Deniz Seki'ye yazdığı kitap nedeniyle soruşturma

Deniz Seki'ye yazdığı kitap nedeniyle soruşturma

Deniz Seki'ye yazdığı kitap nedeniyle soruşt... Uyuşturucu ticaretinden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası nedeniyle Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Deniz Seki ile aynı cezaevinde kalan bir mahkum, Seki’nin yazdığı ''Deniz'in Dibi'' isimli kitapta kendisi...

Uyuşturucu ticaretinden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası nedeniyle Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Deniz Seki ile aynı cezaevinde kalan bir mahkum, Seki’nin yazdığı ''Deniz'in Dibi'' isimli kitapta kendisi ile ilgili bilgileri ifşa ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Eşini öldürdüğü gerekçesiyle cezaevinde bulunan D.Ç., ameliyatla cinsiyet değiştirerek kadın olduğunu, kadın olduktan sonra Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledildiğini belirterek, Seki’nin kitabında kendisinden habersiz bu bilgilere yer verdiğini öne sürdü.

Seki hakkında, “Hakaret'' ve “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek'' suçundan soruşturma başlatıldı.

Tutuklu bulunduğu kadın cezaevinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi yollayan D.Ç. isimli kadın mahkum, cezaevindeyken ameliyatla kadın olan ilk kişi olduğunu belirtti.

Ameliyatla cinsiyet değiştirdikten sonra Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledildiğini belirten D.Ç., kendi hayatı ile ilgili bir kitap çalışması da bulunduğunu ifade ederek, “Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde iken orada bulunan Deniz Seki’nin, bir gazetede ''Denizin Dibi’ isimli kitabının reklam haberi yapılmıştı. Orada, ''Erkekken ameliyatla kadın olup buraya gelen biri var. Adam karısını öldürmüş gibi, çocuğu da varmış’ bilgisi bulunuyor. Devletin kadın kimliği verdiği birine ''adam’ diye ağır bir cümle kurdu'' dedi.

Bu reklam haberden dolayı can güvenliğinin tehlikeye girdiğini, bu nedenle sıkıntılar yaşadığını öne süren D.Ç., haberden bir gün sonra 15 Şubat 2016 tarihinde can güvenliği gerekçesi ile Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden şu an bulunduğu kadın cezaevine nakledildiğini belirtti.

SAVCILIĞA GELEREK İFADE VERMESİ BEKLENİYOR
Ameliyatla kadın olduğu halde kendisinden ''Adam’ diye bahsedilerek hakarete uğradığını belirten D.Ç., özel hayatına ait gizli bilgilerinin de ifşa edildiğini öne sürerek, ''Deniz'in Dibi'' isimli kitabın yazarı Deniz Seki hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Seki hakkında, “Hakaret'' ve “Özel hayatın gizliliğini ihlal'' suçlarından soruşturma başlatıldı. 

106. SAYFADAKİ O PARAGRAF
D.Ç.’nin kendisinin anlatıldığını öne sürdüğü bölüm, Deniz Seki’nin yazdığı ''Deniz'in Dibi'' isimli kitabın 106. sayfasındaki bir paragraftan oluşuyor.

O paragraf şöyle:
“Tabi bir erkekken kadın olup buraya gelen biri var. Karısını kıskançlık yüzünden öldürmüş, çocuğunu da Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermiş, sonra da karısına olan aşkından kadın olmuş. Hatta tipini de karısına benzetmiş! Burada pembe kimlikle hiçbir şey olmamış gibi her gün abartılı bir şekilde makyajla geziyormuş. Tüyler ürperten hikayeler.'' (DHA)

"Deniz Seki'ye yazdığı kitap nedeniyle soruşturma" haberi, 25 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Deniz Seki'ye yazdığı kitap nedeniyle soruşturma haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Deniz Seki'ye yazdığı kitap nedeniyle soruşturma 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  2. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  3. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  4. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  5. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  6. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  7. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  8. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  9. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  10. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  11. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  12. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  13. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  14. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  15. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  16. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  17. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  18. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  19. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  20. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
Gündem Haberleri