Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı

Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı

Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden... Avukat Hüseyin Kaya, müvekkili Dilan Polat'ın yazdığı mektubun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilmesine karşı çıktığını, bu yüzden mektubun Erdoğan'a gönderilmediğini söyledi. Kaya, "Bir mektubun değil, hukukun etkili olmasını istiyoruz" diye ifade etti.

Kasım 2023’te ‘kara para aklamak’, ‘vergi usul kanununa muhalefet’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlamalarıyla tutuklanan fenomen Dilan Polat ve Engin Polat hakkında sürpriz bir karar verildi. Savcı, haklarındaki soruşturma şu ana kadar tamamlanmayan Polat çifti ve diğer tutukluların ‘vergi usul kanununa muhalefet’ suçundan tahliyelerini, ama diğer suçlamalar için dosya üstündeki çalışmaların devam ettiğini belirterek tutukluluklarının devamını talep etti.

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, bahsi geçen istekleri kabul etti. 10haber'den Miray Tamer'in haberine göre Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, bunun ‘yerinde fakat çok gecikmiş bir karar’ olduğunu söyleyerek, "Böyle bir suçlama için kanunumuzda, tutukluluk müessesine başvurulmaz normalde. Ama davanın niteliği gereği maalesef tüm vatandaşlara uygulananın haricinde ağır bir yaptırım uygulandı bugüne kadar vergi suçuyla ilgili. Nihayet netice almış olduk. Yerinde fakat çok gecikmiş bir karar" diye konuştu.

"MASAK DEĞERLENDİRMESİNDEN SONRA TAHLİYE BEKLİYORUM"

Avukat, mayıs ayına dek iddianamenin tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.

"Bazı delillerin toplanmadığını düşündü Savcılık. Onlar netleşince iddianamesini yazmak istedi. Bu normal, anormal olan şüphelileri tutuklu tutmak" diyen Kaya, "Ben eksik olan son MASAK değerlendirmesinden sonra diğer suçtan da tüm şüphelilerin tahliye edileceğini, tahliyeden sonra bir ay içinde dava açılacağını düşünüyorum. Davanın da bir tek vergi suçundan açılacağını düşünüyorum. Vergi suçundan dolayı 3 yıl 8 aylık bir ceza var. 3 yıl 8 ay ceza alabilirler" dedi.

Kaya, ikinci bir olasılık olarak Türkiye’de dönem dönem çıkarılan vergi affına değinerek, "Böyle bir durumda çift kalan borçlarını öder, ‘karar verilmesine yer olmadığına dair’ karar da çıkabilir" açıklamasında bulunmuş oldu.

"BEN GÖNDERİLMESİNİ İSTEMEDİM"

Dilan Polat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a hitaben kaleme aldığı, ama ‘gönderip göndermemek mevzusunda kararsız kaldığı’ mektubun akıbeti hakkında Kaya, bu mektubun gönderilmesini istemediğini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Ben gönderilmesini istemedim. Çünkü yeterli derecede, Sayın Cumhurbaşkanı’nın duyacağı şekilde biz avukat olarak medyada zaten konuşuyor, değerlendirme yapıyoruz. Bir mektubun etkili olmasını değil de, hukukun etkili olmasını istediğimiz için."

"Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı" haberi, 20 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Gündem Haberleri