SPD Sözcüsü Dr. Nils Schmid ABC’ye konuştu: Türkiye''nin seçimleri ve AB üyeliği

SPD Sözcüsü Dr. Nils Schmid ABC’ye konuştu: Türkiye''nin seçimleri ve AB üyeliği

SPD Sözcüsü Dr. Nils Schmid ABC’ye konuştu: ... Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Dışişleri Politikaları Sözcüsü Dr. Nils Schmid ABC’ye yaptığı açıklamada yaklaşan 24 Haziran seçimleri için en az Türkler kadar heyecan duyduğunu belirtti.

Işın Toymaz / Almanya

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Dışişleri Politikaları Sözcüsü Dr. Nils Schmid ABC’ye yaptığı açıklamada yaklaşan 24 Haziran seçimleri için en az Türkler kadar heyecan duyduğunu belirtti.

Hukukçu Tülay Schmid ile evli Alman siyasetçi, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin sonucu ile ilgili tahminde bulunmadı ancak “Kim seçilirse seçilsin Türkiye Almanya’nın önemli bir partneri olmaya devam edecek” dedi. Schmid böyle dedi ama sonra "ancak" ile devam etti.

TÜRKİYE ÖNEMLİ PARTNERİMİZ OLARAK KALACAK AMA…”

Esslingen yakınlarındaki Denkendorf’ta toplantı öncesi sorularımızı yanıtlayan Dr. Schmid, "24 Haziran Türk halkı için, Almanya’daki Türk toplumu için büyük önem taşıyor. Türklerin büyük bir heyecanla 24 Haziran akşamını beklediklerini biliyorum. Ama inanın ben de Türkler kadar heyecanlıyım. 24 Haziran’dan sonra başa geçecek ismin ise basın ve ifade özgürlüğünün, demokratik ve özgürlükçü anlayışın yeniden tesis edilmesi ve OHAL’in kaldırılması için çalışması gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 50'Sİ ÇOK ÜZGÜN”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi durumunda ise Türkiye’nin AB ile ilgili kaderinin Erdoğan’ın elinde olduğuna vurgu yapan SPD’nin üst düzey siyasetçilerinden Dr. Schmid, “Türkiye’nin AB’ye ne kadar yaklaşacağı Erdoğan’ın elinde. Şu anda görünen o ki Türk Hükümeti AB’den giderek uzaklaşıyor. Buna Türkiye’nin yüzde 50’si çok üzülüyor” diye konuştu.

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Dışişleri Politikaları Sözcüsü Dr. Nils Schmid

GÜÇLÜ AVRUPA İÇİN ORTAK HAREKET ŞART”

Sonrasında, SPD Denkendorf Teşkilatı Başkanı Barbara Fröhlich’in girişimleriyle düzenlenen ve moderasyonunu üstlendiği “Trump, Putin ve Diğerleri - Dünyamıza neler oluyor?” başlıklı toplantıda konuşan Dr. Schmid dünyada değişen dengelere işaret ederek güçlü bir Avrupa olarak hareket etmenin şart olduğunu bildirdi. Dr. Schmid Almanya’nın uluslararası düzene büyük etkisi bulunan bir ülke olduğunu, dış ülkelerle politikaları geliştirirken de gücünü Avrupa’ya odaklaması gerektiğini söyledi.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ İÇİN TÜRKLER KADAR HEYECAN DUYUYORUM”

Önceki dönemde Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Maliye Bakanlıklarından Sorumlu Süper Bakan olarak da görev yapmış olan Dr. Nils Schmid’in aktardıkları şöyle:

“Ulusal çıkarlarımız için Avrupa’yı merkez alan dış politikalar geliştirmek, Avrupa olarak birlikte hareket etmek zorundayız.

TRUMP’IN VE PUTİN’İN AB’Yİ BÖLMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ”

ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in AB’yi bölmesine izin vermeyen, iç ve dış güvenliğimizi, sosyal güvenliğimizi gözeten ortak politikalar belirlemeyiz. Uluslararası rekabet piyasasında, finans politikalarında, Suriye politikasında, sığınmacı politikalarında AB ülkeleri ortak hareket ettiği takdirde Çin’in, ABD’nin, Rusya’nın karşısında eli çok daha fazla güçlenir.

AB PARAMATİK DEĞİL”

Öte yandan Avrupa Birliği’ne demir perde kalktıktan sonra o ülkelerden insanlar akın etti. Özellikle de Almanya’ya, Fransa’ya, İngiltere’ye. Ancak AB paramatik değil. Avrupa’nın acilen standart bir sığınmacı politikası geliştirmesi gerekiyor. Açıkçası beni ortak sığınmacı politikamızın olmaması çok öfkelendiriyor.

AVRUPA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, ABD’DEN DAHA ESNEK OLACAKTIR”

Avrupa Birleşik Devletleri kurulması teklif ediliyor. Şu an için ortak bir anayasa için henüz bir fikir belirtmek istemiyorum. Büyük bir ihtimalle ABD’den daha esnek bir birlik olacaktır. Ancak ısrarla Avrupa’nın ortak hareket etmesi gerektiğini savunuyorum. SPD’nin ise güçlü bir Avrupa için alışan en güçlü parti olmasını istiyorum. Diğer taraftan AB bir değerler birliği. Ancak AB bir Hristiyan kulübü de değil. AB’nin kendisini dar bir çerçevede tanımlamaktan ise acilen kurtulması gerekiyor. AB’ye üye ülkeler arasında Ortodoks olan sadece 3 ülke var.

50. YIL ONURUNA ÜYELERE ŞÜKRAN PLAKETİ TAKDİM ETTİ

SPD Meclis Grubu Dışişleri Politikaları Sözcüsü Dr. Nils Schmid toplantıda SPD’ye üyeliklerinin 50. yılı onuruna Konrad Maleta ve Hans Nording’e şükran plaketi verdi, rozet taktı.

ALMANYA’DA TÜRKLER %50 ORANINDA OY KULLANDI

Öte yandan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde YSK verilerine göre yurt dışında kayıtlı 3 milyon seçmenin 1 milyon 486 bin 408'i yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy kullandı.Yurt dışındaki seçmen sayısının en yüksek olduğu Almanya'da, 1 milyon 443 bin seçmenin ise sadece yaklaşık 718 bini sandık başına gitti.

"SPD Sözcüsü Dr. Nils Schmid ABC’ye konuştu: Türkiye''nin seçimleri ve AB üyeliği" haberi, 20 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan SPD Sözcüsü Dr. Nils Schmid ABC’ye konuştu: Türkiye''nin seçimleri ve AB üyeliği haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SPD Sözcüsü Dr. Nils Schmid ABC’ye konuştu: Türkiye''nin seçimleri ve AB üyeliği 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  2. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  3. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  4. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  5. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  6. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  7. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  8. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  9. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  10. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  11. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  12. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  13. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  14. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  15. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  16. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  17. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  18. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  19. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  20. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
Dünya Haberleri