Dünyanın en genç başbakanı ile Merkel arasında yüksek gerilim

Dünyanın en genç başbakanı ile Merkel arasında yüksek gerilim

Dünyanın en genç başbakanı ile Merkel arasın... Avusturya'da aşırı sağcı bir söylemle seçimden birinci çıkan ve aşırı sağcı parti FPÖ'yle birlikte koalisyon hükümeti kuran muhafazakar parti ÖVP'nin lideri Sebastian Kurz, başbakan sıfatıyla Almanya'ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi....

Avusturya'da aşırı sağcı bir söylemle seçimden birinci çıkan ve aşırı sağcı parti FPÖ'yle birlikte koalisyon hükümeti kuran muhafazakar parti ÖVP'nin lideri Sebastian Kurz, başbakan sıfatıyla Almanya'ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Dünyanın en genç dışişleri bakanından en genç başbakanı unvanına terfi eden Kurz'un bu sıfatla Almanya Başbakanı Angela Merkel'le gerçekleştirdiği ilk görüşmede gerilim yaşandı.

'GÖÇMEN SORUNUNU KAYNAK ÜLKELERDE ÇÖZELİM'
Merkel, göçmen karşıtı Doğu Avrupa bloku ile işbirliğine giden Viyana'nın, sığınmacı kotasına karşı çıkarak 'yanlış' yaptığını söyledi.

Kurz ise zorunlu sığınmacı kotası konusunun gereğinden fazla gündem oluşturduğunu öne sürerek ''Eminim ki, göçmen sorununun çözümü, sınırların korunmasından ve göçmenlerin kaynaklandığı ülkelere daha güçlü yardımda bulunulmasından geçiyor'' dedi.

'REDDETMEYE HAKKINIZ YOK'
Buna karşılık AB üyesi ülkelerin kotalarındaki sığınmacıları almasında ısrar eden Almanya Başbakanı ''Bence AB'nin bazı üyelerinin çıkıp 'Avrupa dayanışmasına katılmak istemiyoruz' deme hakkı yok. Ben bunun yanlış olduğuna inanıyorum'' vurgusu yaptı.

MERKEL'E KARŞI ORBAN-KURZ İTTİFAKI
2015'te AB liderleri, göçmenlerle sığınmacıların birliğe giriş yaptığı Yunanistan ve İtalya'nın yükünü hafifletmek için 160 bin sığınmacının üye ülkeler arasında paylaşılmasına yönelik çoğunluk kararı almıştı. 2017 sonu itibarıyla bunların sadece 32 bini diğer üyelere nakledilebildi.

Zira Macaristan, Polonya, Çekya gibi ülkeler bu karara uymuyor. Merkel'in sık sık çatıştığı Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın liderliğindeki 'Visegrad' devletlerine Kurz tam destek veriyor.

'SİZ DAHA HÜKÜMET KURAMADINIZ'
Henüz hukuk eğitimini tamama erdirmeden 31 yaşında başbakan olan Kurz ile Avrupa'da en uzun süredir iktidardaki lider konumundaki Merkel arasındaki görüşmeye aşırı sağın da gölgesi düştü.

Merkel, Viyana'da yeni kurulan hükümeti yakın takibe alacağına dair mesajlar verdi. Bunun üzerine istikrarlı bir hükümet kurdukları için çok memnun olduğunu dile getiren Kurz, Almanya'da seçimin üzerinden 116 gün geçmesine rağmen hala hükümet kurulamamasına atıfla tez zamanda Berlin'de istikrarlı bir hükümet görmeyi temenni etti.

'GÖZÜM ÜZERİNİZDE, ONA GÖRE'
Kurz, FPÖ-ÖVP hükümetinin icraatlarıyla değerlendirilmesi çağrısı yaptı. Merkel ise ''Başka şartlarda yapacağımdan çok daha fazla şekilde, her konuda gözümüz üzerinizde olacak. Ama tabii önemli olan icraattır'' dedi. 

Bugün de SPD'nin eski lideri, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından ağırlanan Kurz, Merkel gibi Türkiye'nin hiçbir zaman AB üyesi olamayacağına inanmasının yanısıra Türkiye ile üyelik müzakarelerinin derhal sona erdirilmesini savunanların başını çekiyor.

"Dünyanın en genç başbakanı ile Merkel arasında yüksek gerilim" haberi, 18 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Dünyanın en genç başbakanı ile Merkel arasında yüksek gerilim haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünyanın en genç başbakanı ile Merkel arasında yüksek gerilim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  2. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  3. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  4. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  5. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  6. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  7. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  8. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  9. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  10. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  11. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  12. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  13. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  14. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  15. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  16. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  17. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  18. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  19. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  20. 13:04 İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından altına olan talep artıyor
Dünya Haberleri