Dolandırıcıların yeni gözdesi: Skype

Dolandırıcıların yeni gözdesi: Skype

Dolandırıcıların yeni gözdesi: Skype Alp Yanardağ / ABC GazetesiDünyada pek çok insanın kullandığı ''''Skype’’ programı çoğumuzun bildiği üzere internetten görüntülü veya görüntüsüz ücretsiz konuşma programıdır. Dünyanın herhangi bir yerinden insanlarla...

Alp Yanardağ / ABC Gazetesi

Dünyada pek çok insanın kullandığı ''''Skype’’ programı çoğumuzun bildiği üzere internetten görüntülü veya görüntüsüz ücretsiz konuşma programıdır. Dünyanın herhangi bir yerinden insanlarla bu şekilde ücretsiz konuşabilme ve haberleşme imkanı sağlıyor.

Ancak bu kadar popüler olan bu programda, farkına varmadan dolandırılmanız da mümkün.

PROFİL RESMİ İLE AĞ KURULUYOR

Dolandırıcı çetelerinin yöntemi şöyle; İlk önce Skype hesabınıza arkadaşlık daveti yolluyorlar ve bu yollayan kişinin profilinde güzel bir kadın fotoğrafı ve ismi oluyor. İngilizce kullanılarak yapılan bu yöntem, kişi profilinde ülke yazması durumunda kullanıcının kendi dilinde de yapılabiliyor.

Böylece kurulacak tuzak için ilk adım atılmış oluyor. Yöntem ise klasik; vitrinde güzel ve cinsellik çağrışımı yapan bir kadın... Gerisi geliyor! Yöntem klasik ama, mağdurların sayısı ise şaşırtıcı olacak kadar fazla.

proof-3.jpg

SİBER SEKS VAAT EDİYORLAR

Dolandırıcıların baktıkları bazı detaylar var. Örneğin; arkadaşlık davetini genellikle erkeklere yolluyorlar. Bu sebeple arkadaşlık davetinin kabul edilme ihtimali artıyor. Sizi ''’rehber''’ listesinden bulduklarını iddia ediyorlar ve eğer buna inanmadığınz taktirde hızlıca bir tanışma konuşması yapıyorlar. Kendisi hakkında erotik bilgiler verdikten sonra sizden fotoğrafınızı istiyorlar. Atsanız da atmasanızda bir şey fark etmiyor çünkü hemen ardından evde çok sıkıldığını ve size kendi çıplak fotoğraflarını yollayarak biraz eğlenebileceklerini söylüyorlar. Eğer fotoğraflarını beğenirseniz Webcam açabileceklerini ve bu sayede ''’siber seks''’ yapabileceklerini öne sürüyorlar.

Bazı durumlarda ise,inandırıcılığı arttırmak için göreceğiniz fotoğrafları kimseye yollamamanız gerektiğini bile söyleyebiliyorlar. Tüm bunları yaparken güzel ve tahrik edici sözlerle yazmayı da ihmal etmiyorlar. Bunun üzerine fotoğraflarını yüklediğini söylediği bir internet sitesinin linki geliyor. Aynı anda pek çok kullancıya program aracılığıyla otomatik yazdıkları için,dolandırmaya çalıştıkları kişilerin sorularına cevap verilmiyor ve otomatik olarak hazırlanan cevaplar kullancılara yollanıyor.

proof-of-skype-cheat.jpg

'YAŞ SINIRI ONAYI' TUZAĞI

Siteye tıkladığınız anda ''’KeyLogger''’ denilen bilgisayara yazdığınız her şeyi karşı tarafa ileten bir virüs giriyor sisteminize. Sonrasında siteye giriş için yaş sınırı onayı gerektiğini bunun da kredi kartı bilgileriyle teyit edilerek yapıldığını söylüyorlar. Özellikle vurgulayarak da şöyle yazıyorlar ''’kredi kartına herhangi ücretlendirme yapılmayacak merak etme". Eğer ki o anda bilgileri yazıp kayıt olursanız kredi kartınızın içini kısa sürede boşaltıyorlar. Bilgileri girmeseniz bile önceki aşamada sisteminize giren virüs,internet üzerinden bundan sonra yapacağınız tüm internet bankacılığı veya hesap şifrelerinizi çalıyor.

skype-proof-cheat.jpg

Yaygın olarak kullanılan bu dolandırıcılık sistemine kanmamak için biraz uyanık olmak ve güvenli olmayan sitelerden uzak durmak yeterli.

"Dolandırıcıların yeni gözdesi: Skype" haberi, 01 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dolandırıcıların yeni gözdesi: Skype haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dolandırıcıların yeni gözdesi: Skype 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  2. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  3. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  4. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  5. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  6. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  7. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  8. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  9. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  10. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  11. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  12. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  13. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  14. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  15. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  16. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  17. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  18. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  19. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  20. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
Gündem Haberleri