Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TOGG'a dua etti, Audi'ye bindi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TOGG'a dua etti, Audi'ye bindi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TOGG'a dua ... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, 1,5 milyon TL'lik yerli otomobil TOGG'un tanıtımına katılıp dualar okumasına rağmen, makam aracı olarak 15 milyon TL'lik Audi A8 istediği ortaya çıktı.

Seçimden Önce Propaganda, Seçimden Sonra Garaja Kalan TOGG ve 15 Milyonluk Audi A8 Polemiği

Türkiye'nin otomobili sloganıyla hayata geçirilen TOGG'un tanıtımında dua eden ve yerli otomobili destekleyen bakanlar ve bürokratlar, seçimlerin ardından TOGG'ları garaja kaldırarak Alman otomobillerine binmeye başladılar. Bu durum, kamuoyunda tepkilere yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da bu trendden nasibini aldı. Erbaş, TOGG'un tanıtımına katılarak dua etmişti. Fakat daha sonra makam aracı olarak 15 milyon TL'lik Audi A8 sipariş ettiği ortaya çıktı. Bu durum, Erbaş'a ve genel olarak yerli otomobile olan ilginin samimiyetini sorgulamaya neden oldu.

Sosyal medyada kullanıcılar da Erbaş'ın bu tutumuna tepki göstererek "Vatandaş aldatılmaya çalışılıyor" yorumları yaptılar. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 yılı bütçesinin 92 milyar TL olduğunu ve bu bütçenin büyük kısmının personel maaşlarına gittiğini de hatırlattılar.

Tasarruf çağrılarının yapıldığı bir dönemde Diyanet İşleri Başkanı'nın 15 milyon TL'lik lüks bir araç tercih etmesi, kamuoyunda büyük bir eleştiri dalgasına yol açtı. Bu durum, kamuda tasarruf yapılıp yapılmadığıyla ilgili de soru işaretleri uyandırdı.

TOGG'un seçim öncesi propaganda aygıtı olarak kullanılıp seçimlerin ardından garaja kaldırılması da dikkat çeken bir diğer konu oldu. Bu durum, yerli otomobile olan ilginin samimiyetini sorgularken, TOGG'un geleceğiyle ilgili de endişelere yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Arapça bilmediği ortaya çıkması da bu polemiğe eklendi. Erdoğan'a Irak ziyaretinde eşlik eden Erbaş, bir gazetecinin Arapça sorduğu soruyu Türkçe'ye çeviri ettirmesi ve biyografisinde Arapça bildiği yazmasına rağmen soruyu anlamaması, Erbaş'ın liyakatini sorgulamaya neden oldu.

TOGG'un tanıtımında dua eden ve yerli otomobili destekleyen bakanlar ve bürokratların seçimlerin ardından TOGG'ları garaja kaldırarak Alman otomobillerine binmeleri ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 15 milyon TL'lik Audi A8 sipariş etmesi, kamuoyunda büyük bir tepki ve tartışmaya yol açtı. Bu durum, kamuda tasarruf yapılıp yapılmadığı, yerli otomobile olan ilginin samimiyeti ve Diyanet İşleri Başkanı'nın liyakati gibi birçok konuyu gündeme getirdi.

 

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TOGG'a dua etti, Audi'ye bindi" haberi, 29 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TOGG'a dua etti, Audi'ye bindi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TOGG'a dua etti, Audi'ye bindi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 13:40 Kenya'da Şiddetli Yağışlar: Ölü Sayısı 277'ye Ulaştı
  2. 13:25 Borsa günün ilk yarısında yükseldi
  3. 13:25 Fidan: "Netanyahu dünya için güvenlik problemi haline geldi"
  4. 13:25 14 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  5. 13:17 Bulaşık Makinenizi Doğal Yöntemlerle Temizleyin!
  6. 13:16 14 Mayıs döviz kuru tutarları
  7. 13:10 Yeni Yöntemle Taze Fasulyeler 2 Yıla Kadar Taze Kalıyor!
  8. 13:04 Mumbai'de Fırtına Sonucu Reklam Panosu Çöktü: 8 Ölü, 59 Yaralı
  9. 12:59 Çileklerin Tazeliğini Korumanın Sırları: Pratik Çözümlerle Çürümeye Son!
  10. 12:55 El Faşer'deki Çatışmalar ve Sudan'daki İnsani Kriz: BM'den Acil Çağrı
  11. 12:46 Trump'ın 'Sus Payı' Davası: Cohen'ın Şok İfadeleri ve Hapis Cezası Tehlikesi
  12. 12:24 Şeyma Subaşı Sabancılara Gelin mi Gidiyor? Flaş gelişme yaşandı!
  13. 12:15 Kızılcık Şerbeti dizisinde başrol değişikliği yaşanacak mı?
  14. 12:07 Demet Akalın'dan Yıllar Sonra Düet Sürprizi Geldi!
  15. 11:40 Devlet Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağlarının farkındayız
  16. 11:31 Kızılcık Şerbeti’nin Nilay’ı uyuşturucudan yakalandı: ''İlk defa uyuşturucu madde kullanacaktım''
  17. 11:25 Cem Yılmaz’a ‘veteran komedyen’ yanıtıyla gündem olan Hasan Can Kaya’dan yeni açıklama
  18. 11:21 Hastane randevuları otomatik olarak iptal edilebilir
  19. 11:19 Gökhan Özen Cinsel Hayat İtirafıyla Şaşırttı!
  20. 11:16 Sinan Engin Galatasaray Fenerbahçe derbisinin sonucunu açıkladı!
Gündem Haberleri