Dilek Dündar: Koruma duygusu bana özgü değil, tüm kadınlarda var

Dilek Dündar: Koruma duygusu bana özgü değil, tüm kadınlarda var

Dilek Dündar: Koruma duygusu bana özgü değil... MİT TIR’ları haberleri nedeniyle yargılanırken adliyenin önünde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, kendisini ''zoraki kahraman’ olarak tanımlayarak, “Bu...

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle yargılanırken adliyenin önünde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, kendisini ''zoraki kahraman’ olarak tanımlayarak, “Bu koruma duygusu aşktan da üstün. Bana özgü değil. Tüm kadınlarda var'' diye konuştu.

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle ''casusluk’tan yargılanan gazeteci Can Dündar’a İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nin önünde silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırgan gözaltına alınmış, o sırada olay yerinde bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal bacağından hafif yaralanmıştı.

Saldırgan Dündar’a, “Vatan hainisin'' diye bağırmıştı.

Olayın ardından Dündar beş yıl 10 ay, Cumhuriyet Ankara temsilcisi Erdem Gül beş yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuşan Dündar, yaşananların ardından ''kahraman’ ilan edilmesine dair şunları söyledi: “Bir kere baştan anlaşalım, kahraman falan değilim. Olsa olsa ''zoraki kahraman’ım. Benimki çok içgüdüsel bir şeydi. Bence bütün kadınlar yapardı. Bütün kadınlarda o koruma hissi var. Kadın, çocuğunu, sevdiğini, evini, eşini korumak ister.''

’80 darbesini ODTÜ’de yaşamış biriyim’

Mezun olduğu ODTÜ’nün insana dirençli bir karakter verdiğini aktaran Dündar, “80 darbesini ODTÜ’de yaşamış biriyim. Biz bu tür olaylardan çok gördük. O zaman da öne atılma hallerim olmuştur. Oradan da herhalde bir pratiğim var'' derken, saldırganın elindeki silahın bir an için bile kendisini hedef alacağını düşünmediğini söyledi.

“Can evden çıkarken tedirgin oluyordum. Kapıyı açıp, şöyle bir sokağı tarıyordum. Hâlâ yapıyorum'' diyen Dündar, şöyle devam etti: “Basın bizi görünce mahkeme bitti, açıklama yapacağız zannetti. Can da açıklama yapılmayacağını anlasınlar diye hafif arkada kaldı. Saldırgan da herhalde mahkemenin bittiğini zannetti. Can’ı açıklama yaparken vurabilseydi, onun için daha havalı olacaktı.''

dillekicerik.jpg

Dündar’ın söyleşisinden öne çıkan başlıklar şöyle:

“Adam bana çok eğitimli gibi geldi. Teslim anı ilginçti mesela. Bilmeyenin asla yapamayacağı kadar profesyoneldi. Polisleri görünce silahını bıraktı, ceketinin yanlarını açtı, yere eğildi ve teslim oldu. Eğitim almış veya daha evvel bu işi yapmış gibi görünüyordu.

Eğer beraat çıksaydı, ''Mahkeme seni affetti ama bak halk cezalandırdı!’ gibi bir imaj yaratılacaktı. Ne var ki saldırgan, zamanlamayı beceremedi. Mahkeme bitti, biz orada duracağız zannetti. Bence bir kadından da böyle bir müdahale beklemiyordu.

Yağız resmen Can’a kalkan olmuş. Hatta, ''Hedef sensin, kaaaaç!’ demiş. Helal olsun çocuğa. Can’ın bir koruması vardı. Ama zannediyorum ki biz mahkemeden çok hızlı çıkınca, o geride kaldı.

Can bir sürü tehdit aldıktan sonra başvurdu, devlet bir koruma tahsis etti. Bir hücre evinde bizim adres bulununca, ilk 4-5 gün, evin etrafında çok sivil vardı. Gece de kalıyorlardı. Ama sonra çekip gittiler.

Hani filmlerde polisler slogan atmasın diye saldırganların ağızlarını kapatırlar ya, ben de galiba adamı susturmaya çalıştım. Bu benim karakterim, elimde olan bir şey değil, hep atağımdır. Evde mesela çıt olsa, hemen koşar bakarım. Kaçmak yerine korkularımın üzerine giderim. Korku, korkuyu yaratıyor ve insanları eziyor, unufak ediyor. Halbuki korkunun kaynağını anlayınca rahatlıyorsun.  

''Çantayı suratına vurmayı düşünemedim’

Can orada hedef. Adam da ona silahı doğrultmuş. Belki hedef olsam, ben de kaçardım. Çantam omzumda, kolumda da palto var. Birden silahlı bir adamla karşılaşınca, telefon elimde kaldı. Mantıki olarak çantayı adamın suratına vurmam daha hoş olabilirdi ama düşünemedim veya telefonunla vur mesela, onu da akıl edemedim, sadece adamı yakasından tuttum.

Sabahtan beri oradaymış. İlk önce sakallı gelmiş, berbere gitmiş tıraş olmuş, yani bayağı süslenmiş! Tutuklandıktan sonra da kameralara döndü ve poz verdi. O da kendi cephesinde kahraman olmak istedi herhalde!

Bu koruma duygusu aşktan da üstün. Bunun bana özgü olduğunu düşünmüyorum. Tüm kadınlarda var.''

"Dilek Dündar: Koruma duygusu bana özgü değil, tüm kadınlarda var" haberi, 15 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dilek Dündar: Koruma duygusu bana özgü değil, tüm kadınlarda var haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dilek Dündar: Koruma duygusu bana özgü değil, tüm kadınlarda var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  2. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  3. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  4. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  5. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  6. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  7. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  8. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  9. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  10. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  11. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  12. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  13. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  14. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  15. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  16. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  17. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  18. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  19. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  20. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
Gündem Haberleri