Ekranda AKP'lileri susturan Cihaner'e Twitter'da linç kampanyası

Ekranda AKP'lileri susturan Cihaner'e Twitter'da linç kampanyası

Ekranda AKP'lileri susturan Cihaner'e Twitte... ABC Gazetesi / Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunumuyla ekrana gelen Türkiye'nin Nabzı adlı programa, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, eski AKP' Milletvekili Abdurrahman Kurt, bir süre önce MHP'den istifa eden Gaziantep...

ABC Gazetesi / Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunumuyla ekrana gelen Türkiye'nin Nabzı adlı programa, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, eski AKP' Milletvekili Abdurrahman Kurt, bir süre önce MHP'den istifa eden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, stratejist ve güvenlik uzmanı emekli asker Mete Yarar, AKP yanlısı bir starejik düşünce kuuruluşunun başında olan akademisyen Doç. Dr. Mehmet Şahin ve  Vatan Partisi üyesi Emekli Tümamiral Soner Polat konuk oldu.

Moderatör Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu programda, Abdurrahman Kurt ve Doç. Mehmet Şahin, tüm açıklamaları ile CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'i hedef alırken, Mete Yarar, Ümit Özdağ ve Soner Polat da zaman zaman Cihaner'le karşı karşıya geldi.

Ancak bu ittifaka rağmen, Cihaner savunduğu düşüncelerde diğer konukları bastırınca, bu kez de AKP'ye yakın internet sitelerinde ve Twitter'daki Ak Trol hesaplarında Cihaner'e karşı linç kampanyası başlatıldı.

İşte program boyunca Cihaner'in diğer konuklarla girdiği tartışmalar ve hukuki bir çerçeve ve sosyalist bir bakış açısı ile muhataplarına verdiği yanıtlar ve muhatapların tartışmayı provoke etme çabaları: 

Cihaner sözlerine Ankara'daki terör saldırısının ardından kimi isimler tarafından file getirilen 'Terörle yaşamaya alışmalıyız' şeklindeki yaklaşıma itiraz ederek başladı ve "Bence terörü ve şiddeti kanıksamak en bütük hata olur. Aklı başında herkes de aynı şeyi yazıp söylüyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da aynı şeyi söyledi. Son Ankara saldırısının ardından ben maalesef bir çok kamu görevlisinde bir 'kanıksama' durumu gözlemledim. Bu, devletin soğukkanlı bir şekilde durumu yönetmesi olarak youmlanabilecek olsa da, acıya karşı bu duyarsızlaşma hali bana göre pek sağlıklı bir yaklaşım değil" şeklinde konuştu.

Cihaner ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tıp Bayramı etkinlğindeki konuşmada söylediği "Bu terör saldırısından siyasi olarak nemalanmak isteyenler' sözü ile muhalefeti kasttettiğini belirterek, "İşte bu ayrıştırıcı dil terörü ve şiddeti dahada besliyor. Hem teröre karşı ortak tavır alınmasını istiyorsunuz, hem de muhalefeti suçlayıcı bir dil kullanıyorsunuz. Bu olmaz" dedi.

"PKK'NIN ARKASINDA ABD VARSA, O ZAMAN NATO'DA NE İŞİMİZ VAR"

PKK'nın eylemlerinin ardından AKP hükümeti, Erdoğan ve yandaşlarının dile getirdiği 'üst akıl' ve 'PKK'nın arkasında büyük güçler var' gibi açıklamaları eleştiren Cihaner "Kim bu üst akıl. ABD ve İsrail mi? Eğer PKK'nın arkasındaki büyük güçler biliniyorsa, çıkıp bunu açıklamalı hükümet. Eğer İsrail kastediliyorsa, şu anda hükümet ile İsrail arasında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer ABD ise kastedilen, o zaman bizim NATO'da ne işimiz var. ABD bizim NATO'daki müttefikimiz değil mi?" şeklinde konuştu.

"NATO BİR SUÇ ÖRGÜTÜDÜR"

Emekli Tümamiral Soner Polat'ın "Sizin CHP olarak NATO'dan çıkmak gibi bir düşünceniz mi var?" demesi üzerine Cihaner "Evet. NATO bir suç örgütüdür. Türkiye'nin NATO'dan çıkması gerektiğini düşünen birisiyim ben" dedi. İlhan Cihaner, "herkesin arkasında birileri var ama ölen bu ülkenin yoksul çocukları. Kuşkusuz emperyalist güçler her örgütü kullanmak ister ama siz Kürt sorununu PKK ile başlatamazsınız. Eğer PKK'nın arkasında ABD varsa, o zaman 'Stratejik ortak' diyemezsiniz" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU'NUN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA BUNLAR OLURSA İLK ÖNCE BEN SÖYLERİM"

AKP eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, Cihaner'in İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki eleştirilerine tepki göstererek "Eğer ben 'sokaktan sıradan bir kişiyi çağırsak, Kılıçdaroğlu'ndan daha kötü muhaleft lideri olmaz' desem olur mu? Bunlar oş şeyler değil" dedi. 

Cihaner ise Kurt'un bu sözlerine"Eğer Kılıçdaroğlu'nun İçişleri Bakanlığında bunlar olursa, ilk önce ben aynı şeyleri söylerim siz merak etmeyin" diye yanıt verdi.

"GÖRDÜK 13 YILDA ÇÖZDÜNÜZ"

CHP'nin Kürt sorununu çözmesinin mümkün olmadığını savunan AKP'li Abdurrahman Kurt, bu konuda bir hazırlığının da olmadığını savundu ve AKP'nin ana dilde eğitime karşı olduğunu ve Erdoağn'ın 'ana dilde eğitim ülkeyi böler' şeklindeki açıklamasına rağmen Cihaner'e 'Siz ana dilde eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz?' diye sordu. Cihaner ise CHP'nin programında ve seçim beyannamesinde ana dilde eğitim öğrenilmesinin önündeki tüm engellerin kaldırılması maddesinin olduğunu hatırlattı. 

AKP'li Kurt'un "Sizin o dediklerinizi biz çoktan yaptık. CHP'nin Kürt sorununu çözme yeteneği olamaz, yoktur da" şeklindeki sözlerine Cihaner "Sizin çok var, gördük 13 yılda çözdünüz" diye yanıt verdi. Aldığı yanıttan rahatsız olan Kurt ise "Bundan sonra konuşursanız size müdahale ederim" diyerek Cihaner'i susturmak istedi. Cihaner de "Siz sorduğunuz için cevap verdim" dedi.

"TEK BİR ÖNGÖRÜLERİ DOĞRU ÇIKMAYANLAR, ŞİMDİ YİNE SÖYLEDİKLERİNE İNANMAMIZI İSTİYOR"

AKP'li sözcülerin Kürt sorunu, çözüm süreci, Ergenekon ve Gülen Cemaati gibi pek çok konuda dün söylediklerinin tam tersini bugün yine aynı hararetle savunmalarına tepki gösteren İlhan Cihaner "Yılalrdan beri tüm tlevizyon kanallarında, tek bir öngörüleri, tek bir komplo teorileri doğru çıkmamış bir çok insan, bir sürü şey söyledi. Aynı şehvetle, aynı gayretle bundan 3-5 yıl önce yargının ne güzel olacağını anlattılar bize, nasıl güzel günler olacağını pazarlayarak, çözüm süreci adı altında bir şeyler pazarladılar. Şimdi de geri dönüp, tam tersi bir formatta ona inanmamızı istiyorlar. Biz ekiden beri durduğumuz yerdeyiz.Biz bu sorunun, barışın tüm topluma mal edilmesi ile çözüleceğini savunuyoruz. Şüphesiz bir ülkenin sokaklarında barikatlar, hendekler olamaz. Derhal buna son verilmesi gerekir. Ama bunu şu andaki konseptle yapamazsınız. Çünkü, toplumun içerisine kan giriyor. Orada öldürülenler bu ülkenin çocukları değil mi? AKP'liler de çok kullandı bunu. Biz bunu söyleyince ne var, PKK'yı desteklemiş mi oluyoruz?" dedi.

"TERÖRİSTLE DE HUKUK İÇİNDE MÜCADELE EDECEKSİNİZ"

İlhan Cihaner, operayonlarda öldürülen PKK mensupları için "Askerimizi polisimizi şehit eden o canlılara çocuk diyemezsiniz" diyen Doç. Mehmet Şahin'e "14 yaşındaki çocuk çocuktur işte. Teröristtir, alırsın yargılarsın, cezası neyse verirsin. Ama 'canlı' demeniz bir fayda sağlamaz bu sorunun çözülmesi için anlatabiliyor muyum?  Onun hukuki statüsü, 'suç şüphesi altındaki kişi'dir eğer hukuktan gideceksek." diye cevap verdi.

"PKK EŞİTTİR, MHP,CHP,HDP DİYEN ERDOĞAN DEĞİL MİYDİ?"

Erdoğan'ın ve AKP'lilerin muhalefete "Teröre karşı topyekün mücadele"çağrısı yaptığını söylyen Cihaner, "Ya insaf! Toplumun yüzde 50'sini her türlü melanetin altında olarak kodlamış durumda şu anki iktidar. Bunlara bakarsanız, CHP bu işin içerisinde, HDP bu işin içerisinde, MHP bu işin içerisinde. Hatırlayın; 'PKK eşittir, MHP eşittir, CHP, eşittir HDP' dedi seçim öncesinde. Bu kadar düşmanlaştıracaksın, ondan sonra 'topyekün mücadele' çağrısı yapacaksın. Önce bu dili düzeltmemiz lazım. Tarihsel bir riskle karşı karşıya bu toplum, alt üst olacak ve sadece Türk-Kürt gerilimi ekseninde olmayacak bu çatışma" şeklinde konuştu.

"BUGÜN 'TERÖRİST' DİYE KODLADIĞINIZ ADAMLARLA, BİRLİKTE YASA ÇIKARTIYORDUNUZ"

CHP'nin yeniden Anayasa masasına oturmaması gerektiğini söyleyen Cihaner, "Bir kişi çıkıp bana Anayasa ile Küt sorunu arasındaki ilişkiyi kursun. Öyle bir şey yok ki" diyerek Kürt sorununun Anayasa değişikliği ile çözülemeyeceğini vurguladı.

AKP'li Abdurrahman Kurt ise anayasadaki "Vatandaşlık" kavramının değiştirilmesi gerektiğini savundu. 

Cihaner ise "Değiştirin o zaman ne bekliyorsunuz" diye yanıt verdi. 

Cihaner'in bu sözlerin üzerine AKP'li Kurt "Sizi hayretle izliyorum. Ya siz CHP'li değilsiniz, ya CHP'yi bilmiyorsunuz, ya da şimdi burada söylediğiniz şeylerle partililerinizin kafasını karıştırıyorsunuz" dedi.

Cihaner "Şimdi 'teröre karşı amasız, fakatsız' diyorsunuz. Ama siz ayda bir terörün tanımı değiştiriyorsunuz. Size kalırsa bir ara ben teröristtim, bir ara her şeyi, ülkeyi anahtar teslim ellerine verdiğiniz Fethullahçılar terörist şimdi, hatta şimdi 'terörist' diye kodladığınız adamlarla bir müddet önce birlikte Dolmabahçe'de yasa falan çıkartıyordunuz. Bakın bunları söylemek istemiyorum. Sahiden bunların artık hiç bir anlamı yok." diye konuştu. 

AKP'Lİ KURT: YÜZDE 50 ALAN YÜZDE 25 ALANIN AYAĞINA NEDEN GİTSİN?

Erdoğan ve hükümetin Kılıçdaroğlu'nun üslubunu eleştirdiğini belirten Cihaner'in "Sayın Kılıçdaroğlu çözüm konusunda açık çek verdi. Her türlü desteği vereceğini söyledi" demesi üzerine AKP'li Kurt, "Yüzde 50 oy alan neden yüzde 25 oy alanın ayağına gitsin" dedi.

Porgramın finalinde ise Cihaner ile Kurt arasında 'Gerici' tarrtışması yaşandı. program esnasında bir kaç kez Cihaner'le karşı karşıya gelen Mete Yarar ise programın devamında sadece cep telefonundan gelen mesajlarla ilgilenmeyi tercih etti ve tartışmaya dahil olmamayı tercih etti. 

İşte porgramın finalinde yaşanan o sert tartışma: 

"Ekranda AKP'lileri susturan Cihaner'e Twitter'da linç kampanyası" haberi, 15 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekranda AKP'lileri susturan Cihaner'e Twitter'da linç kampanyası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekranda AKP'lileri susturan Cihaner'e Twitter'da linç kampanyası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:10 Yıllardır ağızları tatlandırıyordu! Resmen iflas etti
  2. 12:08 Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız! Fiyatlar yükseliyor
  3. 12:06 Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı
  4. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  5. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  6. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  7. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  8. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  9. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  10. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  11. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  12. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
  13. 11:26 Tekeller Bu Sigara Grubunu Artık Satmayacak! Stoklar Tükeniyor, Fiyatlar Uçuyor!
  14. 11:26 Sözleşmeliden Kadroya Geçenlerin Dikkatine! Emeklilik Hayaliniz Yanabilir: Uzmanlardan Kritik Uyarı
  15. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  16. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  17. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  18. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  19. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  20. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
Politika Haberleri