El Classico: Mars derbisi

El Classico: Mars derbisi

El Classico: Mars derbisi Ali Kaya Soysal / MAÇ ANALİZİKatalonya temsilcisi FC Barcelona ile eski geleneklerin Kral takımı Real Madrid 100 küsur yıllık rekabet için Camp Nou' da karşı karşıya geldiler..Öncelikle tribünlerde ve sahada "Gracie Johan Cruyff"...

Ali Kaya Soysal / MAÇ ANALİZİ
Katalonya temsilcisi FC Barcelona ile eski geleneklerin Kral takımı Real Madrid 100 küsur yıllık rekabet için Camp Nou' da karşı karşıya geldiler..Öncelikle tribünlerde ve sahada "Gracie Johan Cruyff" seramonisi, sevgi, saygı, vefa, gözyaşı dolu harika bir anma ve veda. Protokolde siyah takım elbiseli saygın futbol adamları, Johan' ın oğlu ve torunu, samimi, içten alkışlar hüzün dolu ortam biraz sonra başlayacak maça matem damgasını öylesine vurdu ki, yüzbin seyirci coşkudan uzak, nerdeyse sessizce maç izledi.

Ulusça alışık olmadığımız bu "kutsal" manzara karşısında tüylerim diken diken oldu...

Silkinip maça girecek olursam, bakıyorum, Fransa'da ilk maçı oynayacağımız Hırvatistan'ın Rakitic ve Modric'i karşılıklı sahadayken bizim Arda yedekte, olabilir deyip geçiyorum.. Santra  ile oyuna başlayan Barca ilk 70 saniyede 30 pas yapıp, rakibe kaptırdığı topu Real'e ancak 3 pas şansı tanıyarak 2 saniyede geri kazanınca son yılların ezici üstünlüğü bugün de devam edecek diye düşünüyorum...
 
Nitekim, 9. dakikada  Suarez boş kaleye topu dürtemiyor, arkasından 19'da Madrid kalecisi Navas, Mascherano' nun köşeye giden şutunu harika kurtarıyor. 23'de Messi tam ceza alanı çizgisi üstünde Ramos tarafından düşürülüyor ama Alejandro Jose Hernandez es geçiyor. Tribünler ise penaltı zannıyla  kendisine  mendil sallıyor. Ancak Real yavaş yavaş dengeyi kuruyor, özellikle Bale'in sürüklediği atakları önlemekte güçlük çekiyor Barca.. 24'de Ronaldo'nun nefis şutunu Bravo çeliyor ve sertlik önplana çıkıyor, sarı kartlar havada uçuşmaya başlıyor. 42'de ise Benzema'nın uygun durumda dağlara taşlara vurduğu topa tanıklık ediyoruz ve ilk yarı golsüz kapanıyor..
 
İkinci devre tempo daha da artıyor ve arka arkaya pozisyonlar izlemeye başlıyoruz...

54'de öyle bir Messi sol ayak plasesi izliyoruz ki, tam gol derken Navas adeta uzuyor ve 90'dan topu tokatlıyor. Bu adeta 2 dakika sonra gelecek Pique kafa golünü müjdeliyor Katalan taraftarlara..1-0 ..
 
Bu sefer Madrid takımı sazı eline alıyor ve Bale'e Ronaldo, Toni Kroos, Carvajal in etkili ayakları ekleniyor, Barcelona'yı adeta kendi yarı alanına gömüyor. O anlı şanlı İneasta, Busquets öne çıkamıyorlar ve gol geliyor. 62'de Benzema sağdan gelen orta rakibe çarpıp arkasına düşünce "rovöşeta+volesiyle" jeneriklik beraberlik golüne imza atıyor.

Ve ev sahibi için bunaltıcı dakikalar başlıyor. 80'de Bale'in golü haksız bir faulle iptal ediliyor, 81'de Ronaldo'nun 20 metre çaprazdan nefis şutu direğe çarpıp auta gidiyor. Bir dakika sonra Bale boş kaleye gol yapamıyor, 83'de Ramos ikinci sarıdan krmızıyla takımını 10 kişi bırakıyor. Ancak sıcağa kar dayanmıyor ve 84'de sağdan sahanın yıldızı Bale'in adrese teslim ortasında Ronaldo klasını gösteriyor, göğsüyle önüne düşürdüğü topa çok sert vuruyor, takımının son yıllardaki mağduriyetine noktayı koyuyor..2-1.

ronaldo.jpg
 
Son 15 dakika oyuna giren temsilcimiz Arda ilk kez çıktığı derbinin uzatma saniyelerinde önünden geçen topa iyi vuramayınca  takımını beraberlikten ediyor ve hak edilmiş R.Madrid galibiyetine engel olamıyor..

h-019.jpg
 
99.300 seyircinin doldurduğu Camp Nou maç öncesi hüzünlü kreografisiyle kalbime, 90 dakikalık futbol  resitaliyle de gözlerime öylesine kazındı ki, bizim "dünya derbi" leriyle kıyasladığımda El Classico'ya müsadenizle "Mars Derby"si başlığını layık görüyorum...

"El Classico: Mars derbisi" haberi, 03 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan El Classico: Mars derbisi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. El Classico: Mars derbisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  2. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  3. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  4. 17:05 Altın Ateşi Yeniden Alevlendi! Gram Altın'da Fırsat Penceresi Açıldı!
  5. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
  6. 16:55 Kapadokya, 23 Nisan'da Türk Bayraklarıyla Renklendi
  7. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  8. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  9. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  10. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
  11. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
  12. 16:35 TCG Nusret Müze Gemisi İzmir'de ziyarete açıldı
  13. 16:34 Beşiktaş-Ankaragücü maçının ilk 11'leri belli oldu
  14. 16:34 Prostat Kanseri Araştırmasıyla Yeni Organ Keşfi: Tüp Tükürük Bezi!
  15. 16:32 Özel açıkladı: Erdoğan'la haftaya görüşmeyi planlıyoruz
  16. 16:31 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: "Siyonist rejiminden geriye hiçbir şey kalmayabilir"
  17. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  18. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  19. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  20. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
Spor Haberleri