Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi yaşandı

Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi yaşandı

Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi yaşandı İstanbul'da Gazze'ye yönelik yoğun bir diplomatik faaliyet gözlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye ile bir araya geldi. Dolmabahçe'de yaklaşık 2,5 saat süren görüşme yaşandı.

Gazze konusunda İstanbul'da yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye ile Dolmabahçe Ofisi'nde 2,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşmede, kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması gibi birçok önemli konu ele alındı.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uluslararası toplumun Filistinlilere uygulanan zulme dikkat çekmek için diplomatik çabalarını sürdürdüğü ve şiddetin sona ermesi için acil ve kalıcı bir ateşkesin öneminin her fırsatta vurgulandığı belirtildi. Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'deki katliamları her platformda anlatmaya devam edeceğini ve bölgesel barış için bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulması için çaba harcandığını vurguladı.

HAMAS'IN SİYASİ LİDERİ İSMAİL HANİYE İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilerin birlik içinde hareket etmesinin önemini vurgulayarak, İsrail'e en güçlü yanıtın ve zaferin birlik ve bütünlükten geçtiğini ve uluslararası kamuoyunu yanıltan İsrail'e karşı Filistin'in haklı davasının daha fazla anlatılması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan ayrıca Gazze'ye yardımların devam ettiğini ve İsrail'e karşı bir dizi yaptırımın uygulandığını söyledi. Ayrıca, İsrail ve İran arasındaki gerginlikleri de değerlendirerek, bu gerginliklerin İsrail'in işine yaramaması ve Batı'da İsrail'in eylemlerini sorgulayan havanın devam etmesi için Gazze'ye odaklanmanın önemini vurguladı.

Haniyeh ile yapılan görüşmenin ardından Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi kabul etti. Görüşmede, Türkiye ve Mısır arasındaki ikili ilişkiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler ve küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları devam ettiği sürece bölgede gerilimin ve çatışmaların yayılma riskinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail-İran gerginliğinin azaltılması ve bölgesel çözüm için sağduyulu bir yaklaşımın önemini vurguladı ve Gazze'deki İsrail zulmünün sona ermesi için acil bir ateşkesin ve insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılmasının gerekliliğini dile getirdi.

"Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi yaşandı" haberi, 20 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi yaşandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi yaşandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:05 AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
  2. 00:04 New York Borsası, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından güçlü bir şekilde kapandı
  3. 00:03 Öğrencilerin İsteği, Mansur Başkan'ın Hizmeti! Yeni Bir Hizmetle Öğrencilerin Hizmetinde!
  4. 00:01 Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu
  5. 00:00 Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!
  6. 23:57 Hatayspor, yeni teknik direktörü belli oldu!
  7. 23:57 Aşkta şanslı olan 3 burç! Aradıkları aşkı çok daha kolay bulup mutlu olacak
  8. 23:50 Telefonunuzu yatarken şarjda bırakmayın!
  9. 23:48 Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
  10. 23:45 Kıyafetlerinizi naylon poşette saklamayın!
  11. 23:39 Evde pastaneleri aratmayan dereotlu poğaça tarifi: Günlerce dursa bayatlamıyor
  12. 23:39 Elmalısıyla yarışır! Damak çatlayan havuçlu kurabiye tarifi
  13. 23:39 Mayalamayı beklemeden hızlıca yapın! İşte püf böreği tarifi
  14. 23:35 Fenerbahçe Beko Turu Zora Taşıdı!
  15. 23:32 Ütünüz Eskidi ve Karardı mı? Bu Pratik Yöntemle Ütünüz Yeni Gibi Olacak!
  16. 23:16 Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
  17. 23:11 Temel Karamollaoğlu: Genel başkanlık görevimden ayrılacağım!
  18. 22:47 Joe Worrall, siyah-beyazlı formayla ilk kez gol attı!
  19. 22:46 O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
  20. 22:43 Özel ile Kılıçdaroğlu görüştü!
Gündem Haberleri