Düzce'ye vardılar: Gezi aileleri Adalet Yürüyüşü'nde

Düzce'ye vardılar: Gezi aileleri Adalet Yürüyüşü'nde

Düzce'ye vardılar: Gezi aileleri Adalet Yürü... Gezi Parkı eylemleri sırasında katledilenlerin aileleri de Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Bugün 13. güne giren yürüyüş kolu Düzce'ye doğru yola çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyonlara karşı 12 maddelik...

Gezi Parkı eylemleri sırasında katledilenlerin aileleri de Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Bugün 13. güne giren yürüyüş kolu Düzce'ye doğru yola çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyonlara karşı 12 maddelik bir genelge hazırladıklarını söyledi. Kaynaşlı civarında rabia işareti yapan 10-15 kişilik bir grubun protestosuna Kılıçdaroğlu alkışla karşılık verdi. Bugün 23 kilometre yürüyen Kılıçadaroğlu, Düzce kent merkezine ulaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü 13’üncü gününe girdi. Dün gece Bolu Dağı Eski Varan tesislerinde konaklayan yürüyüş korteji sabah saat 08.30’da Düzce’ye doğru yola çıktı.

Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan CHP lideri, provokasyonlara karşı 12 maddelik genelge hazırladıklarını belirterek, “Şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler, sadece onları alkışlayın’ dedik'' değerlendirmesinde bulundu.

Konakladığı Kaynaşlı ilçesindeki Bolu Dağı Varan Tesisleri’nde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 13’üncü gününe geldiğini söyledi.

KÖROĞLU’NUN DİYARI
“Bugün Köroğlu’nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu’na selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar'' diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık, katılan herkese vereceğiz. ''Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler, sadece onları alkışlayın.’ dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor.''

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından yürüyüşüne başladı.

BERKİN VE ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN AİLESİ DE KATILDI
Bugün ki yürüyüşe, Gezi Parkı eylemleri sırasında katledilenlerin aileleriyle, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de katılıyor.

''ADALET GELENE KADAR SOKAKLARDA OLACAĞIZ’
Gezi eylemleri sırasında kafasına isabet eden gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, adalet peşinde olduklarını söyledi ve ekledi: “Tam 4 senedir adalet bekliyorum. Şu an yaşadığımız Türkiye’de adalet tamamen yok oldu. Adalet yerine gelene kadar sokaklarda olacağız.''

AKP BAYRAKLI VE RABİA İŞARETLİ PROTESTOLAR
Sabah 8.30’da Bolu Dağı Varan tesislerinden yola çıkan Kılıçdaroğlu,  Adalet Yürüyüşü’nün 13’uncu gününü Düzce il merkezinde bulunan Kervan Yolu’nda tamamladı. Yürüyüş korteji bugün 23 kilometre yol katetti.

Ayrıca bugün, yürüyüşün başladığı ilk gün itibarıyla yürüyüşe yönelik küçük gruplar tarafından tepkilerin en yoğun olarak yaşandığı gün oldu. Yol güzergahı boyunca birçok grup ellerindeki AK Parti bayrakları ve Rabia işaretleriyle korteji protesto etti. Kılıçdaroğlu ve beraberinde yürüyen binlerce kişi ise protestoculara karşı, ''Hak, hukuk, adalet’ sloganı attı.

Birçok kez iki grup arasında sözlü tartışmalar yaşanırken, CHP’liler, protestocu gruplara,  ''Adalet herkese lazım olacak, bayramınız kutlu olsun’ şeklinde cevap verdi.

Yürüyüşün disiplininden sorumlu ve provakasyonlara karşı güvenliği sağlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yürüyüştekilere sık sık uyarılarda bulunmasından dolayı sesi kısıldı. Yürüyüş yarın sabah kaldığı yerden devam edecek.

"Düzce'ye vardılar: Gezi aileleri Adalet Yürüyüşü'nde" haberi, 27 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Düzce'ye vardılar: Gezi aileleri Adalet Yürüyüşü'nde haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Düzce'ye vardılar: Gezi aileleri Adalet Yürüyüşü'nde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  2. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  3. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  4. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  5. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  6. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  7. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  8. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  9. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  10. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  11. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  12. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  13. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  14. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  15. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  16. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  17. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  18. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  19. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  20. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
Gündem Haberleri