Editörün seçtikleri / 3 Temmuz 2017

Editörün seçtikleri / 3 Temmuz 2017

Editörün seçtikleri / 3 Temmuz 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

aydinlanma-001.jpg

Orhan Gökdemir
AYDINLANMA TARİKATI
Tekin Yayınevi

Aydınlanma, uzun dinsel kapanışın içinde insanlığın ışığa ulaşmada yeni bir yol arayışıydı. Kurumsallaşmış din her yerde sapkın gördüğü bu arayışı baskılamaya çalışıyordu. Ama insan merakı şahlanmış, dizginlenemez bir hal almıştı. Avrupa'da parası ve sonsuz merakı olan adamlar türedi. Bir ucu İskenderiye'ye dayanan uzun araştırma gezilerini finanse ettiler. Orada bulduklarını düşündükleri metinleri tercüme ettirdiler ve gizli toplantılarda huşu içinde okudular. Okudukça, buldukları bu metinlerin Kilisenin kitabından daha eskiolduğuna inandılar. O meraklı adamlar o metinlerde kurumsallaşmış dinin eski orijinal halini görüyorlardı. Orijinal dini ararken bilimi ve felsefeyi buldular. Karanlığı yırttılar.

İçinden geçtiğimiz “Yeni Ortaçağ'' da, tıpkı Aydınlanma çağı insanlarının kendilerini içinde buldukları ortam gibi, ışık sızdırmaz bir yoğunlukta... Ama çok şükür merakı sonsuz insanlar hep var.
Bir kaza ürünüydü aydınlık. Mevcut, kurumsallaşmış dinle didişip durmanın bir getirisiydi. Tıpkı aydınlıkçıların yaptığı gibi kör inançta gedikler açmaktan başka çıkar yol yok. Aydınlığı çoğaltmanın başka yolunu bilmiyoruz çünkü.

240 s. İstanbul 2017

lutfu.jpg

Lütfü Akdoğan
EFSANE CENGO-14
Boyalıkuş Yayınları

Yazar Lütfü Akdoğan, yarattığı kahramanı Efsane Cengo'yu, engin bilgisiyle, ülkemizin de yaşadığı, son yüz yıl tarihsel olaylarının bizzat içinde gezdiriyor. Demirel, Nasır, Bush gibi liderlerle nefes kesen diyaloglar, okuru da bu tarihsel dönemde serüvenden serüvene koşturuyor. Cengo’nun önderliğindeki grup bu kötü dünyayı kurtaracak formülü KOB Projesi'nde (Kafkaslar-Ortadoğu-Balkanlar) bulmuştur. 
Geleceğin dünyasını ancak böyle kurabileceğine, insanlığı böyle kurtaracağına inanan kahramanımızın sonu, içinde yaşadığımız dünyanın soğuk gerçekleriyle okuru sarsıcı biçimde yüzleştiriyor. Bazı satırlarda kızıp bazılarında seveceğimiz Efsane Cengo, her okuyucuda belleğinden silemeyeceği bir bilinç ve duygusal iz bırakacak nitelikte. Lütfü Akdoğan’ın, oldukça değerli tarihi bilgilere sahip olan, akıcı ve sürükleyici bir dille kaleme aldığı bu kitabı, edebiyatımıza yeni bir soluk getirirken, her kuşak için vazgeçilmez bir kaynak olarak kalacak.

424 s. İstanbul 2017

oncu.jpg

Mary Talbot
ÖNCÜ KADINLAR
Bir Direniş Hikayesi

Desen Yayınları
“Kadınlar meclisteki bazı meselelerin üstesinden daha iyi gelebilir.
Örneğin kadınlar savaş çığırtkanlığı yapmaz, değil mi?''
20. yüzyılın başındaki en dramatik mücadelelerden birine odaklanan Öncü Kadınlar, erkek egemen bir toplumda süregelen sınıflaşmaya, şiddete ve ayrımcılığa meydan okuyan kadınların, toplumsal cinsiyet normlarının ve geleneklerinin değişmesi için verdiği amansız savaşı sinematografik bir akışla anlatıyor.
Üzerinden bir asır geçmesine rağmen halen güncelliğini koruyan ve bugünün kadın hakları savunucularına ilham vermeye devam eden suffragette hareketine tarihsel bir bakış sunan Öncü Kadınlar, aynı zamanda Türkiye'de bu konuda yayımlanmış ilk grafik roman olma özelliğini taşıyor.

2015 yılında Madrid Kitapçılar Birliği tarafından Yılın En İyi Grafik Romanı seçilen, Mary & Bryan Talbot imzalı Öncü Kadınlar, özgün hikayesi ve ilgi çekici çizimleriyle dünya tarihinin akışını değiştiren bu öncü hareketin ateşini fişekleyen bütün kadınların yitip giden seslerine, nefeslerine saygı duruşunda bulunuyor.
O halde laf değil eylem!
Kadınlara oy hakkı!..
“Heyecan verici... Kitabın en güzel yanı, macera dolu bir hikayeyle tarihsel bir gerçeği ustaca ve somut biçimde birleştirebilmesinde yatıyor.''
- Observer

192 s. İstanbul 2017

"Editörün seçtikleri / 3 Temmuz 2017" haberi, 03 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri / 3 Temmuz 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri / 3 Temmuz 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  2. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  3. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  4. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  5. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  6. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  7. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  8. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  9. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  10. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  11. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  12. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  13. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  14. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  15. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  16. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  17. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  18. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  19. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  20. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
ABC Kitap Haberleri