve konu mahkemelik oldu. Bu süreci nasıl yorumluyorsunuz?

DENİZ BÖLÜKBAŞI: 1 Kasım sonuçları, MHP için çok ciddi bir travma oldu. Hatta baraj altında kaldığımız 3 Kasım 2002 seçiminden bile daha derin etkisi oldu. Bu travma üç süreci harekete geçirdi.

BİR: Olağanüstü kongre ve mahkeme süreci...

İKİ: Genel merkez yöneticilerinin güven ve itibar kaybı süreci...

ÜÇ: MHP’nin kan kaybı süreci... Benim için en önemlisi üçüncüsüdür. Yani MHP’nin kan kaybı. Ben kongre talebini, kan kaybına çare bulacak bir reçete olarak görmüyorum. 

Neden görmüyorsunuz?

DENİZ BÖLÜKBAŞI: Siyasi Partiler Kanunu, bu gibi durumları düzenlememiş. Bu tür konular için asıl düzenleme Dernekler Kanunu’nda yapılmış. Siyasi Partiler Kanunu’nda da “beşte bir üst delegenin imzasıyla olağanüstü kongre talebinde bulunulabilir'' deniliyor ama bunun dışındaki konular, yani süreler, kayyum atamasıyla ilgili detaylar yok. Bu detayları Dernekler Kanunu düzenlemiş. MHP, sıradan bir dernek değildir. Ben mahkemenin, Dernekler Kanunu’nun bilmem kaçıncı maddesine göre MHP gibi partiyi kongreye çağırmasını, heyet atamasını, yani çok radikal bir karar almasını beklemiyorum.

Ya mahkeme böyle bir karar alırsa?

DENİZ BÖLÜKBAŞI: Böyle bir karar alırsa o kararın uygulanabilir olduğunu zannetmiyorum. Çünkü siyasi partilerle ilgili müeyyide uygulama yetkisi Anayasa Mahkemesi’ndedir. Küçümsemek adına söylemiyorum ama MHP ile ilgili dava, kat mülkiyeti anlaşmazlıkları, veraset ilanı gibi konulara bakan bir mahkeme için çok cesametlidir.

Bu durumda Kongre isteyenlerin talepleri ne olacak?

DENİZ BÖLÜKBAŞI: Ben imza hareketi başlatan arkadaşlarımızın önemli bölümünü temiz duygularla hareket eden ülkücüler olarak görüyorum. Bunlar vatan haini değildir. Ama aralarında öyleleri vardır ki onların amacı farklıdır. Bu ikisini ayırmak gerekir. Devlet Bey’i sevmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, bunun birçok kısmında haklı da olabilirsiniz ama kendisinin 19 yıllık genel başkanlık süreci içinde şu üç şeyi başardığını görmeniz gerekir:

BİR: Siyasi pusulamızın sapmasına izin vermemiştir.

İKİ: Fikri omurgamızın kaymasını engellemiştir.

ÜÇ: MHP’yi başka emeller için sokağa çıkarıp bir kardeş kavgasının tarafı haline getirme ümidi besleyenlerin heveslerini kursağında bırakmıştır. Bu üç nokta MHP’nin geleceği açısından önemlidir. Muhaliflerle bir sorunum yok. Meral’le benim bir kardeşlik hukukum var. Ama ben bu üç açıdan baktığım zaman MHP’nin bu kaos ortamından çıkıp ayağa kalkmasının ve yeniden Türk milletinin ümidi haline gelmesinin en sağlıklı şekilde Devlet Bey tarafından yapılabileceğine inanıyorum. Delegelerimiz de bu noktaya doğru geliyorlar.  

Röportajın tamamı için

"Deniz Bölükbaşı'ndan Bahçeli'ye destek" haberi, 09 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Deniz Bölükbaşı'ndan Bahçeli'ye destek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Deniz Bölükbaşı'ndan Bahçeli'ye destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  2. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  3. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  4. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  5. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  6. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  7. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  8. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  9. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  10. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  11. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  12. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  13. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  15. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  16. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  17. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  18. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  19. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  20. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
Politika Haberleri