Diyarbakır saldırısında ölenlerin sayısı 11'e yükseldi

Diyarbakır saldırısında ölenlerin sayısı 11'e yükseldi

Diyarbakır saldırısında ölenlerin sayısı 11'... Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e yükseldi. Ankara’dan gözaltına alınıp Diyarbakır’a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Milletvekili Sırrı Süreya Önder’in de saldırı sırasında Çevik...

Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e yükseldi. Ankara’dan gözaltına alınıp Diyarbakır’a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Milletvekili Sırrı Süreya Önder’in de saldırı sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki TEM şubede oldukları belirtildi. Aynı binada gözaltında tutulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 2 milletvekilinin ise, saat 05.30’da buradan çıkarılarak adliye binasına götürüldüğü ifade edildi.

Patlama sırasında, önceki gece Ankara’dan gözaltına alınıp özel uçakla Diyarbakır’a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder’in Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan TEM binasında olduğu belirtildi. Patlama yerleşkenin güneyinde meydana gelirken, Yüksekdağ ve Önder’in yerleşkenin kuzeyindeki TEM şubesinde adliyeye çıkış işlemleri yapıldığı öğrenildi. Patlamadan 15 dakika sonra Yüksekdağ ve Önder’in adliyeye çıkarıldığı belirtilirken, aynı yerde gözaltında olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Ziya Pir ve Gülser Yıldırım’ın ise saat 05.30 sıralarında binadan çıkarılıp adliyeye götürüldükleri kaydedildi.

DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINANLAR DA VARDI

Patlama ile birlikte olay yerinde 5 metre derinliğinde 10 metre çapında çukur açıldı. Saldırı sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan spor salonda çoğu HDP ve DBP’li daha önce gözaltına alınan 44 kişi bulunduğu belirtildi. Patlamada can veren polis memuru İsmail Mavitaş ile HDP eski Çüngüş İlçesi Başkanı Recai Altay’ın salonda olduğu ve burada yaşamlarını yitirdiği öğrenildi.

ÇUKUR KAPATILDI, 12 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Patlamadan bir gün sonra olayın gerçekleştiği noktada polis ekiplerinin çalışması devam ederken, yolun trafiğe açılmadığı görüldü. Patlama noktasında oluşan çukur kapatılırken, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamada işyerleri zarar görenler yaralarını sarmaya çalışırken, saldırıdan yaklaşık 12 bin kişinin etkilendiği belirtildi. Patlama sırasında evleri hasar gören ve kullanılamaz hale gelen bazı kişiler teröre tepki gösterirken, hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

UÇAK KORKUSU OLAN ÖNDER ÖZEL UÇAK İLE GETİRİLMİŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder’in uçak korkusu olmasına rağmen partinin Eş Genel başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte özel uçak ile Diyarbakır’a getirildiği belirtildi. Çözüm süreci döneminde HDP’nin İmralı heyeti üyesi olan ve uçak korkusu nedeniyle İmralı-Ankara-Kandil arasında her sefer yaklaşık 6 bin kilometreyi karayolu ile kateden Önder’in gözaltına alınmasından sonra Yüksekdağ ile Diyarbakır’a özel uçak ile getirildiği belirtildi.

"Diyarbakır saldırısında ölenlerin sayısı 11'e yükseldi" haberi, 05 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyarbakır saldırısında ölenlerin sayısı 11'e yükseldi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır saldırısında ölenlerin sayısı 11'e yükseldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  2. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  3. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  4. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  5. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  6. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  7. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  8. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  9. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  10. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  11. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  12. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  13. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  14. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  15. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  16. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  17. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  18. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  19. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  20. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
Gündem Haberleri