Almanya Başbakanı Merkel''den, Türkiye üzerinden mülteciler açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel''den, Türkiye üzerinden mülteciler açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel''den, Türkiye üzeri... Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Avrupa Birliği''nin (AB) Türkiye''yle varılan mülteci anlaşmasını iyi bir örnek olarak gördüğünü ve bu anlaşmanın benzerlerini mültecilerin vatandaşı olduğu ülkelerle de yapmayı düşündüğünü" açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in daveti üzerine aralarında Almanya, Fransa, Hollanda ve İtalya'nın da bulunduğu 16 ülkenin lideri, Komisyon binasında, gayriresmi çalışma toplantısında bir araya geldi.

'TÜRKİYE'YE ÖDEMENİN İKİNCİ KISMINI GERÇEKLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ'

Toplantı öncesi basına değerlendirmelerde bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'yle varılan mülteci anlaşmasını 'iyi bir örnek' olarak gördüğünü ifade etti. "(Mültecilerin) Geldikleri ve geçiş noktaları olan ülkelerle ilişkilerimiz göz önünde bulundurulduğunda, AB-Türkiye anlaşmasının örnek teşkil ettiği konusunda tekrar hemfikiriz. Ancak şimdi, Türkiye'nin Avrupa yardımıyla mültecileri destekleme yönündeki harika görevini yerine getirebilmesi için, ödemenin ikinci kısmını gerçekleştirmek zorundayız" diyen Merkel, benzer anlaşmaların mültecilerin geldikleri ülkelerle de yapılması gerektiği konusunda toplantıya katılan liderlerle anlaştıklarını ifade etti.

Esas olarak 28-29 Haziran'da düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde sığınmacı sorununun ele alınacağını belirterek, "Bugün toplantının gündemi, dış sınırlarımızın nasıl korunacağına ve Avrupa'ya yasa dışı göçün nasıl azaltılacağına odaklanacak" dedi.

Sığınmacı sorununa çözüm bulunmasının zor olduğunu vurgulayan Merkel, tüm 28 üyenin ortak karar almasını beklemenin mümkün olmadığını, bu nedenle ikili ya da üçlü anlaşmalar sağlanmasının önem taşıdığını ifade etti.

MACRON: KİMSEDEN DERS ALMAYIZ, EN FAZLA SIĞINMACI KABUL EDEN 2. ÜLKEYİZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "Avrupa'nın şu anda bir siyasi krizle karşı karşıya olduğu" değerlendirmesini yaptı.

Sığınmacı sorununa bir "Avrupa çözümü" bulunması gerektiğini ifade eden Macron, bunun 28 üye ülkenin iş birliğiyle gerçekleşebileceğini ancak bu mümkün olmazsa da bazı üye ülkelerin birlikte hareket etme kararı alabileceğini belirtti.

"Fransa'nın kimseden ders alacak durumu yok, en fazla sığınmacı kabul eden ikinci ülke konumundayız." diyen Macron, sığınmacı sorununa bulunan çözümün yasa dışı göçle mücadele etmesi, bunun da insani bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Macron, AB'nin, sığınmacıların geldiği ve transit yaptığı ülkelerle birlikte çalışması gerektiğini ifade etti.

CONTE: SORUNU YAPISAL OLARAK ÇÖZMELİYİZ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de toplantıya sığınmacı sorununu çözmek için İtalya'nın önerisini sunmaya geldiğini söyledi. "Avrupa için Çok Yönlü Göç Stratejisi" olarak adlandırdığı önerinin sığınmacı akınını sürdürülebilir bir şekilde yönetmeyi öngördüğünü belirten Conte, bununla Dublin Sözleşmesi'ni geride bırakmayı amaçladıklarını kaydetti.

Conte, "Dublin Sözleşmesi acil durum mantığına göre düzenlenmiş bir sözleşme. Sorunu yapısal olarak çözmeliyiz. Kamuoyu bunu istiyor" diye konuştu.


 

"Almanya Başbakanı Merkel''den, Türkiye üzerinden mülteciler açıklaması" haberi, 24 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya Başbakanı Merkel''den, Türkiye üzerinden mülteciler açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya Başbakanı Merkel''den, Türkiye üzerinden mülteciler açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  2. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  3. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  4. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  5. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  6. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  7. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  8. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  9. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  10. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  11. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  12. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  13. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  14. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  15. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  16. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  17. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  18. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  19. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  20. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
Dünya Haberleri