Diyarbakır'da gerici Kürdistan Âlimleri Buluşması: 'Kadının ıslahı'nı tartıştılar

Diyarbakır'da gerici Kürdistan Âlimleri Buluşması: 'Kadının ıslahı'nı tartıştılar

Diyarbakır'da gerici Kürdistan Âlimleri Bulu... Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) tarafından Diyarbakır'da "2’nci Kürdistan Âlimleri Buluşması" adlı etkinlik düzenlendi. Hizbullah davasından hapis cezası alan Enver Kılıçaslan'ın genel başkanlığını...

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) tarafından Diyarbakır'da "2’nci Kürdistan Âlimleri Buluşması" adlı etkinlik düzenlendi. Hizbullah davasından hapis cezası alan Enver Kılıçaslan'ın genel başkanlığını yaptığı Âlimler ve Medreseler Birliği, iki gün süren etkinliklerin ardından bir de sonuç bildirgesi yayınladı.

soL'un aktardığı habere göre, 17 maddelik bildirge "Kürdistan ulemasının ümmet boyutunda ve Kürt/Kürdistan meselesinde görevi, sorumluluğu ve yapabileceklerini tartışırken Kürt meselesinin de ümmet boyutundan bağımsız bir şekilde ele alınmaması gerektiği ortaya konulmuştur" denilirken, bazı maddelerde şu ifadeler yer aldı:

-Kürdistan Âlimler Buluşması; Başta Kürdistan ve İslam coğrafyası olmak üzere, tüm insanlığın huzur ve selameti için imkânları dâhilinde gerekli gayreti ortaya koymada kararlı bir duruş sergilemektedir.

-Bu irade; tüm Kürtlerin sorun ve problemlerini çözmede fikir beyan eden ve gerekli icraatı ortaya koymaya çalışan bir organizasyon şeklini almalıdır.

'DİNSİZLİĞE KARŞI TEDBİR ALINMALI'

-Kürdistan ve İslam coğrafyasının sürüklendiği, dinsizlik, kavmiyetçilik, mezhepçilik, tekfircilik ve tüm aşırı uçlara karşı vasat İslami düşünce ve pratiği esas alan tedbirler ortaya koymalıdır.

'MÜSLÜMAN KADININ ISLAHINA ÇALIŞILMALI'

–Âlimlerin bu gayreti; emperyalistlerin kadının ifsadı üzerinden toplumu fesada sürüklemesine karşı; Müslüman kadın profilini ortaya koyarak kadının ıslahına çalışmalıdır.

'MEDRESELER ARASI DİYALOG'

–Bu irade; Kürdistan medreselerinin ıslahı, ortak müfredat oluşturulması ve geliştirilmesi için medreseler arası bir ilişki ve diyalogun lüzumunu vurgulamakta, bu konuda ivedilikle gerekli adımların atılması gerektiğine inanmaktadır.

–Bu organizasyonun her yıl Ekim ayında mutat olarak yapılması kararı alınmıştır. Bu organizasyona katkı sunan tüm katılımcılarımızın destekleri devam etmelidir.

ÂLİMLER VE MEDRESELER BİRLİĞİ NEDİR?

Tevhid-i Tedrisat Kanunu sonrası kapatılan ve yasaklanan medreseler AKP iktidarının desteğiyle hukuksuz biçimde yeniden açılırken, bu konuda en açık çalışma yapan oluşumlardan biri de Âlimler ve Medreseler Birliği oldu. "İttihad'ul Ulema" adını kullanan oluşum, "biz kimiz" adlı tanıtım yazısında "İttihad-ul Ulema, topluma önderlik yapan, halkla iç içe olan örf ve adetlerini göz önünde bulunduran Âlim ve Âlimeler yetiştirmeyi hedefliyor. Ayriyeten bölgemizde çeşitli sebeplerden dolayı ihmal edilen kız medreselerini topluma kazandırmak ve bayanların daha eğitimli olmalarını sağlamak için birçok il ve ilçemizde bayan medreselerine özellikle yer vermenin halkımız için elzem olduğu kanaatine vardık. Müslüman toplumun inşası için Âlim ve Âlimelerin üstlenmesi gereken sorumlulukların layıkıyla yerine getirilmesi temel hedeflerimiz arasındadır" ifadelerini kullanıyor.

'MEDRESELERİMİZDE OKUYAN BİNLERCE ERKEK VE BAYAN...'

Yasak olmasına karşın açık açık medrese eğitimi veren "İttihad'ul Ulema", sitesinde şöyle diyor:

"Uzun yıllardır farklı isimlerle medreseler üzerinden ilmi çalışmalarını yürüten kurumumuz, Türkiye’nin birçok ilinde faal olan medreselerimizi İttihad-ul Ulema çatısı altında toplayarak ilmi çalışmalarına, daha düzenli ve programlı şekilde devam etmektedir. Medreselerimizde okuyan binlerce erkek ve bayan talebelerimiz donanımlı müderrislerden aldıkları dersler ile hem ilmi hem de kültürel alanda topluma rehberlik yapmak için yetiştiriliyorlar. 

"Diyarbakır'da gerici Kürdistan Âlimleri Buluşması: 'Kadının ıslahı'nı tartıştılar" haberi, 24 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyarbakır'da gerici Kürdistan Âlimleri Buluşması: 'Kadının ıslahı'nı tartıştılar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır'da gerici Kürdistan Âlimleri Buluşması: 'Kadının ıslahı'nı tartıştılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  2. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  3. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  4. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  5. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  6. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  7. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  8. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  9. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  10. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  11. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  12. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  13. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  14. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  15. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  16. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  17. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  18. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  19. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  20. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
Gündem Haberleri