Devlet Bahçeli: '84'ü söylemeyeyim, 85'in heyecanı kaçar'

Devlet Bahçeli: '84'ü söylemeyeyim, 85'in heyecanı kaçar'

Devlet Bahçeli: '84'ü söylemeyeyim, 85'in he... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, IKBY referandumu hakkında söylediği “82 Musul, 83 Kerkük'' sözlerine yönelik eleştirilere yanıt vererek, “Bugünden 84'ü söylemeyeyim...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, IKBY referandumu hakkında söylediği “82 Musul, 83 Kerkük'' sözlerine yönelik eleştirilere yanıt vererek, “Bugünden 84'ü söylemeyeyim çünkü 85'in heyecanı kalmayacak'' dedi.

''MHP BİTTİ’ ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Bahçeli, partisinde yaşanan istifalar hakkında yapılan, “MHP bitti'' eleştirilerine de yanıt verdi. Bahçeli, “Azla yetinenlere tarihin azgın dalgaları ağır bedeller ödetir. Kaldı ki bu zamana kadar da olan budur. Milliyetçi ülkücü hareketin büyük hedefleri vardır. Utanmadan diyorlardı ya ''MHP bitti, MHP eriyor’, Yüzsüzce konuşuyorlardı ya ''MHP çöküyor, baraj altına doğru gidiyor’. Telaşa lüzum yoktur, bunların alayı ağızlarının payını aldılar. Sessizliğe gömüldüler. Açık açık söylüyor, kötü niyet sahiplerine sesleniyorum: Boyun eğenler, işbirlikçiler bizi anlayamaz'' ifadelerini kullandı.

MİSAK-I MİLLİ ÇIKIŞI
Devlet Bahçeli, IKBY referandumunun ardından söylediği, “82 Musul, 83 Kerkük'' sözlerinin Misak-ı Milli gereği olduğunu savundu. Bahçeli, “Tarihe sırt dönmek bizim harcımız değildir. Mustafa Kemal, Misak-ı Milli'yi Türk milletinin anayasası olarak ilan etmiştir. Misak-ı Milli kuruluş senedidir. Misak-ı Milli, Türk milletinin yeminidir. Varlığının ucu açık sınır alanıdır. Bu yemin yaşatılmalıdır. Bugünden 84'ü söylemeyeyim çünkü 85'in heyecanı kalmayacak. Irak ve Suriye dağılırsa biz bu alt üst oluşa seyirci kalamayız. Dışarıdan kalamayız. Misak-ı Milli'nin mirası hakkımız olduğu kadar ecdadımızın bize bıraktığı görevdir. Kerkük'ü, Musul'u, Batı Trakya'yı, Kıbrıs'ı sonsuza kadar aklımızdan çıkarmayacağız'' şeklinde konuştu.

IKBY – KATALONYA KIYASI
Devlet Bahçeli, TSK’nın İdlib’e yönelik operasyonunu savunurken, İspanya’daki Katalonya referandumuna karşı çıkanların IKBY referandumuna da karşı çıkması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Sınırlarımızın hemen dibindeki İdlib'de huzuru sağlamak terörün buradan sökülüp atılması ile mümkün olacaktır. TSK, muharebe maksadıyla İdlib'e girmeyecekse de tedbirli olması hayati önemdedir. Suriye'nin kuzeyindeki El Kaide türevlerinin temizliği açısından mühim bir rol oynayacaktır. Güney sınırlarımız boyunca sahneye konulan ihanet kampanyası mutlaka kaynağından mahvedilmelidir. Bu durum Türkiye için bir varoluş meselesidir. İdlib'de geri duramayız, Afrin'e sessiz kalamayız. İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'ndeki referandumu tanımadıklarını söyleyen ülkeler Kuzey Irak'a ses çıkarmamaktadır. Beyaz Saray yönetimi ikiyüzlü ve ikircikli davranmıştır. Böyle bir dünya nerede vardır, böyle bir acizlik nasıl kabul edilecektir'' dedi.

''TRUMP’IN ÇEVRESİNDEKİ KARANLIK YÜZLER’
Devlet Bahçeli, ABD ile yaşanan vize krizine de değindi. Bahçeli, “Barzani'nin arkasından itekleyenler, onu şekillendirenler Trump'ın çevresindeki karanlık yüzlerdir. ABD konsolosluğunda çalışan bir şahsın, bir süre önce tutuklanmasından sonra büyükelçilik skandal bir karara imza atmıştır. 8 Ekim'den itibaren göçmen olmayan vize işlemleri askıya alınmıştır. Anında misilleme yapılmıştır. ABD neyi amaçlamaktadır. Kısa zamanda değişen ne oldu? ABD'nin vize ile değil, insanlığın değerleri ile, mazlumların dertleri ile ilgilenmesi ve bir müttefikini kaybetmemesi tavsiyemizdir. Bir kızılderili sözünde aynen şöyle denilidir; Dur, dinle. Hep konuşursan hiçbir şey duyamazsın'' ifadelerini kullandı.

"Devlet Bahçeli: '84'ü söylemeyeyim, 85'in heyecanı kaçar'" haberi, 10 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Devlet Bahçeli: '84'ü söylemeyeyim, 85'in heyecanı kaçar' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devlet Bahçeli: '84'ü söylemeyeyim, 85'in heyecanı kaçar' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  2. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  3. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  4. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  5. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  6. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  7. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  8. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  9. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  10. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  11. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  12. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  13. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  14. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  15. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  16. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  17. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  18. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  19. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  20. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
Gündem Haberleri