Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"

Dursun Özbek'den açıklama!!

Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu görev... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, açıklama yaptı! 25 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu açıkladı! "Önümüzdeki dönemde bu onurlu göreve devam etmek istiyorum" diyerek adaylığını ortaya koymuş oldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 25 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını bir kez daha açıklayarak, şunları söyledi: "Bu onurlu göreve önümüzdeki sezon tekrar başvuracağımı ifade etmek isterim. Sizlerin ricasıyla bu göreve seçildikten sonra da söz veriyorum. Sezonda başardıklarımızdan daha fazlasını yapmak için yorulmadan çalışıyoruz." "İstiyorum" dedi.

images-184.jpg

Galatasaray'ın asıl bütçe toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryum Salonu'nda yapılacak. Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bugün sizlerin verdiği sözlerin çoğunu yerine getirmiş olmanın gururu ve mutluluğuyla karşınızdayım. Yaklaşık 22 ay önce bana ve arkadaşlarıma bu onurlu görevi yerine getirme fırsatını verdiniz. Saygılarımı sunuyorum. tüm meslektaşlarımıza, hayranlarımıza ve üyelerimize teşekkür ederiz. Desteğinizi almadan hiçbir şey başaramayız. Lider olarak belirlediğimiz hedeflerden sapmadan, ayağımız yere basacak şekilde plan yaptık. Amacımız, sadece bugünü dikkate alan değil, Galatasaray'ın geleceğini de güvence altına alan, sürdürülebilir bir mali yapıyla kulübümüzü geleceğe hazırlamaktır. Genellikle işletme fazlası üreten bir bütçemiz vardır. Ancak kulübümüzün Sportif AŞ'ye olan borçları nedeniyle toplamda eksi rakamla onayınıza sunuyoruz. Sportif başarınızı daha da artırmak için kulübünüzün gelir kaynaklarını çeşitlendirmelisiniz. 2023-2024 sezonunda sponsor, reklamcı ve lisanslardan elde edilen gelirler yaklaşık üç kat artarak 20,2 milyon eurodan 57,6 milyon euroya çıktı. Kulübümüzün sponsor ve büyük reklamveren sayısı son 9 ayda 34'ten 48'e çıktı. Lisans gelirimiz 6 milyon TL'den 32 milyon TL'ye çıktı. "Yapılan çalışmanın umut verici olduğunu düşünüyorum" dedi.

Başkan Özbek, 14 ay önceki 6'ncı depremden bu yana bölgeye her zaman destek verdiklerini söyledi. Kulübümüz gerekli adımları attı. Sorunların çözümü için çalışmalar yaptık. Bölgeyle irtibatımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Kulübümüz bu Ramazan ayında konteyner ağacımızda her gün 2 bin sakinimize gıda dağıttı. 23 Nisan'da heyetimizle birlikte Hatay'a gittik. Çocukların Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün onlara armağan ettiği günü yaşamalarına yardımcı olduk. Maddi ve manevi desteklerinden dolayı tüm Galatasaray taraftarına teşekkür etmek istiyorum. 1905 adı altında ortak sosyal sorumluluk faaliyetimiz kesintisiz olarak devam edecektir. 28 Şubat'ta uygun fiyatlı bir Lions Balosu düzenledik. Toplanan gelir Galatasaray Paralimpik Akademisi vakfına gidiyor. "Kulübümüz, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunun bilincinde olarak sosyal sorumluluk projelerini en başarılı şekilde hayata geçiriyor" dedi.

"10 aylık ciro yaklaşık 1,5 milyar TL" ciro ise yaklaşık 1,5 milyar TL oldu . 100. yıl formamız sadece bizim değil, takımın diğer taraftarları tarafından da çok seviliyor. Bu sezon hedefimiz yaklaşık 700 bin forma. Gelecek yılın planı bir milyon adet. "Sanırım şampiyonumuzu 100. yıldönümü gömleğimizle kutluyoruz," dedi, "önemli projelerimizden biri Riva projemizdi. 2017'de başlayan ve hala devam eden bir proje. Proje 1400 yünden oluşuyor. Neredeyse 50. Yüzde -55'i satıldı, bu da kulübe büyük bir destek. Geri kalanı için satış süreci ve inşaat süreci devam ediyor. Riva’da satışlarımız yavaş ilerliyor. "Kulübümüzün 130'a yakın villası var ve Galatasaray'ın kasasına 2,5 milyar TL kazandırıyor" dedi.

"GALATASARAY KENDİ ÖZ KAYNAKLARIYLA FLORYA'DA BİR ARSA SATIN ALDI"

Kemerburgaz'daki arsayı anıyorum kulüp getirildi 2016-2017 sezonunda Başkan Özbek şunları söyledi: "Hayalim, Galatasaray'ın günümüz futbol ekonomisini göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyduğu bir tesisi yapmaktı. Başkanlarımız Florya tesislerini yıllar önce kulübümüze kazandırdı ve bu, kulübümüzün ilerici bir kulüp olmasını sağladı. Dünyada futbol, yeni bir tesise ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Florya'da ülkemizin ekonomik değeri de oldukça yüksektir. Önümüzdeki yıllarda Galatasaray'ın yönetilebilir ve sürdürülebilir bir mali yapıya sahip olmasını planlıyoruz. Florya'da 22 dönüm arazimiz vardı. Yanındaki arazi 40 yıl boyunca milli araziydi. Bu süreçte projenin 65 detelik alanda satın alınmasını sağlamak için yoğun çaba harcadık. Bundan sonra rahmetli başkanımız Mustafa Cengiz'e çok teşekkür ediyorum. O dönemde 20 hektarlık araziyi geri aldı. Ülkenin ekonomik değeri oldukça arttı. Amacımız yaklaşık 65 dönümlük ve tamamı Galatasaray'a ait olan bir araziyi geliştirmekti. Biz bu arsayı 1 milyar 85 milyon lira artı KDV’ye satın aldık. Galatasaray bu arsayı kendi parasıyla satın aldı. Rakiplerimiz bu ülkeye Galatasaray'ı bedava almış gibi bir izlenim vermeye çalışıyor. Şu ana kadar devlete herhangi bir borcumuz yok. "Florya'nın proje çalışmaları devam edecek" tahmininde bulundu.

"Bankacılık birliğinden ayrılacağız"

Bankacılık birliğinden en kısa sürede ayrılacaklarının bilgisini veren Dursun Özbek, şunları söyledi: "Bankacılık birliğinden ayrılacağız" İlk adım olarak Florya arazi geliştirme yoluyla bankacılık sendikası konsorsiyumunu da bırakacağız." Borcumuzu ödeyeceğiz ve yeniden yapılanma anlaşmasından tamamen çekileceğiz. Fon Galatasaray'a gayrimenkul anlamında gelecek. Bunun için birçok nedeni vardır. Çünkü şu ana kadar bu borcun faizi yıllık 1 milyar 200 milyon TL. "Kulübümüze gelecek fon çok daha fazla" dedi.

"Kemerburgaz tesislerinin haziran ayı sonunda tamamlanmasına yönelik bir projemiz var, o da Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin 14 bin metrekare olacağı yönünde. Özbek, şunları söyledi: "Tesisimizi haziran ayı sonunda tamamlayacağımız bir projemiz var. Yeni sezonu orada açmak istiyoruz. Çok güzel bir projeydi. 17 Mayıs bizim için çok önemli bir tarih. UEFA Kupası'nın yıldönümünü kutluyoruz. Bu nedenle sizleri 17 Mayıs'ta Kemerburgaz'daki ofisimize davet ediyorum. Piknik yapacağız ve buradaki gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz. Kemerburgaz yatırımına kulübün kasasından 200 milyon TL ödendi. "Hâlâ ödenecek bir pay var" dedi.

"Tarihimizin 60'ıncı büyük kupasını kazanarak başkanlarının hayal bile edemeyeceği bir rakama ulaştık."

Kazandıklarını anlatıyor. Sarı-kırmızılıların başkanı, Süper Lig'in ardından TFF Süper Kupa'da da şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 100. yılında kazanılan şampiyonluğun yanı sıra, 7 Nisan'da 100. yıl süper kupasını da kazanarak bu başarımızı perçinledik. Yarın gençlerimiz Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacak. Geriye dönüp baktıklarında Galatasaray'ın başarılarını görüyorlar ve gurur duyuyorlar. Bu kupayla başkanların hayal edemeyeceği bir sayıya ulaşarak tarihimizin 60'ıncı kupasını kazandık. Bu büyük gururdan dolayı Teknik Direktör Okan'a, ekibine, futbolcu kardeşlerime, geçmiş başkanlarıma ve yönetim kurullarına teşekkür ediyorum" dedi. "Erden Timur sırf başarılı olduğu için haksızlığa uğradı, haksızlığa uğradı."

Erden Timur'a ayrıca teşekkür eden Sportif AŞ Başkan Yardımcısı Dursun Özbek, şunları söyledi: "Sportif Başkan Yardımcısı Erden Timur kardeşime önemli bir teşekkür etmek istiyorum. AŞ Ta birlikte çıktığımız yolculukta elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bazıları sırf başarılı olduğu için onu hedef aldı ve ona haksızlık etti. Kendisine Galatasaray için yaptıklarından ve gelecekte yapmayı düşündüklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. "Sevgili Erden'in önümüzdeki sezon da Galatasaray'a hizmet edeceğinden eminim" dedi.

Başkan Özbek, Cumhuriyetin 100. yılında Galatasaray'ın başkanı olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. "Bu onurlu görevi elinden geldiğince yerine getirmeye devam edecektir." Bazen çok zor günler, uykusuz geceler geçirdik. Hiçbir zaman Galatasaray'da çalışmak istemedim..

"Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"" haberi, 27 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:44 Beşiktaş ile Galatasaray'ın eski sponsoru tam 563 milyon borç ile iflas etti
  2. 04:33 Almanya'da iflas krizi: Nisanda Almanya'da iflas başvuruları yüzde 28,5 arttı
  3. 04:15 Çikolata krizi sona eriyor: Kakao fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor!
  4. 04:15 Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
  5. 03:08 Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
  6. 02:43 Promosyon alacaklar için Temmuz'a kadar beklemeye gerek yok! Tutarlar 20.000 TL'ye kadar çıkabilir
  7. 01:36 Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
  8. 01:33 Arda Turan'ın Fatih Terim'e yönelik yaptığı açıklama Galatasaray taraftarlarını kızdırdı!
  9. 01:33 En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
  10. 01:30 Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
  11. 01:30 Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
  12. 01:28 Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
  13. 01:25 Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
  14. 01:21 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
  15. 01:18 Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
  16. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  17. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  18. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  19. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  20. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
Spor Haberleri