Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı

Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı

Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı Aynı davadan yargılanan Today’s Zaman eski Genel Müdürü Bülent Keneş ise duruşmaya gelerek ifade verdi. “Cumhurbaşkanına hakaret'' ve “iftira'' suçlarından hakkında 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan...

Aynı davadan yargılanan Today’s Zaman eski Genel Müdürü Bülent Keneş ise duruşmaya gelerek ifade verdi. “Cumhurbaşkanına hakaret'' ve “iftira'' suçlarından hakkında 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Today’s Zaman eski Genel Müdürü Bülent Keneş’in yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Bakırköy 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, Ekrem Dumanlı katılmazken, Bülent Keneş ve avukatı hazır bulundu.

''Yapılan haber gazetecilik faaliyeti kapsamında’

Bülent Keneş, kendisinin iddianamede Today’s Zaman Gazetesi’nin sorumlu müdürü olarak gösterildiğini, oysa o tarihte sorumlu müdür değil, gazetenin genel yayın yönetmeni olduğunu söyledi.

“İddianame hatalarla dolu. İddianameye konu olan haberler benim tarafımdan hazırlanmış haberler olmayıp gazetede çalışan arkadaşlar tarafından hazırlanmıştır. Suç içermeyen ve yazı içeriğinde Fuat Avni’ye atıf yapılarak ve iddia olarak hazırlanıp yayınlanmıştır. Bu haber pek çok basın ve gazete tarafından haber yapılmıştır. Yapılan haber gazetecilik faaliyeti kapsamındadır. Gazetecilik standartlarına yüzde yüz uygundur. Ben, bir gazetecilik faaliyetinden yargılanıyorum. Ortada hiçbir suç unsuru yok. Beraatimi istiyorum.''

Keneş’in avukatı Abdulkadir Argıllı müvekkilinin eser sahibi ya da sorumlu müdür olmadığı için kanunen cezai sorumluluğu bulunmadığını bu nedenle beraatini istedi. Avukat Argıllı, Ekrem Dumanlı açısından da usulen cezai sorumluluğu bulunmadığından savunmasının alınmasından vazgeçmesini talep etti.

Dumanlı hakkında yakalama kararı

Mahkeme, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu aracılığıyla suç tarihi itibariyle Zaman Gazetesi’nin sorumlu yaz işleri müdürü, sorumlu yayın müdürü, genel yayın müdürü ve yönetmeninin kim olduğuna ilişkin bilgi istenilmesine karar verdi.

Mahkeme, Ekrem Dumanlı hakkında yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için sanığın savunma ve delillerinin tespit edilerek serbest bırakılması istemiyle hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

İddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Zaman Gazetesi ve Today’s Zaman gazetelerinin internet sitelerinde 10 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan haberde Cumhurbaşkanına hakaret edildiği ve iftira atıldığı belirtiliyor.

İddianamede, her iki haber portalının da kaynak olarak Fuat Avni rumuzlu kişinin Twitter hesabını kaynak gösterdikleri ifade ediliyor.

Zaman Gazetesi ile Today’s Zaman Gazetelerinin Genel Yayın Müdürü’nün Ekrem Dumanlı, Today’s Zaman Gazetesinin Sorumlu Yayın Müdürü’nün ise Bülent Keneş oldukları belirtilen iddianamede her iki şüphelinin de “Cumhurbaşkanına hakaret'' ve “iftira'' suçlarını işledikleri belirtiliyor.

Dumanlı ve Keneş’İn “Basın yoluyla Cumhurbaşkanına hakaret'' ve “iftira'' suçlarından 2 yıl 4 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

"Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı" haberi, 11 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  2. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  3. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  4. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  5. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  6. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  7. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  8. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  9. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  10. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  11. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  12. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  13. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  14. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  15. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  16. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  17. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  18. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  19. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  20. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
Otomotiv Haberleri