Die Welt'ten Deniz Yücel tahliyesi sonrası kampanya: Hepsini serbest bırakın

Die Welt'ten Deniz Yücel tahliyesi sonrası kampanya: Hepsini serbest bırakın

Die Welt'ten Deniz Yücel tahliyesi sonrası k... Işın Toymaz / StuttgartDie Welt gazetesi bugün, 'FETÖ'den tutuklu Ahmet Altan’ın resminin ve adının yanı sıra #Free them all hashtag’inin yer aldığı bir afiş ile özgeçmişini yayınlayarak “Deniz Yücel serbest bırakıldı...

Işın Toymaz / Stuttgart

Die Welt gazetesi bugün, 'FETÖ'den tutuklu Ahmet Altan’ın resminin ve adının yanı sıra #Free them all hashtag’inin yer aldığı bir afiş ile özgeçmişini yayınlayarak “Deniz Yücel serbest bırakıldı ama ardında yüzden fazla tutuklu gazeteci kaldı. Unutmuyoruz, aksine onların kaderini hatırlıyoruz. Bugün: Ahmet Altan“ açıklamasını yaptı.

Die Welt kampanyanın ikinci gününde ise Ahmet Altan'la aynı davadan yargılanan ve Altan gibi 'ağırlaştırılmış müebbet' alan Nazlı Ilıcak ile sürdürdü. 

Her gün bir gazetecinin adı, fotoğrafı ve özgeçmişinin paylaşılacağı bildirilen açıklamada özetle şöyle denildi:

“Deniz Yücel tam 368 gün boyunca gökyüzüne demir parmaklıkların ardından baktı. Hatta hücresinin de yer aldığı avlunun üzerinden bile dikenli teller geçiyordu. Bir mahkum manzarayı ''Anlaşılan bulutlara dokunmamız istenmiyor’ diye yorumlamıştı. Deniz geçen Cuma’dan bu yana özgür. Ancak dünya çapında yüzlerce gazeteci cezaevinde. Tek suçları Deniz gibi mesleklerini tutku ile yapmak. Demokrasinin olduğu bir ülkede bu çok normal. Ancak Türkiye gibi bir ülkede rizikolu. Meslektaşlarımız bu rizikoyu görmelerine rağmen, korkmadan mesleklerinin gereğini yerine getirdiler. Basın özgürlüğü için kendi özgürlüklerini feda ettiler.

Deniz’in tekrar aramızda olmasını siyasetçilere, medya yöneticilerine ve geniş bir şekilde destekleyen önemli bir kitleye borçluyuz. Gün be gün Deniz’i hatırlattılar. Şimdi biz, portrelerini yayınlayarak, hala tutuklu olanları sürekli hatırlatacağız.?"

Die Welt'in paylaştığı afişler şöyle:

abc_sosyal_kare-023.png

'DENİZ GİTTİ AMA KAVGAMIZ BİTMEDİ'
Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) de Die Welt Gazetesi Türkiye Muhabiri Deniz Yücel’in tahliye kararına ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını selamladıklarını ve sevinçle karşıladıklarını bildiren ATGB yönetim kurulu üyeleri “Deniz gitti ancak mücadeleye devam“ mesajı verdiler.

'DENİZ’İN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASI BİZE DE MORAL OLDU'
ATGB’nin konuya ilişkin mesajı şöyle:

“Mesleğini yaptığı için içeride kaldığı tek bir gün bile Türk adalet ve demokrasi tarihine kara leke olarak geçecek olan Deniz Yücel’in tutuklu yargılanmasına son verilmesi yurt dışında görev yapan bizlere de moral oldu. Türkiye-Almanya arasındaki krizin simgesi haline gelen, Türkiye’deki tutuklu gazetecilerin durumuna projektörlerin çevrilmesine yol açan Deniz Yücel’in tutukluluğuna son veriliş şekli de tıpkı tutuklanış şeklinde olduğu gibi yargının siyasetin emrinde işlediğini somut bir şeklide ortaya koydu.

Türk Alman Hükümetlerinin üst düzey görüşmelerinin hemen ardından Deniz Yücel’in serbest bırakılmasının, Welt’in Türk kökenli muhabirinin siyasi rehine olarak tutulduğunu gözler önüne serilmesini Avrupa’da görev yapan Türk gazeteciler olarak utanarak ve kaygıyla izliyoruz. Bundan sonra yargılanmasına ise tutuksuz devam edilecek.

Ancak Türkiye’deki cezaevlerinde 150 gazeteci daha özgürlüğüne kavuşmayı bekliyor.

Almanya Başbakanı Angla Merkel bugün Türkiye’de tutuklu olan Alman vatandaşlarının yargı süreçlerinin hızla görülmesini umduğunu söyledi. 

'MERKEL SÖZÜNÜ TUTSUN'
Başbakan Merkel’in 'Birçokları gibi ben de Deniz Yücel’in bugün hapishaneden çıkabilmesinden memnuniyet duyuyorum. Belki Yücel kadar tanınmış olmayan çok sayıda başka kişi daha tutuklu ve onların da hızlı, anayasaya uygun yargı süreçlerinden geçmesini umuyorum' sözlerini selamlıyoruz.

Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü ihlalleri ve muhalif sese baskıya karşı Almanya’nın Deniz Yücel özgürlüğüne kavuştuktan sonra da aynı şekilde yaptırım uygulayıp, tavrını sürdüreceğine inanıyoruz.

Avrupa’da çalışan Türk kökenli gazeteciler olarak Deniz Yücel’in serbest bırakılmasının bizi umutlandırdığını belirtiyor, bütün meslektaşlarımız serbest bırakılana kadar basın özgürlüğü mücadelemizi sürdüreceğimizi bildiriyoruz."

"Die Welt'ten Deniz Yücel tahliyesi sonrası kampanya: Hepsini serbest bırakın" haberi, 20 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Die Welt'ten Deniz Yücel tahliyesi sonrası kampanya: Hepsini serbest bırakın haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Die Welt'ten Deniz Yücel tahliyesi sonrası kampanya: Hepsini serbest bırakın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:03 İYİ Parti'den aday olup kaybetmişti! Vazgeçmiyor!
  2. 13:59 Enerji Sektörünün Önde Gelen İsimlerinden Group Şirket, 4 Şirketine Konkordato Talebinde Bulundu!
  3. 13:52 Haluk Levent, Kanserle Mücadele Eden Ablasını Sahneye Davet Etti ve Saçlarını Kazıttı!
  4. 13:45 Premier Lig'de Şok! İki Futbolcu Cinsel İstismar Suçundan Gözaltına Alındı!
  5. 13:44 Bilim Kurgu Hayalden Gerçeğe Dönüşüyor: Thermonator Robot Köpek Satışta!
  6. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  7. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  8. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  9. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  10. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  11. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  12. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  13. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  14. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  15. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  16. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  17. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  18. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  19. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  20. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
Gündem Haberleri