El Nusra yöneticisi: Türkiye hükümetine çok teşekkür ediyoruz, bize en çok desteği onlar verdi

El Nusra yöneticisi: Türkiye hükümetine çok teşekkür ediyoruz, bize en çok desteği onlar verdi

El Nusra yöneticisi: Türkiye hükümetine çok ... El Nusra çetesinin yöneticilerinden olan Ebu Ömer, Akit gazetesine verdiği röportajda "Bizi bu halde bırakmadıkları için onlara halkım adına çok teşekkür ediyorum. Savaş bittikten sonra da bunları unutmayacağız." ifadelerini...

El Nusra çetesinin yöneticilerinden olan Ebu Ömer, Akit gazetesine verdiği röportajda "Bizi bu halde bırakmadıkları için onlara halkım adına çok teşekkür ediyorum. Savaş bittikten sonra da bunları unutmayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesinin ardından suikasti El Nusra (Faetih El Şam Cephesi) üstlendi.

El Nusra'nın Türkiye içinde gündeme gelmesi 'Nusret Cephesi Sahil Bölgesi Emiri Ebu Ömer' diye adlandırılan El Nusra yöneticilerinden Ebu Ömer'in yandaş Akit Gazetesi'ne verdiği röportajı akıllara getirdi.

Ebu Ömer Akit'e verdiği röportajda Türkiye hükümetine teşekkürlerini iletmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: Türkiye halkına ve hükümetine çok teşekkür ediyoruz. Zaten Türkiye birçok sorun ile uğraşırken bize de yardım etmek zorunda kaldı. Bu duruma rağmen bize en çok desteği Türkiye verdi. Bizi bu halde bırakmadıkları için onlara halkım adına çok teşekkür ediyorum. Savaş bittikten sonra da bunları unutmayacağız.

Yandaş Akit'in El Nusra yöneticisi Ebu Ömer'le yaptığı röportajın tamamı:

Ü.E.: Kendinizi tanıtır mısınız? Ve ne zamandan beridir mücadele ediyorsunuz, sorumluluk bölgeniz neresidir?

E.Ö.: Nusret Cephesi Sahil Bölgesi Emiriyim. Direnişin ilk günlerinden beri Esad’a karşı mücadele ediyoruz. Lazkiye’nin de içinde bulunduğu sahil bölgesi bizim sorumluluğumuzda. Bölgenin yüzde kaçını kontrol ediyorsunuz ? - Bizim için bölgelerin bir önemi yok. Suriye’nin birçok yerinde mücadele ediyoruz. Allah bize güç verdiği müddetçe yeni yerleri fethedeceğiz.

Esad’ın gitmesi tek başına yeterli mi? Esad gidince savaş biter mi?

Biz sadece Esad ile savaşmıyoruz. Aynı zamanda Rusya, Çin, İran ve Hizbuşşeytan ile de savaşıyoruz. Esad’ın gitmesi yetmez. Onunla birlikte rejim de yıkılacak inşaallah.

Alevi ve Nusayriler neden Esad’a destek veriyorlar?

- Esad onları yalanları ile kandırıyor. Sürekli savaşın kendi lehine ilerlediği yalanını anlatıyor. Halbuki cephede durum böyle değil. Esad her geçen gün kan kaybediyor. İslâmî direniş her geçen gün Suriye’de kat kat artıyor. Zafer elde edene kadar da devam edecek.

Şu anki durum ile ilgili bize bilgi verebilir misiniz?

- Nusret Allah’tandır. Biz de o nusreti hak etmek için çaba gösteriyoruz. Allah’tan dileğimiz bize o nusreti vermesidir. Sabırla ve ümitle o günü yılmadan bekliyoruz.

Yeni askerlere ihtiyaç oluyor mu ?

- Yeterli askerimiz var. Allah’a bunun için binlerce kez şükürler olsun. Ama biz cihad kapısını kapatamayız. Sürekli bu konuda gelenler ve gelmek isteyenler oluyor. Biz bunlara engel olamayız.

Silahlı mücadele dışında davet-tebliğ çalışmaları yapıyor musunuz?

- Tabiî ki davet çalışmaları yapıyoruz. Bu her zaman gerekli olan bir görevdir. Cihad sadece kıt’al demek değildir. Her alanda cihad ediyoruz. Silahlı mücadele ile birlikte davet ve tebliğ çalışmalarımız da sürüyor.

Okul, hastane, temizlik gibi kamu hizmetlerini nasıl yürütüyorsunuz?

- Şiddetli bombardıman sürekli devam ettiği için okullarımızı açamıyoruz. Hastaneler ise sürekli Esad uçakları tarafından bombalanıyor. Acil müdahaleler için doktorlarımız hizmet veriyor. Temizlik ve diğer hizmetler için ise oluşturduğumuz ekipler var.

Hırsızlık, gasp gibi adli olayları kim, nasıl çözüyor?

- Şer’i kanunlarla hüküm veren mahkemelerimiz var. Bu kurulan mahkemelerde suçlular kadı karşısına çıkarılıp gerekli cezalar veriliyor. İslâmî kanunların geçerli olduğu bölgelerde bu tarz olaylar ciddi derecede azalmış durumda.

ABD ve diğer batılı ülkelerin müdahalesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

- ABD’nin Suriye’de Esad’a müdahale edeceğini pek düşünmüyoruz. Aslında ABD’nin Suriye’ye müdahil olmasını da istemiyoruz. ABD Başkanı yaptığı açıklamalarda Esad ile birlikte radikal İslâmî grupları vuracağını söylüyor. Aslında bu radikal gruplardan kastı başta biz olmak üzere diğer İslâmî gruplardır. Eğer ABD Suriye’ye müdahale ederse, bunun asıl sorumlusu Esad’dır. ABD ve Batı aslında başından beri sessiz kalarak Esad’ın yanında durmaktadır. Bizim ABD dahil hiçbir kimseden beklentimiz yok. Biz yardımı sadece Allah’tan bekliyoruz.

İran, Rusya, Çin ve Hizbullah’ın Esad’e verdiği destek hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Küfür tek millettir. Bu ülkeler başta olmak üzere Hizbuşşeytan yapılan bütün katliamlara ortaktır. Allah’ın izni ile hepsi bunun hesabını verecektir.

Diğer gruplar ile birlikte ortak operasyon yapıyor musunuz?

- Tabiî ki yapıyoruz. Hedefimiz bir yere kadar diğer gruplarla aynıdır. Hiçbir grup ile problemimiz yok. Şu an için düşmanımız tek olduğu için ortak hareket ediyoruz.

Mücahidlerin moral ve motivasyonu ne durumda?

- Allah onlara iki şeyi nasip etmiştir. Nusret ya da şehadet. Elhamdülillah moralleri yerinde. Herhangi bir korku ve ümitsizlikleri yok.

Grubunuzda yabancı direnişçiler var mı?

- Evet var. Fakat sayıları çok fazla değil.Tunus, Arap yarımadası, Kafkas, Mağrib ve Tacikistan’dan az sayıda direnişçi grubumuzda Esad’a karşı bizimle beraber Allah için mücadele ediyorlar.

Türkiye’nin yardımları hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Türkiye halkına ve hükümetine çok teşekkür ediyoruz. Zaten Türkiye birçok sorun ile uğraşırken bize de yardım etmek zorunda kaldı. Bu duruma rağmen bize en çok desteği Türkiye verdi. Silah yardımı yapmamış olsa bile insani olarak bizlere kapılarını ve evlerini açtılar. Bizi bu halde bırakmadıkları için onlara halkım adına çok teşekkür ediyorum. Savaş bittikten sonra da bunları unutmayacağız.

Son olarak Türkiyeli Müslümanlara bizim aracılığımız ile ne söylemek istersiniz?

- Biz Türkiye’deki Müslümanlardan dua ve yardım bekliyoruz. Bu zalimi def etmek için yardımlarını esirgemesinler. İran ve Hizbuşşeytan’a karşı kardeşlerinin yanında olmalarını istiyoruz. Mazlum Suriye halkı onların bu desteğini hiçbir zaman unutmayacaktır.

Bizleri misafir ettiğiniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.

- Bizleri unutmadığınız için size ve Yeni Akit gazetesine teşekkür ediyoruz.

"El Nusra yöneticisi: Türkiye hükümetine çok teşekkür ediyoruz, bize en çok desteği onlar verdi" haberi, 22 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan El Nusra yöneticisi: Türkiye hükümetine çok teşekkür ediyoruz, bize en çok desteği onlar verdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. El Nusra yöneticisi: Türkiye hükümetine çok teşekkür ediyoruz, bize en çok desteği onlar verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  2. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  3. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  4. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  5. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  6. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  7. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  8. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  9. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  10. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  11. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  12. 00:30 Bakan Uraloğlu: "1 Nisan’dan bu yana tam 6 bin emekli geldi"
  13. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  14. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  15. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  16. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  17. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  18. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  19. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  20. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
Otomotiv Haberleri