Egemen Bağış yeniden Bakan mı oluyor?

Egemen Bağış yeniden Bakan mı oluyor?

Egemen Bağış yeniden Bakan mı oluyor? ABC Gazetesi/ HABER MERKEZİUzun süredir kamuoyunun karşısına çıkmamaya özen gösteren Egemen Bağış'ın, 17-25 Aralık döneminde yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğu iddiasını yineleyerek kendisini aklama girişimi ve başkanlık...

ABC Gazetesi/ HABER MERKEZİ

Uzun süredir kamuoyunun karşısına çıkmamaya özen gösteren Egemen Bağış'ın, 17-25 Aralık döneminde yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğu iddiasını yineleyerek kendisini aklama girişimi ve başkanlık sistemi güzellemeleri,  "Egemen Bağış kabineye girmeye mi hazırlanıyor?" sorusunu gündeme getirdi. Üstelik bu senaryo Ankara kulislerinde kapalı kapılar ardında yapılan kabine lotolarda dile getiriliyor.

AKP iktidarı tarafından üstü kapatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu zanlılarından Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, operasyonlar sonrası süreçte görevden alınmıştı. Bağış, Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimler arasında bulunuyordu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl boyunca başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever, yazdığı kitapta dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın 17-25 Aralık operasyonlarından sonraki süreçte revize edilen yeni kabinede, Egemen Bağış’ın da yer almasında ısrar ettiğini ancak Gül'ün buna karşı çıktığını yazmıştı.

YENİ DÖNEMDE YENİDEN SAHAYA MI SÜRÜLECEK?

Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti ABD'nin yeni başkanı Donald Trump yönetimiyle ilişkilerden umutlu olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Uzun süre ABD'de yaşayan ve ABD'de çeşitli ilişkileri olan Bağış  AKP çevrelerinde Türkiye-ABD ilişkileri açısından 'Erdoğan'ın altın eli' olarak biliniyordu. Uzun süredir kamuoyundan uzakta yaşayan Bağış'ın son zamanlarda dış politika ile ilgili demeçleri Erdoğan'ın Bağış'ı Dışişleri Bakanı koltuğuna atayarak hem ABD'nin yeni yönetimiyle hem de AB ile olan ilişkilerinde kullanabileceği senaryosunu gündeme getirdi.

Geçtiğimiz Ekim ayında verdiği bir r öportajda 'Ülkemin bir emri olursa seve seve hizmet ederim ama şu anda çalışan arkadaşlarımız var. Onlar başarılı bir şekilde götürüyorlar. Siyasi bir düşüncem şu aşamada yok. İleride şartlar ne getirir onu bilemeyiz' tekrar siyasete dönebileceğinin sinyallerini vermişti.

BAĞIŞ HAKKINDAKİ YOLSUZLUK İDDİALARI NELERDİ?

17 Aralık soruşturma dosyasındaki fiziki ve teknik takip bulguları arasında bulunan, Egemen Bağış'ın evi ile AB Bakanlığı’nın İstanbul ofisine yapılan ziyaret görüntüleri ile bazı konuşma kayıtları basına sızmıştı.

Dosyada öne sürülen iddialar arasında, Reza Zarrab’ın Bağış’a “1,5 milyon doları bulan rüşveti'' nisan, ağustos ve ekim aylarında eşit taksitlerle verdiği de yer aldı. Rakamın daha da büyüdüğü öne sürülen dosyada paraların ayakkabı kutusu, takım elbise ve çikolata kutusu içinde teslim edildiği öne sürüldü.

''BAKARA MAKARA’

Bağış, kamuoyunda “Bakara makara'' olarak anılacak ses kaydı ortaya çıktıktan sonra Doğan Medya Grubu ile yolları ayrılan dönemin Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir’e “Her cuma (Twitter’da) bir tane ayet sallıyorum'' demişti.

"Egemen Bağış yeniden Bakan mı oluyor?" haberi, 23 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Egemen Bağış yeniden Bakan mı oluyor? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Egemen Bağış yeniden Bakan mı oluyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri