Doktorlardan ameliyata alınan Deniz Baykal hakkında açıklama

Doktorlardan ameliyata alınan Deniz Baykal hakkında açıklama

Doktorlardan ameliyata alınan Deniz Baykal h... CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beyninde ödem ve kanama artışı görülmesi üzerine, 1,5 saat süren yeni bir ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumu hakkında...

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beyninde ödem ve kanama artışı görülmesi üzerine, 1,5 saat süren yeni bir ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumu hakkında açıklama yaptı.

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili,"Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor" dedi.

İbiş, "Beyin çok hassas bir organ risklerle sürprizlerle dolu. Ama şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşların kontrolü altında. Tedaviler başarıyla uygulanıyor. Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz onu bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler, kontroller yapılıyor" diye konuştu. 

İbiş şunları söyledi: " Deniz Bey’e ziyaret bir süre yasak. Enfeksiyon riski alsın itemiyoruz. Kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Deniz Bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Her şey yolunda giderse akşam 8’den sonraki tomografinin ardından uyandırılma sürecine girilebilir. Dün akşam üzerinden itibaren uyutulmaya başlandı. Kısa süreli bir tedavi süreci olmadığını baştan da söyledik. Hastanede ne kadar kalır? Bunu yoğun bakım süreci tamamlandıktan sonra söylemek daha doğru olacaktır. Bu hastalık ciddi bir hastalık. Tablonun çok hafif bir tablo olmadığını ifade ettik öncesinde. Başka sistemlerle ilgili anormallik çıkma riski olduğunu söyledik daha önce de. Bir akciğer enfeksiyonu da var. Hastadan hastaya değişir tablo. Ama şu an için çok yüksek bir hayati risk olarak yorumlanmamalı."

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nin önünde bekleyen gazetecilere, sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Baykal'a saat 8.30'da yapılan kontrol tomografinin ardından ameliyat kararı alındığını ifade eden Baydar, "Operasyonla beyindeki basıncın giderilmesi kararı verildi. Biliyorsunuz bizim için ilk 72 saat çok önemli. Kanama başlangıçta, dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi, bugün sabaha çekildiğinde kanama durmasına rağmen ödem artmıştı" bilgisini verdi. Baydar, beyindeki basıncın düşürülmesi için ameliyat kararı verildiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Ameliyat esnasında yapılan yine anjiyografide beynindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stenttin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu ve bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi.

f2-028.jpg

"Doktorlardan ameliyata alınan Deniz Baykal hakkında açıklama" haberi, 17 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Doktorlardan ameliyata alınan Deniz Baykal hakkında açıklama haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Doktorlardan ameliyata alınan Deniz Baykal hakkında açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  2. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  3. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  4. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  5. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  6. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  7. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  8. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  9. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  10. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  11. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  12. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  13. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  14. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  15. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  16. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  17. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  18. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  19. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  20. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
Gündem Haberleri