Diyanet'ten çocuklara 15 Temmuz temalı takvim

Diyanet'ten çocuklara 15 Temmuz temalı takvim

Diyanet'ten çocuklara 15 Temmuz temalı takvim Diyanet çocuklar için hazırladığı takvimde 15 Temmuz’un olduğu sayfaya darbe girişimi gecesi çok sayıda ölümlerin yaşandığı Boğaz Köprüsü’ne, imamın selası eşliğinde çocukların kitlelerin en önünde yürümesini...

Diyanet çocuklar için hazırladığı takvimde 15 Temmuz’un olduğu sayfaya darbe girişimi gecesi çok sayıda ölümlerin yaşandığı Boğaz Köprüsü’ne, imamın selası eşliğinde çocukların kitlelerin en önünde yürümesini resmetti. Diyanet’in takvimi travmatik olarak değerlendiren Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri Zerenoğlu, MEB’in yetkisi dahilinde olan alanda çalışma yapmaması konusunda Diyanet’i uyardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ''Çocuk Takvimi’nde, AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi halkı sokağa çağırmasını ve Diyanet’in 81 il müftüsüne yolladığı talimatla camilerde selaların okunmasını anlatan tasfirler yer aldı.

2007 yılından bu yana her yıl ''çocuklar için özel’ olarak hazırlandığı belirtilen Diyanet Çocuk Takvimi, Diyanet’in açıkladığı amaca göre ''sunduğu içerikle çocukların ahlaki ve sosyal gelişimini destekleme’ iddiasını taşıyor.

0b7e2b09-8576-4790-9a60-3a72401a2370l-1710x395.jpg

Fakat muhakeme yetenekleri henüz gelişmeyen çocukların, siyasi argümanlarla dolu bir takvimle ne gibi bir ''sosyal gelişim’ sağlayacağı merak konusu olurken, eğitimciler takvimin travmatik etkiler yaratacağından endişe ediyor. Takvimdeki 15 Temmuz 2017 tarihli tasfirde çocukların en önde, darbe girişimi gecesi çok sayıda ölümün yaşandığı Boğaziçi Köprüsü'ne, o gece yurt genelinde Diyanet'in talimatıyla tüm camilerden sela okumasını da anlatan bir çizimle yürüdüğü görülüyor.

İSTANBUL’UN FETHİ, 15 TEMMUZ…

Diyanet’in takvimin okuyucularla buluştuğunu ilan ettiği duyuruda, 10 yıldır her Aralık ayında yayınlanan Diyanet Çocuk Dergisi tarafından hazırlandığı belirtilen takvimin “özgün bir tasarımla hazırlandığı ve çocukların hayal dünyalarına uygun çizim ve görsellerle desteklendiği'' savunuldu.

Her ayın farklı bir temayı konu edinen takvimde, İstanbul’un fethi, mülteciler ve 15 Temmuz temasına yer verildi. Takvimde ayrıca, ay yapraklarında ayet ve hadislere yer verildi.

CAMİLERDEN DAĞITILACAK

Duyuruda takvimin, ebeveynler, eğitimciler ve çocuk gelişimciler tarafından büyük ilgi görmesinin beklendiği iddia edilirken,  çocuklara özel duaların da yer aldığı belirtilen takvim, il ve ilçe müftülükleri ile camilerden dağıtılacak.

Konuya ilişkin uzman görüşüne başvurduğumuz Eğitim Sen 3 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri ve Aile Danışmanı Leyla Zerenoğlu, çocuk takvimi hazırlamanın Diyanet’in işi olmadığını söyledi.

''DİYANET’İN ÇOCUK TAKVİMİ TRAVMATİK’

Takvimi eleştiren eğitimci Zerenoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı çocukların algılarına uygun olmayan bir takvim hazırlamış'' diye konuştu.

Çocuk takvimi hazırlama görevi ve yetkinliğinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğunun altını çizen Zerenoğlu, Diyanet’in hazırladığı takvimi çocuklar için travmatik özellikler barındırdığını ifade etti. Zerenoğlu, “Çocukların dünyasında travma yaratacak konulara yer vermek ve bunu görsellerle zihinlerine kazımak çocukların örselenmesi ve yaşamları boyunca bunları yeniden yeniden çağrıştırılması ile karşılaşılacak. Psikolojik danışma meslek alanında çalışanlar bu travmaları çalışarak kişilerin günlük yaşamlarına bir parça da olsa dönebilmelerini sağlama çabasında olacağız'' dedi.

DİYANET’E UYARI

“Çocuklarının psikolojilerinin bozulmaması ve sağlıklı kalması gerekiyor'' ifadelerini kullanan Eğitim Sen’li Zerenoğlu, Diyanet’i, kendi alanı olmayan bir alanda faaliyet yapmaması konusunda uyardı.

"Diyanet'ten çocuklara 15 Temmuz temalı takvim" haberi, 05 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyanet'ten çocuklara 15 Temmuz temalı takvim haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyanet'ten çocuklara 15 Temmuz temalı takvim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  2. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  3. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  4. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  5. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  6. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  7. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  8. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  9. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  10. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  11. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  12. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  13. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  14. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  15. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  16. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  17. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  18. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  19. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  20. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
Gündem Haberleri