Editörün seçtikleri / 29 Mayıs 2017

Editörün seçtikleri / 29 Mayıs 2017

Editörün seçtikleri / 29 Mayıs 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

1-262.jpg

Peter Burke

FRANSIZ TARİH DEVRİMİ- ANNALES OKULU

Islık Yayınları

20. Yüzyılda tarih araştırmalarında ortaya çıkan en önemli hareketlerden biri üstüne yazılan bu kitap, Annales Okulu’nun serüvenini, okula adını veren derginin kuruluşundan bugüne dek geçirdiği evreleri, hareketi yakından tanıyan ünlü tarihçi Peter Burke’ün yetkin kalemiyle okuyucuya sunuyor. Lucien Febvre’den Marc Bloch’a, Fernand Braudel’den Philip Ariés’e yirminci yüzyılın en önemli tarihçilerinden çok sayıda ismi çevresinde toplayan Annales Okulu, gerek geleneksel tarihçilikle girdiği kavgayla gerek teşvik ettiği interdisipliner yaklaşımla gerekse de tarihin kapsamına giren konuları hayal edilemeyecek ölçüde genişletmesiyle tarih araştırmalarını geri dönülemez bir şekilde değiştirmiştir. Olaylar tarihine bağlı kalarak siyasi ve askeri olayları tarihin kayda değer tek konusu olarak gören, tarihçilik mesleğini sıkça belge fetişizmine indirgeyen geleneksel tarihçiliğe karşı bir ayaklanma başlatan hareket Fransa’nın sınırlarının ötesine bütün dünyaya yayılmış ve “Yeni Tarih'' şiarıyla tarih alanında bir devrim yaratmıştır.

Bu devrimle Annales Okulu sadece Fransa’da veya dünyanın başka yerlerinde eski tarihçilik rejimini devirmekle kalmamış aynı zamanda tarih disiplininin etrafına örülü yapay duvarları da yıkarak, tarihi diğer disiplinlerle işbirliğine gidebilecek bir yola sokmuştur. “Tarihçiler, coğrafyacı da olun, hukukçu da, sosyolog da, psikolog da'' diye çağrıda bulunan Lucien Febvre’in izinde tarihçiler insanı inceleyen diğer bilimlere yüzlerini dönmeye başlamışlardır. Annales hareketi hakkındaki bu klasikleşen çalışmanın genişletilmiş basımının tarih ve diğer disiplinlerdeki araştırmacılar için olduğu kadar tarih alanında gerçekleşen bu devrimden haberdar olmak isteyen ve tarihle ilgilenen herkes için yararlı olacağını umuyoruz. “Bahia yakınlarında bir yerde ışıl ışıl ateş böceklerinin havai fişek gösterilerinin ortasında kaldığım bir geceyi hatırlıyorum. Solgun ışıkları alevleniyor, sonra sönüyor, ardından bir daha parlıyordu fakat tüm bunlar gecenin karanlığında gerçek bir ışığın yapacağı etkiyi yapamıyordu. Olaylar da bu ateş böceklerine benzer, parıltılarının ardında gece hüküm sürer.'' -Fernand Braudel-

256 s. İstanbul 2017

0001703838001-1.jpg

Jacques Le Goff

ORTAÇAĞDA ENTELEKTÜELLER

İş Bankası Kültür Yayınları

Bir tarih kitabını ilk basımından 27 yıl sonra hiç değiştirmeden yeniden yayınlamak kendini beğenmişlik olarak gözükebilir. Ama ben, bu kitapta sunulan ortaçağ okul ve üniversite âlemi kavrayışının esasının yıpranmadığını düşünüyorum. Tam tersine bana, bu denemenin ana bakış açısı 1957'den bu yana sürekli teyit edilmiş ve zenginleşmiş gibi geliyor. Bu bakış açısı ifadesini öncelikle “entelektüel'' kelimesinde bulmaktadır; “entelektüel'' kelimesinin, dikkati kurumlardan insanlara, fikirlerden toplumsal yapılara, uygulamalara ve zihniyetlere kaydırmak; ortaçağdaki üniversite olgusunu uzun dönem (longue durée) içine yerleştirmek gibi bir yararı vardır. Bu kitabın yayınlanışından bu yana “entelektüel'' veya “entelektüeller'' hakkındaki incelemelerin çok rağbet görmesi yalnızca bir moda meselesi değildir, olmamalıdır.

- Jacques Le Goff, 1984

308 s. İstanbul 2017

2-222.jpg

Jose Saramago

KÖRLÜK

Kırmızı Kedi Yayınları

Adı bilinmeyen bir ülkenin adı bilinmeyen bir kentinde, arabasının direksiyonunda trafik ışığının yeşile dönmesini bekleyen bir adam ansızın kör olur. Ancak karanlıklara değil, bembeyaz bir boşluğa gömülür. Arkasından, körlük salgını bütün kente, hatta bütün ülkeye yayılır. Ne yönetim kalır ülkede, ne de düzen; bütün körler karantinaya alınır. Hayal bile edilemeyecek bir kaos, pislik, açlık ve zorbalık hüküm sürmektedir artık. Yaşam durmuştur, insanların tek çabası, ne pahasına olursa olsun hayatta kalmaktır. Roman, kentteki akıl hastanesinde karantinaya alınan, oradan kurtulunca da birbirinden ayrılmayan, biri çocuk yedi kişiye odaklanır. Aralarında, bütün kentte gözleri gören tek kişi olan ve gruptakilere rehberlik eden bir kadın da vardır. Bu yedi kişi, cehenneme dönen bu kentte, hayatta kalabilmek için inanılmaz bir mücadele verir. Saramago’nun müthiş bir gözlem gücüyle betimlediği bu kaotik dünya, insanın karanlık yüzünün simgesi.

Körlük, ürkütücü bir roman, beklenmedik bir felaketi yaşayan bir toplumun nasıl çöktüğünün, nasıl bencilleştiğinin ve değer yargılarını yitirdiğinin hikâyesi. Konusunun ürkütücülüğüne rağmen olağanüstü bir şiirsellikle anlatılmış bu unutulmaz roman, usta yazarın belki de en etkileyici yapıtı.

336 s. İstanbul 2017

"Editörün seçtikleri / 29 Mayıs 2017" haberi, 29 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri / 29 Mayıs 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri / 29 Mayıs 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  2. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  3. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  4. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  5. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  6. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  7. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  8. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  9. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  10. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  11. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  12. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  13. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  14. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  15. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  16. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  17. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  18. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  19. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  20. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
ABC Kitap Haberleri