'Ecdad' deyip duranlar Fatih Sultan Mehmet'in öldüğü yeri üç kuruşa sattı!

'Ecdad' deyip duranlar Fatih Sultan Mehmet'in öldüğü yeri üç kuruşa sattı!

'Ecdad' deyip duranlar Fatih Sultan Mehmet'i... Miray Mert / ABC1481 yılında rahatsızlığına rağmen doğuya sefer yapacağını ilan eden ve Üsküdar’dan hareket eden Fatih Sultan Mehmet’in Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kurduğu otağı olan Hünkar Çayırı Erzincanlılar Vakfı’na...

Miray Mert / ABC

1481 yılında rahatsızlığına rağmen doğuya sefer yapacağını ilan eden ve Üsküdar’dan hareket eden Fatih Sultan Mehmet’in Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kurduğu otağı olan Hünkar Çayırı Erzincanlılar Vakfı’na satıldı.

AKP’li belediye tarafından yönetilen Gebze’de satılan Hünkar Çayırı’nda 3 Mayıs 2013’te dönemin Dışişleri Baknı Ahmet Davutoğlu ve AKP’li vekiller Fatih Sultan Mehmet’i anma töreninde namaz kılmış, emanete sahip çıkıyoruz diye demeç vermişti.

Hünkar Çayırı’nın satıldığını belgeleyen evrakları CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan kamuoyuyla paylaştı. Belgeler, bölgenin Erzincanlılar Kültür ve Eğitim Vakfı'na satıldığına ve vakfın eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere satın aldığını açıklıyor.

tahsin_tarhan_o_belgeleri_paylasti_h20523.jpg

Gebze’de yerel bir gazetede çalışan gazeteci Özcan Geçal, ABC Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Hünkar Çayırı’nın satılmasında peşkeş çekildiğini dile getirdi. Milyon liralık arazinin bir daire değerine satılmasına dikkat çeken Geçal Erzincanlılar Vakfı’nın bağlantılarının açıklanması gerektiğini belirtti.

BİR DAİRE DEĞERİNE SATILDI
Özcan Geçal iktidarın Osmanlıcılık’tan bahsedip tam tersi davrandığını şu sözlerle vurguladı:

"Hünkar Çayırı’nın eçtiğimiz yıl satışı söz konusuydu. Burayı Devlet Malzemeler Ofisi’ne (DMO) devrettiler. Sonra satışa sunuldu. DMO tarafından ihaleye çıkarıldı. 1 buçuk milyon civarı bir değer biçildi. Ancak 460 bin tl’ye Erzincanlılar Vakfına satıldı. Sayın Başbakan Binali Yıldırım Erzincanlı. Bu vakfın başında kim olduğunun araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Gebze’de kamuoyu oluşturuldu, halk kendi arasında para topluyor. Sosyal medyada grup oluşturuldu, dernekler , iş adamlar para vererek almak istiyorlar.

kocaeli-chp-li-tarhan-dan-fatih-in-ordugahini-8385185_x_o.jpg

'İKTİDAR ECDADA BÖYLE Mİ SAHİP ÇIKIYOR?'
“Burası yeşil bir alan. Gebze’de yeşil alan kalmadı. Bu alanın içerisinde Gebze Teknik Üniversitesi var, Türk Standartları Enstitüsü var. Burada her yıl yağlı güreşleri yapılıyor. Asırlık çınar ağaçları var. Erzincanlılar burayı vakıf üniversitesi yapmayı düşünüyormuş . Burada yaşayan bir gazeteci olarak söylüyorum Erzincanlılar Erzincan’a gidip üniversite yapsın. Burada bir peşkeş söz konusu. Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Gebze’deki Hünkar Çayırı da arazi mafyalarının elinde satışa çıkmış durumda. Mevcut iktidar her fırsatta Osmanlıcılık yaparken bir çağı açmış bir çağı kapatmış padişahın hayatını kaybettiği yeri satışa çıkarmak acaba ne kadar tarihe sahip çıkmaktır.  Kosova Devleti Piriştina’da Hüdevendigarın vefat etti yeri koruyor, Macaristan Zigetvar’da Kanuni’nin vefat ettiği yere 500.yıl dostluk parkı yaptı. Gidip buraları görmelerini öneriyorum. Yarın Cuma namazı kılınması planlandı. OHAL’den dolayı izin alabilirsek basın açıklaması yapılması düşünülüyor.''

'SULTANIN AYAK İZLERİNİ TAKİP EDİYORUZ' MASALI
Erzincanlılar Vakfı’na satılan Hünkar Çayırı’nda 3 Mayıs 2013’te Ahmet Davutoğlu ve AKP’li vekiller Fatih Sultan Mehmet'in ölümünün 532. yılı gerekçesiyle düzenlenen anma tönerine katılmıştı. Burada namaz kılan Ahmet Davutoğlu emanete sahip çıktıklarını dile getirmişti.

hunkar-cayirindan-dunyaya-mesaj.jpg

Törende bir konuşma yapan dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in ayak izlerini takip eden siyaset yürüttüklerini ifade ederek şöyle konuşmuştu:

“Yürüttüğümüz siyasete hakaret edasıyla Yeni Osmanlıcılık nidasıyla itham cümleleri kullananlar oluyor, hem içeride hem dışarıda. Bre gafiller, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmaktan, bakanı olmaktan, hadimi olmaktan gurur duyduğumuz bu devlet, konjonktürel şartlarda çıkmış nevzuhur bir devlet değildir.

Bu devlet kökü asırlara doğru inen köklü bir siyaset geleneğini, devlet geleneğinin şahikası olan Osmanlı Devleti'nin mirası üzerine kurulmuştur. Ve biz o mirasın sahipçisi olmakla sadece gurur duyarız.''

img_3289wwww1234.jpg


 

"'Ecdad' deyip duranlar Fatih Sultan Mehmet'in öldüğü yeri üç kuruşa sattı!" haberi, 28 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Ecdad' deyip duranlar Fatih Sultan Mehmet'in öldüğü yeri üç kuruşa sattı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Ecdad' deyip duranlar Fatih Sultan Mehmet'in öldüğü yeri üç kuruşa sattı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  2. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  3. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  4. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  5. 11:31 Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim: Araç Sahiplerine Nefes Aldıran Gelişme
  6. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  7. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  8. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
  9. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  10. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  11. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  12. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  13. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  14. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  15. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
  16. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  17. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
  18. 10:55 Ağıt yakarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi: Emine Şenyaşar’a Erdoğan’a hakaretten dava
  19. 10:50 Türkiye Ekonomisine Çare: Prof. Dr. Hakan Kara'dan Çarpıcı Çözüm Önerileri ve Faiz Stratejileri
  20. 10:49 Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti
Gündem Haberleri