Editörün seçtikleri / 1 Ocak 2018

Editörün seçtikleri / 1 Ocak 2018

Editörün seçtikleri / 1 Ocak 2018 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.
ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

1-382.jpg

A. Douglas Stone
EINSTEIN VE KUANTUM
Çeviren: Volkan Yazman
Say Yayınları


Einstein ve Kuantum 2014 yılında Physics World dergisince en iyi on bilim kitabından biri olarak belirlendi ve Phi Beta Kappa Society tarafından Phi Beta Kappa Ödülü’ne layık görüldü.
 
Einstein’ın “Tanrı zar atmaz,'' diyerek kuantum mekaniğini reddetmesi ünlüdür. Einstein atom-üstü evrende geçerli olan yasaların atom-altı evrende geçerli olmadığı görüşünü bir türlü içine sindirememiş, bilimin işini şansa bırakamayacağını savunmuştur. Einstein’ın evren kavrayışı, kuantum mekaniğini reddetmesine karşın kuantum kuramının geliştirilmesinin ardındaki itici güç olmuştur. Bu kitap Einstein’ın kuantum mekaniğinin geliştirilmesine yaptığı katkıların belki de görelilik üzerine yaptığı araştırmalardan daha önemli olduğunu ortaya koyuyor.
 
“Herkes Einstein’ın fiziğe esas katkısının izafiyet teorisi olduğunu düşünür. Ancak bu bilimsel ve kolay anlaşılır kitapta A. Douglas Stone, Einstein’ın kuantum teorisinin geliştirilmesini derinden etkilediği tezini öne sürüyor ve okuru ikna etmeyi başarıyor. Stone bu eğlenceli, merak uyandıran ve son derece keyif verici metinle Einstein’ın dehasının yirminci yüzyılın en şaşırtıcı bilimsel keşfine nasıl nüfuz ettiğini canlı bir anlatımla sergiliyor ve kuantum teorisinin tarihini eksiksiz şekilde aktarıyor.''
-Brian Greene, Evrenin Zarafeti adlı kitabın yazarı-
 
408 s. İstanbul 2017

2-322.jpg

Rıza Kıraç
HÜRREM ERMAN
İZLENMEMİŞ BİR YEŞİLÇAM FİLMİ
H2O Kitap


Yaşanan bir film değildi ama bir film gibi yaşanmıştı…

Adapazarı'nda sinema salonu sahibi bir ailenin, sinema büyüsüyle yetişmiş bir üyesi olarak geldiği İstanbul'da cesur bir girişimin sonucunda Türk sinemasının efsanevi yapım şirketi Erman Film'in kurucusu, beyaz perdede pek çok hayali karaktere can vermiş Hürrem Erman'ın hiç izlenmemiş filmi: kendi hayatı… Yazar ve yönetmen Rıza Kıraç'ın kaleminden.

Halide Edip Adıvar ve Kerime Nadir'den Yaşar Kemal ve Selim İleri'ye edebiyatın, Sadettin Kaynak ve Münir Nurettin Selçuk'tan Zeki Müren ve Ruhi Su'ya müziğin gözde isimlerinin eserlerini seyirciyle buluşturmuş; adeta ellerinden tutarak pek çok oyuncu, yönetmen ve yapımcının kendini sinemada bulmasını sağlamış; daima perdenin gerisinde durmuş bu sinema adamının hayat hikâyesi, aynı zamanda Yeşilçam'ın bir kesitinin tarihidir.

Burada "mutlak iyiler" ve "mutlak kötüler" yer almıyordu, burası "ülkenin koşullarının dışında başka şeylerin yaşandığı bir coğrafya" olamazdı.
Bu tarih melodramdı, komediydi; "Türk filmi" idi.

316 s. İstanbul 2017

3-232.jpg

Hazırlayanlar: R. Funda Barbaros, Erik Jan Zurcher
MODERNİZMİN YANSIMALARI:90’LI YILLARDA TÜRKİYE
Efil Yayınevi

Türkiye'nin Modernizm serüvenini, farklı disiplinleri bir araya getirerek ülkenin geçirdiği süreçleri ve olayları özgün biçimde anlatan modernizmin yansımaları serisinin dördüncü kitabı Modernizmin Yansımaları: 90'lı Yıllarda Türkiye.

1990'lı yıllar, 20. yüzyıla damgasını vuran iki kutuplu dünyanın yıkılıp yerine henüz ne tür bir düzenin geleceğinin kestirilemediği, bir yandan kapitalizmin zaferi olarak nitelendirilen tek dünya metaforunun ortaya çıkışı, diğer yandan neo-liberal politikaların sonuçlarının izlenmeye başladığı ve eşitsizliklerin, özellikle yoksulluk sorununun, hâkim iktisat politikası uygulayıcıları tarafından da kabul edildiği ve çözüm önerileri ile harekete geçildiği yıllardır. Sosyalist Blok'un dağılmasının ardından, başta demir perde ülkeleri olmak üzere özgürlük taleplerinin giderek yaygınlaşması, internet sayesinde dünya genelinde bilgi ve haber paylaşımının önceki dönemlerde hayal edilemeyecek düzeylere çıkması, dönemin sonunda yeni bir binyılın başlayacak olmasının getirdiği umutlar… Küreselleşme olarak adlandırılan dönemin Türkiye'deki yansımaları, karmaşa ve istikrarsızlıktır. 90'lı Yıllarda Türkiye'de; art arda yaşanan politik ve ekonomik krizler, suikastler, siyaset yasaklı politikacıların yeniden sahneye çıkması, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin yarattığı vesayet ortamının ilk kez tartışmaya açılması, siyasette İslami kesimin yükselişi, IMF ile imzalanan stand-by anlaşmaları vb. durumlarla oluşan gündem nedeniyle çıkışsızlık / alternatifsizlik söylemleri… Farklı ciltlerden oluşan bu kitap dizisi, modernizme ve modernizmin Türkiye'ye yansımalarına ilişkin disiplinler arası kolektif bir çabayla, ortak bir kavrayış geliştirmeye çalışmakta ve Türkiye tarihini “modernizm'' üzerinden yeniden tartışmaktadır.

“Modernizmin Yansımaları'' serisinin dördüncü cildinde, dünyadaki gelişmeler ışığında Türkiye'de “modernleşme''nin nasıl başkalaştığı, ele alınan dönemde kendine özgü ne tür farklı nitelikler kazandığı incelenmektedir.

368 s. İstanbul 2017

"Editörün seçtikleri / 1 Ocak 2018" haberi, 01 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 01 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri / 1 Ocak 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri / 1 Ocak 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:03 Fenerbahçe'de Kartal Krizi: Valbuena'dan Sert Eleştiri!
  2. 19:00 Fırında Ekmek Fiyatı 2 Liraya Düştü! Ekonomik Krize Tepki Olarak İndirim!
  3. 18:58 Abbas'tan Sert Tepki: ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki Filistin Üyeliği Vetosuna Karşı Çıkış
  4. 18:53 Jeopolitik Gerilimler Altını Yükseltti: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  5. 18:32 Beşiktaş'a Flaş Alman Teknik Direktör!
  6. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  7. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  8. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  9. 18:18 Hesaplarınızı kontrol edin: Beklenen destek paraları hesaplara yatmaya başladı!
  10. 18:18 Acil ameliyata alınmıştı: Hasan Can Kaya'dan ilk açıklama geldi
  11. 18:18 21 Nisan Burç Yorumları: Kalpler Heyecana Hazır Olsun! Aşk Kapınızı Çalıyor
  12. 18:18 Güve Sorununa Son! Bu Tek Damla Mutfak Dolaplarınızı Güvelerden Arındıracak!
  13. 18:17 Popüler Sosyal Medya Platformu Ücretli Oluyor! Mevcut Üyeler Ücretsiz Kalacak
  14. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  15. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  16. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  17. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  18. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  19. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  20. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
ABC Kitap Haberleri