Dil Bayramı’nın 85’nci yılı ödüllerle kutlanacak

Dil Bayramı’nın 85’nci yılı ödüllerle kutlanacak

Dil Bayramı’nın 85’nci yılı ödüllerle kutlan... ABC Haber MerkeziDil Bayramı’nın 85’nci yılı Dil Derneği’nin öncülüğünde CHP’li belediyelerin ortaklığıyla 3 ayrı ilde 3 ayrı tarihte kutlanacak. İstanbul’daki kutlama 23 Eylül’de Avcılar Belediyesi ile, Ankara’daki...

ABC Haber Merkezi

Dil Bayramı’nın 85’nci yılı Dil Derneği’nin öncülüğünde CHP’li belediyelerin ortaklığıyla 3 ayrı ilde 3 ayrı tarihte kutlanacak. İstanbul’daki kutlama 23 Eylül’de Avcılar Belediyesi ile, Ankara’daki kutlama 26 Eylül’de Çankaya Belediyesi ile Bursa’daki kutlama ise 27 Eylül’de Nilüfer Belediyesi ile ortak kutlanacak.

Törenlerde Bedri Bayram, Fatih Portakal, Kırmızı Kedi Yayınevi, Alper Taşdelen ve İlhan Taşçı gibi kurum ve kişilere ödül verilecek.

Programla ilgili Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Özel tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Bu yıl 30'uncu yılında olan Dil Derneği, Ankara'da Çankaya Belediyesi; İstanbul'da Avcılar ve Bakırköy Belediyeleri; İzmir'de Konak ve Karşıya Belediyeleri; Bursa'da Nilüfer Belediyesiyle birlikte 85'inci Dil Bayramını, Harf Devriminin 89'uncu, Söylev'in de 90'ıncı yılını kutlayacaktır.

85. Dil Bayramı için ilk tören, 23 Eylül 2017'de Avcılar Belediyesi Dil Derneği işbirliğiyle İstanbul'da yapılacaktır. 85. Dil Bayramı 26 Eylül’ de Çankaya Belediyesi Dil Derneği işbirliğiyle Ankara'da; aynı gün Konak ve Karşıyaka Belediyeleri ile birlikte İzmir'de; 27 Eylül 2017'de de Nilüfer Belediyesiyle Bursa'da kutlanacaktır.

85. YIL ONUR ÖDÜLLERİ
85. Yıl Onur Ödülleri, 23 Eylülde Avcılar Belediyesi ile yapılacak törende Oya Adalı, Bedri Baykam, Feyza Hepçilingirler, Nazan Moroğlu, Fatih Portakal ve Kırmızı Kedi Yayınevi'ne; 26 Eylül 2017 Salı günü Çankaya Belediyesi ile yapılacak törende de Gökhan Adalı, Kâmil Özdemir, Yaşar Seyman, Alper Taşdelen, İlhan Taşcı, Gökçin Yalçın ve Erkan Yücel'e sunulacaktır.

CHP BİLİM, YÖNETİM VE KÜLTÜR PLATFORMU ÖDÜLLERİ
26 Eylül 2017 Salı günü Ankara'daki törende Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Ödülleri de Filiz Ali, Ahmet Say ve Genco Erkal'a sunulacaktır. Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü Her Dil Bayramında sahibini bulan Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü öykü dalında açılmıştı, ancak bu yıl Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü verilemeyecektir. ''Dil Derneği'nin amacına uygunluk, Türkçenin yaratıcı olanaklarını kullanmadaki başarı, yazınsal duyarlık ve değer’ aranan ödüle dokuz yapıt aday olmuş; seçici kurul bu yıl ödül vermemeyi
kararlaştırmıştır.

Söylev'in 90. yılı için ilk tören 14 Ekimde İstanbul Bakırköy Belediyesi ile yapılacak. Söylev'in 90. yılı 16 Ekimde Nilüfer Belediyesiyle Bursa'da; 20 Ekimde de Çankaya Belediyesiyle Ankara'da kutlanacak. Harf Devriminin 89. yılı ise 1 Kasım 2017'de Ankara'da Çankaya Belediyesi ve Bursa'da Nilüfer Belediyesiyle yapılacak törenlerle kutlanacaktır. ''Özgürleşen Dille Özgür Düşünce’nin anabaşlık olarak saptandığı 85. Dil Bayramı izlenceleri özenle hazırlanmıştır. Dilseverler www.dildernegi.org.tr'den ayrıntılı bilgi alabilirler. Atatürk'e ve anıtlarına sözlü, yazılı, palalı saldırıların ve saygısızlığın tırmandığı günümüzde dilseverler, bütün törenlere çağrılıdır."

dilbayramidetay.jpg

 

"Dil Bayramı’nın 85’nci yılı ödüllerle kutlanacak" haberi, 16 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Dil Bayramı’nın 85’nci yılı ödüllerle kutlanacak haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dil Bayramı’nın 85’nci yılı ödüllerle kutlanacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Kültür Sanat Haberleri