Emin adımlarla din devletine doğru gidiyoruz

Emin adımlarla din devletine doğru gidiyoruz

Emin adımlarla din devletine doğru gidiyoruz  Prof.Dr. Coşkun ÖzdemirGözümüz aydın olsun Türban artık yargıda ve emniyette, kadın polislerimizin başında .2000 anaokul çocuğumuz başlarını örterek namaz kılmışlardı. Bu müjdeyi almıştık .Bir okul müdürü,'' halk...

 Prof.Dr. Coşkun Özdemir

Gözümüz aydın olsun Türban artık yargıda ve emniyette, kadın polislerimizin başında .2000 anaokul çocuğumuz başlarını örterek namaz kılmışlardı. Bu müjdeyi almıştık .Bir okul müdürü,'' halk oyunları halt oyunlarıdır.Kız erkek el ele halk oyunu değil ancak halt oyunu oynarlar'' diyor.

Mithat Paşa'yı boğduran,çok sayıda aydınla birlikte Namık Kemal'i sürgüne gönderen Mehmet Akif'in şiiri ile ağır bir şekilde suçladığı Abdülhamid'in adı da GATA'ya verildi. Ne mutlu bize. Diyanet İşlerinin profesör ünvanlı başkanı nişanlıların el ele dolaşması günahtır buyuruyor. Bir üniversite hocasına göre örtünmeyen kadınlar fuhuşu davet ederler. Bir başka grup öğretim üyesi müziğin her türlüsünü günah ilan ediyor, hele içinde kadın sesi varsa günah bir misli artıyor.

Kız erkek karma okullar günah üretiyorlar, bir an önce ayrılmalı.

Diyanet işleri başkanımıza göre depremleri fayların kırılması ile açıklamak çok eksiktir, bu bir fizik yaklaşımıdır ve metafiziği ihmal etmektedir. Oysa depremler Allahın kullarını denemesidir. Zorluklar ve felaketler karşısında nasıl davranacaklarını test etmektedir Allah.

Yine bazı islam bilginlerimize göre olaylar ve olasılıklar karşısında fazla tedbir kadere karşı koymaktır ve caiz değildir.

Diyanetten kaynaklanan bazı görüşlere göre cinsel ilişki sırasında şeyhi düşünmek doğacak çocuğu daha akıllı yapar. Önceki yıllarda bir bakandan apdest suyunun kansızlığa iyi geldiğini öğrenmiştik. Medreselerin kapatılması islam dünyasında büyük bir boşluk yaratmıştır. Oysa medreselere hukuki statü verilmeli ve üniversite denkliği tanınmalıdır.

Laik eğitim din ve dünya ilimlerini bir birinden kopararak toplumda da büyük ayrışmalara neden olmuştur. 60'lı 70'li yıllarda laikliğe ve laiklere karşı cinayetlere yol açan vahim olaylarda örgütlerin başında büyük mücadeleler veren meclis başkanı İsmail Kahraman bu yüzden bu mücadeleyi sürdürmek istiyor.

Dünyanın dinsel bağnazlığa teslim olmamış bölümlerinde  devrimcilik simgesi olarak saygı gören Che Guavera'yı da eşkıya ilan etti. Yine günümüz mollalarına göre toplumdaki en büyük ayrım nedeni aydınlanmadır. Gerçek dindarlar kafirler tarafından yapılmış yasalara uymak zorunda değildirler ama onların icat ettikleri alet ve araçları kullanmakta özgürdürler. Çünkü Allah onları Müslümanlara hizmet etmeleri için yaratmıştır (TIP 5 İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ) Bu bağlamda dindarların suç işleme imtiyazları vardır.

Otobüste şortlu hemşireye saldıran vatandaş dininin, inancının gereğini yerine getirmektedir. Çünkü Allah "çıplak bir yer görürseniz orayı sopalayın" demiştir. Ak saçlı hocasının elini sıkmayan üniversite mezunu genç kız da bu emri Allahtan alıyor .Tarihimize bakınca 16'ıncı yüzyılda Şeyhülislam İskilipli Ebusuud Efendi, Alevilerin çoluk çocuk katledilmesi ve mallarının yağmalanmasını dine uygun bulmuştur. Bu utanç verici örnekler kuşkusuz alabildiğine çoğaltılabilir. Bütün bunlar ilkel bir ülkede ilkel koşullar altında yaşamakta olduğumuzun yadsınamaz kanıtlarıdır.

Laikliği aklı bilimi aydınlanmayı benimsiyor ve bütün bunlardan büyük rahatsızlık duyuyor ve kaygılar içinde yaşıyorsak olayların failli insanlara değil sisteme, bu yobazlık çağrıştıran düşünce ve inançları üreten ortama , gerçek bilge insan Doğan Kuban'ın ilan ettiği örgütlü cehalete karşı mücadele vermek zorundayız. Diyanet İşleri Başkanlığı da yobazlara uymak yerine bu uygarlık savaşına katılmak zorundadır. Çünkü bu sıraladıklarım aslında cehaletten kaynaklanan çarpık din ve İslam anlayışının ürünleridir.  

"Emin adımlarla din devletine doğru gidiyoruz" haberi, 29 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Emin adımlarla din devletine doğru gidiyoruz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emin adımlarla din devletine doğru gidiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  2. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  3. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  4. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  5. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  6. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  7. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  8. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  9. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  10. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  11. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  12. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  13. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  14. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  15. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  16. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  17. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  18. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  19. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  20. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
ABC Kritik Haberleri