Emekli Albay Üçok’tan 'FETÖ' uyarısı: Bir salı günü mesela, iki F-16 Meclis'i yerle bir edebilir...

Emekli Albay Üçok’tan 'FETÖ' uyarısı: Bir salı günü mesela, iki F-16 Meclis'i yerle bir edebilir...

Emekli Albay Üçok’tan 'FETÖ' uyarısı: Bir sa... Genelkurmay Başkanlığı savcısıyken Balyoz kumpasına dahil edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli albay Ahmet Zeki Üçok, şimdi Kumpas Mağdurları Derneği Başkanı. Balyoz'dan 4 yıl 10 ay hapis yattı....

Genelkurmay Başkanlığı savcısıyken Balyoz kumpasına dahil edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli albay Ahmet Zeki Üçok, şimdi Kumpas Mağdurları Derneği Başkanı. Balyoz'dan 4 yıl 10 ay hapis yattı. Bu süre içinde biricik kızı ortaokul ve liseden mezun oldu, üniversiteye başladı, o hiçbir töreni göremedi. Şimdi de hem mağdurların iade-i itibarı için hukuk mücadelesini sürdürüyor, hem de tüm Türkiye'ye TSK'nın nasıl 'FETÖ' tarafından ele geçirildiğini anlatıyor.

Sözcü'ye konuşan Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok tehlikenin hala geçmediğini belirterek, 'Ben olsam daha o günün sabahı hem MİT Müsteşarı'nı hem de komuta kademesini tamamen değiştirirdim' dedi.

Özlem Gürses'in Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'la gerçekleştirdiği röportaj şu şekilde:

Bir nefes almak için geldiği Bodrum'da buluştuk, hemen sordum “Hiç mi öfke duymuyorsunuz?'' diye. “Öfke duysam ne olacak? Öfke belki aklımızın önüne geçecek, o yüzden ben bu örgütün bir an önce Türkiye'nin gündeminden çıkmaları için çaba sarf etmeyi tercih ediyorum'' dedi. Üçok, Cumhurbaşkanı'nın “Kandırıldık, bizi affedin'' açıklamasını samimi buluyor. “Benim aldığım devlet terbiyesine göre Cumhurbaşkanları yalan söylemez'' diyor. Ama asla affetmediği biri var: Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel.

GENELKURMAY'A 3 KEZ FETÖ'CÜ LİSTESİ VERDİM

– Bu ülkenin Genelkurmay eski Başkanı “Benim hiç haberim yoktu FETÖ'cülerden, bir ihbar gelmedi hiç'' dedi. Ona inanmıyorsunuz… 

Haklısınız, Genelkurmay Başkanı yalan söylememeli. Özel'in Genelkurmay Başkanlığı yaptığı dönemde 21 Nisan 2014, 30 Nisan 2014, 13 Temmuz 2014 tarihlerinde, 3 defa Askeri Savcılığa gidip ifade vermişliğim var. O tarihlerde “F List'' dediğimiz Fethullahçı listesini bizzat savcıya verdim. Aynı listeyi Ankara, İzmir, İstanbul Cumhuriyet Savcılıklarına verdim. Yani, “Haberim yoktu'' diye bir şey yok, senin askeri savcın bu bilgileri defalarca yetkili birimlere vermiş, anlatmış.

– Sizin savcı olarak ulaştığınız bir bilgiye Genelkurmay Başkanı'nın ulaşamaması mümkün mü? 

Teorik olarak imkansız. Genelkurmay Başkanı'nın önüne gelen bilgi akışının 10'da biri bizde yok. Necdet Özel'in “Bunu bilmiyordum'' demesi, şu anda görevde olan Genelkurmay Başkanı'nı ve komuta kademesini korumak için. Çünkü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komuta kademesi bu darbe sürecinde çok başarısız ve basiretsiz bir yönetim gösterdi.

BİRİSİ DÜĞÜNE GİDİYOR DİĞERİ İSE ÇAY İÇİYOR…

– Ne yapabilirlerdi de yapmadılar? 

2011'den 2015'e kadar terfi ettirdikleri bütün generallerin yüzde 70'i fiilen 15 Temmuz darbesinin içinde yer aldılar. Bir komuta kademesi düşünün ki, her gün beraber oldukları insanlar darbeci ve bundan haberleri yok! Bu birincisi. İkincisi, MİT Müsteşar Yardımcısı saat 16.00'da geliyor, “Bir hareketlilik var'' diyor, bizim ekip ikna olmuyor. 18'de MİT Müsteşarı geliyor, bu komuta kademesi ne yapıyor peki? Biri düğüne gidiyor, biri İstanbul'un ara sokaklarında dolaşıyor, Jandarma Genel Komutanı'nın ise nerede olduğunu bilmiyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanı kameriyedeki darbecilerle çay içiyor. Acizliğe bakar mısın! Bunları eleştirmeyeceğiz de kimi eleştireceğiz?

BAZILARI DARBECİLERE ÜSTÜ KAPALI DESTEK VERDİ

– Bu bir gayriciddiliği mi yoksa o gece bir koalisyon olma ihtimalini mi gösteriyor? O gece aslında ne oldu? 

Benim gördüğüm şu; 15 Temmuz gecesi TSK'da 5 grup vardı. Birincisi, darbeciler. İkincisi, bu darbecilere üstü kapalı destek verenler. Köprüye asker çıkmış, kimse müdahale etmedi. 5 uçak kalkmış Meclis'i bombalıyor kimse engel olmamış. Bizim ülkemizde 8 adet F-16 filosunda toplam 160 uçağımız var. Hiçbiri müdahale etmedi. Bu üstü kapalı destektir. Üçüncü grup, darbe başarılı olursa darbecilerden yana olacak, olmazsa hiç açık etmeyecek bir fırsatçılar grubu. Dördüncü grup, hainler grubu. Herkes darbe gecesi sokaklara çıkmışken, bu gruptaki askerler evlerinde oturup TV seyretti. Son grup ise kahraman dediğimiz çocuklar. Darbecilere karşı mücadele eden, silahlı çatışmaya giren, bazıları Balyoz'dan yargılanmış vatansever gerçek kahramanlar. TSK içindeki bu 5 grubu biz iyi tespit edemezsek, kim olduğunu açıkça ortaya koyamazsak, bu darbenin analizini yapamamış oluruz.

BU KOMUTA KADEMESİ MUTLAKA YARGILANMALI

– Nasıl yapacağız bu işi? 

Çok basit, o gece herkesin nerede olduğu belli. Bu darbe başarılı olsaydı bu komuta kademesi bu darbenin emir komuta zinciri içinde yapıldığını açıklayacaktı. Böyle düşünüyorum.

'BEN OLSAM O GÜNÜN SABAHI MİT MÜSTEŞARINI DEĞİŞTİRİRDİM'

– Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu ekibi tasfiye etmedi…

Bence hata yapıyor. Ben olsam daha o günün sabahı hem MİT Müsteşarı'nı hem de komuta kademesini tamamen değiştirirdim.

– TSK bu hale nasıl geldi? 

İşte bu ve benzeri komuta kademelerinin altlarını tanımaması yüzünden geldi. Şehit olan 250 kişinin vebali bu komuta kademesinin üzerindedir. Mutlaka yargılanmalılar.

TSK'YI, EN GÜVENİLMEZ KURUM YAPANLAR UTANSIN

– 2006'da terörist olarak yargılanan Gülen'i beraat ettiren yasayı da yine AKP çıkarmadı mı? 

Peki beraatı için aracılık edenleri biliyor musunuz? Şimdi söyleyeceğim bana dava açacaklar. Mehmet Moğultay'dır gidip Yargıtay'la konuşan.

– İnsanlar bu yüzden siyasete güvenmiyor artık. Hatta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de güvenmiyorlar. 

Bunda şaşacak ne var? Şu anda Türkiye'de en çok güvenilen kurum Emniyet, yüzde 89. TSK son sırada, yüzde 68 çıktı son ankette. TSK'yı Türkiye'nin en güvenilmez kurumu yapanlar utansın! Kim yaptı? İşte bu ve bundan önceki komuta kademeleri yaptı.

DARBE BAŞARILI OLSAYDI İKİNCİ SEVR'İ YAŞAYACAKTIK

– Allah korusun bu darbe başarılı olsaydı ne olacaktı? 

Çok acı, çok kanlı bir tablo olacaktı. Yüzbinlerce insan hapse atılacak, binlerce insan hayatını kaybedecekti. Bu kaotik ortamdan yararlanan uluslararası toplum ikinci bir Sevr'i bize yaşatacaktı. Türkiye bölünecek, Ermenistan, Kürt Bölgesi ayrılacak, ülke işgal altına girecekti.

– Bu tehlike bitti mi?

Bence bitmedi. Son 10 yılda sadece TSK'ya alınan askeri okul öğrencilerinin toplam sayısı 50 bin civarıdır. Bunların neredeyse tümü şifreyle, hileyle girmiş FETÖ'cü öğrenciler. Bunlar hâlâ orduda. Üç beş ay sonra hiçbir şey olmamış gibi bunlar uçaklarını uçuracak, tanklara binecek, Güneydoğu'ya göreve gidecek. Ama bir salı günü mesela, Meclis'te grup toplantıları varken, bir emir alacaklar ve iki F-16 Meclis'i yerle bir edecek. Bu olabilir mi? Bana sorarsanız hâlâ olabilir.

FETÖ MAĞDURU GENÇLERE İADEİ İTİBAR YAPILMASI GEREK

– Siz ayrıca Kumpas Mağdurları Derneği Başkanısınız. O mağdurlara hâlâ bir iade-i itibar yapılmadı. 

Bizim derneğin amaçlarından biri bu süreci halka anlatmak ve bir arşiv oluşturmak. Herkese yararlı olacak bir arşiv yapıyoruz. Bu kumpasların içinde yer alan kim varsa onları yargı önüne çıkarmak ikinci amacımız. Üçüncüsü de bu süreçteki maddi ve manevi kayıpların tazmin edilmesi. Dursun Çiçek'le beraber bir kanun teklifi hazırladık, Meclis'e sunduk.

– Maddi manevi tazmin nedir? 

Bazı arkadaşlarımız yıllarca hapiste yattılar, bunların terfileri yapılamıyor hâlâ. Bunlar için ek geçici madde çıkarılarak devre arkadaşları ile aynı seviyeye getirilmesi gerek. Bir de muvazzafken tutuklanıp sonra emekli edilenler var. Bu arkadaşlarımızın hiçbiri Askeri Şura'ya girme hakkını elde edemedi. Girselerdi mutlaka terfi alacaklardı. Biz şimdi emekli edilen tüm arkadaşlarımızın bir üst rütbeden emekli olmasını istiyoruz. Ayrıca yeni kanun yapılırken bir özür ifadesinin bu metinde yer almasını talep ediyoruz. Son olarak TSK'dan FETÖ'cüler tarafından atılan arkadaşlarımız var. Onlardan şartları uygun olanların göreve dönmelerini istiyoruz.

"Emekli Albay Üçok’tan 'FETÖ' uyarısı: Bir salı günü mesela, iki F-16 Meclis'i yerle bir edebilir..." haberi, 16 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Emekli Albay Üçok’tan 'FETÖ' uyarısı: Bir salı günü mesela, iki F-16 Meclis'i yerle bir edebilir... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emekli Albay Üçok’tan 'FETÖ' uyarısı: Bir salı günü mesela, iki F-16 Meclis'i yerle bir edebilir... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  2. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  3. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  4. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
  5. 09:34 10 bin dolarlık nafaka krizi devam ediyor: Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtuğ'a gönderme
  6. 09:27 Max Verstappen 2024 'Time 100' listesinde yer aldı
  7. 09:22 Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak!
  8. 09:18 Prof. Dr. Naci Görür’den "halkı tedirgin ediyorsun" yorumlarına sert tepki
  9. 09:15 AKP'li vekilin yanlış yere park ettiği aracını ihbar eden 2 kişiye, 2'şer yıl hapis cezası verildi
  10. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  11. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  12. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  13. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  14. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  15. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  16. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  17. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  18. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  19. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  20. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
Gündem Haberleri