Efkan Ala devir teslim töreninde Erdoğan'a teşekkür etti, Soylu 'milletin emri' dedi

Efkan Ala devir teslim töreninde Erdoğan'a teşekkür etti, Soylu 'milletin emri' dedi

Efkan Ala devir teslim töreninde Erdoğan'a t... İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan eski ve yeni bakanlar ilk açıklamalarını yaptı. Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalıncaya kadar mücadelenin...

İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan eski ve yeni bakanlar ilk açıklamalarını yaptı. Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalıncaya kadar mücadelenin süreceğini" söyledi

İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılan Efkan Ala, görevini Süleyman Soylu'ya devretti. Ala, görevini Soylu'ya devretmeden önce yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bugünü bize bahşeden Yüce Allah'a şükürler olsun. Bu görevi bana tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileri ile destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız var, gazi olarak hayatını devam ettiren arkadaşlarımız var. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu görevi yerine getirirken desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye ve vekillerine şükranlarımı sunuyorum. Meclis desteğinin yanıbaşınızda hissedilmesi çok önemlidir. Bu süreç içinde görev yaptığım dönemlerde her zaman yanımızda hissettiğim parti teşkilatına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığımız aziz milletimize müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade ediyorum. Onları saygıyla selamlıyorum, her birine teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım yeni göreviniz hayırlı olsun. Ülkemizin geleceği için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. 

"BİZ BU VATANIN NÖBETÇİLERİYİZ"
Ala'nın açıklamalarının ardından görevi devralan Soylu, açıklamasında şunları kaydetti:

On yıllar sonra bugünler hatırlandığında bu büyük mücadele ve Türkiye'nin hikayesi bütün dünyaya örnek bir hikaye olacaktır. Hukukun üstünlüğünden hiçbir dakika ayrılmayan bir Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Ortak vatan, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve ifade etmek istiyorum ki vatanın bölünmez bütünlüğü ve bu anlayış 21. yüzyıl hikayesinin özetidir. Her noktada alın terini akıtandan, sabah besmele için kapısını açan esnafa kadar herkesin hukuku, herkesin yarına ait iddiası var. Bu iddia birliktir, beraberliktir. Bu iddia yükselen Türkiye'dir. Biz bu vatanın nöbetçileriyiz. Önemli olan bize bu görevi tevdi eden, bu emaneti veren aziz milletimize mahcup olmamaktır. Aziz ve asil milletimizin feraseti bu sınavı hem geçmişimizin onuruna yakışacak şekilde devam etmesini sağlamak hem de geleceğimize emin bir toprak parçası bırakmak üzere devam edecek. Kıymetli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Bey'in ortaya koyduğu çizgi şefkat ve merhametle buluşmak isteyen bütün dünyaya koyduğu bir çizgidir. Bu sınavın içinde terör örgütleriyle mücadele var. Bir taraftan PKK, bir taraftan DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin gelişmişlik ve Türkiye'nin büyüme, demokrasi haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihimizde yerini alacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. 

"FETÖ'DEN TEK BİR FERT KALINCAYA KADAR..."
FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalıncaya kadar, Türkiye bu beladan bu musibetten, bu alçaklıktan kurtulacaktır. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararı, Hükümetimizin politikası ve milletimizin emridir. Bu vesileyle büyük bir birikimi, büyük bir sorumluluğu, görev yaptığı dönem içinde hukuk, demokrasi çizgisini bir an için bırakmayan kıymetli dostumuz, mesai arkadaşımız, bu yükü beraber yüklendiğimiz Anadolu'nun güzel evladı Efkan Bey'den bu bayrağı teslim almak bizim için de büyük bir sorumluluktır.

"Efkan Ala devir teslim töreninde Erdoğan'a teşekkür etti, Soylu 'milletin emri' dedi" haberi, 01 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Efkan Ala devir teslim töreninde Erdoğan'a teşekkür etti, Soylu 'milletin emri' dedi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Efkan Ala devir teslim töreninde Erdoğan'a teşekkür etti, Soylu 'milletin emri' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  2. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  3. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  4. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  5. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  6. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  7. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  8. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  9. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  10. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  11. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  12. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  13. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  14. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  15. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  16. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  17. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  18. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  19. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  20. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
Politika Haberleri