Donald Trump resmen FBI soruşturmasında!

Donald Trump resmen FBI soruşturmasında!

Donald Trump resmen FBI soruşturmasında! ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James B. Comey, Başkan Donald Trump ile Rusya arasında var olduğu ileri sürülen ilişkinin soruşturulduğunu açıkladı.Odatv'nin aktardığına göre Amerika Başkanı Donald Trump ise...

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James B. Comey, Başkan Donald Trump ile Rusya arasında var olduğu ileri sürülen ilişkinin soruşturulduğunu açıkladı.

Odatv'nin aktardığına göre Amerika Başkanı Donald Trump ise seçim kampanyasına yardım etmeleri için Ruslarla anlaşma yaptığı iddialarını reddetti. Trump, bunun seçimi kaybettikleri için Demokratlar tarafından uydurulduğunu kaydetti.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Obama dönemindeki istihbarat direktörü James Clapper ve diğerlerinin Moskova ile kendisinin işbirliği yaptığı konusunda kanıt olmadığını söylediğine dikkat çekti. Trump, “Bu yalan haber ve herkes bunu biliyor'' dedi.

Trump bu açıklamayı FBI Başkanı ile Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Direktörü’nün Rusya’nın seçim sürecine müdahil olup-olmadığı konusunda İstihbarat Komisyonu’nun konuyla ilgili oturumuna katılmadan önce yaptı.

Trump tweet mesajlarında kendisinin dinlendiği iddialarına hiç değinmedi, Trump, Kongre, FBI ve diğerlerinin bilgiyi kimin sızdırdığını bulması gerektiğini kaydetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, üst düzey Cumhuriyetçiler ve Demokratlar başkanın 4 Mart’taki iddiasını destekler nitelikte kanıt olmadığını söylediler.

TEMSİLCİLER MECLİSİ İSTİHBARAT KOMİSYONU BAŞKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

FBI başkanı suçlamalarla ilgili daha önce bir beyanda bulunmadı ama FBI başkanı Adalet Bakanlığı’nın iddiayı reddetmesini istedi.

Geçen hafta Senato İstihbarat Komisyonu üyelerinden Cumhuriyetçi Richard Burr ve Demokrat Mark Warner ortak açıklama yaparak “Bize verilen bilgilere dayanarak Trump Tower Amerika’nın hiçbir unsuru tarafından takibe alınmamıştır'' şeklinde ortak açıklama yaptı.

Amerikalı istihbarat uzmanları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Demokrat Parti Ulusal Komisyonu’nun bilgisayarlarını hack’leme emri verdiğini belirtiyor. Wikileaks de Clinton’ın seçim kampanyasının başkanı John Podesta’nın seçimden önce Clinton’ın parti başkan adaylığını kazanması için çabalarını gözler önüne sermişti.

SORUŞTURULUYOR

Trump ile Rusya arasındaki olası ilişki ilk kez resmi olarak dile getirildi. FBI Direktörü Comey, Trump’ın eski ABD Başkanı Barack Obama’nın kendisini ''telekulakla dinlettirdiğine’ ilişkin ellerinde hiçbir bulgu olmadığını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nde, Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Mike Rogers ile birlikte ifade veren Comey, Rus hükümetinin 2016 seçimlerine müdahale etme çabalarına ilişkin soruşturma yürütüldüğünü doğruladı ve Trump’ın seçim kampanyası görevlileri ile Rus hükümeti arasında var olduğu öne sürülen soruşturmanın da dosyada olduğunu söyledi. Comey soruşturmada, kampanya ve Rusya arasında herhangi bir işbirliği olup olmadığını ve herhangi bir suç işlenip işlenmediğini araştırdıklarını ifade etti.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Nunes de, Rusya’nın ABD seçimlerinde veritabanlarına saldırı düzenlediğinin bilindiğini belirtti. Bunun komite için bir sürpriz olmadığını, yıllardır Rusya’nın saldırılarını yakından izlediklerini belirten Nunes, ''Konuyu birçok kez Obama yönetimine ilettik. Ancak Obama yönetimi, tüm kanıtlara karşı, komite kararı olan Putin’le olan ilişkileri ''sıfırlayabileceğimiz’ uyarılarını görmezden geldi’ diye konuştu.

Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Mike Rogers da, İngiliz istihbaratından Trump hakkında casusluk faaliyetleri yürütmesini istediğine yönelik iddiaları yalanladı.

Demokrat Partili California Temsilciler Meclisi Üyesi Adam B. Schiff ise, "Önemli olan ne? Ruslar demokrasimize başarılı bir şekilde müdahale ettiler, ABD vatandaşlarının onlara yardımının olup olmadığını henüz bilmiyoruz Trump’ın kampanya görevlilerinin birçoğunun Rusya ile bağları var. Trump kampanyasında Rusları desteklemek ya da yatıştırmak yalnızca ciddi bir suç değil, aynı zamanda demokrasi tarihimizdeki en şok edici ihanetlerinden birini gösterir" dedi.

trumptweet-001.jpg

"Donald Trump resmen FBI soruşturmasında!" haberi, 20 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Donald Trump resmen FBI soruşturmasında! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Donald Trump resmen FBI soruşturmasında! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  2. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  3. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  4. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  5. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  6. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  7. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  8. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  9. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  10. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  11. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  12. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  13. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  14. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  15. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  16. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  17. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  18. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  19. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  20. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
Dünya Haberleri