Emre Kongar, kendisine sataşan yeni yetme liberal Ali Nesin'in ağzının payını verdi!

Emre Kongar, kendisine sataşan yeni yetme liberal Ali Nesin'in ağzının payını verdi!

Emre Kongar, kendisine sataşan yeni yetme li... ABC Haber MerkeziAli Nesin, ünlü yazar, aydınlanma savaşcısı ve Türkiye tarihinin en çaplı entelektüellerinden biri olan Aziz Nesin'in oğlu. Aslında tek vasfı da bu... Matematik profesörü, ama Aziz Nesin'in oğlu olmak dışında...

ABC Haber Merkezi

Ali Nesin, ünlü yazar, aydınlanma savaşcısı ve Türkiye tarihinin en çaplı entelektüellerinden biri olan Aziz Nesin'in oğlu. Aslında tek vasfı da bu... Matematik profesörü, ama Aziz Nesin'in oğlu olmak dışında entelektüel ortamda başka bir kıymeti harbiyesi de yok! Çünkü, Ali Nesin'in tam bir "sosyal ve siyasal cahil" olduğu anlaşılıyor. Çocukluğunda ve ilk gençliğinde baba kültü ya da ağırlığı altında ezilmiş bir çocuğun sosyo-psikolojik hali gibi ortalıkta dolaşıyor.

Durum öyle şirazesinden çıkmış halde ki, Ali Nesin babasını yakmaya çalışan gerici katillerin, cahil kalabalıkların ve babasının savunduğu değerlere sabah akşam küfreden liberallerin kustuklarında boncuk arayan bir meczup portresi çiziyor. Ali Nesin, bugünkü dinci faşizan dikkatörlük cehennemini yaratan 2010 anayasa referandumunda "Yetmez Ama Evet" diyen, dahası bu tavrını şirretliğe vardırcasına savunan biri. Öyle ki, bir soru üzerine 2010 referandumu için, "Tabii ki 'Yetmez ama evet' diyecektim, başka ne diyecektim" şeklinde atarlanan liberal bir ergen gibi karşılık vermişti.

AKP-Cemaat iktidarına payanda olan, siyasal islamcı iktidarın ilerici muhalefeti tasfiye etmesi için gereken ideolojik onay üretimine yaşamsal bir katkıda bulunan ve dolayısıyla kendi hayatlarına ihanet eden bu liberaller Tayyip Erdoğan rejiminin asıl hazırlayıcılarıdır.

Ali Nesin, liberal alıklar kervanının son yolcularından biri. Bir karikatür ve çizgi mizah klasiği olan "Hain evlat Ökkeş" karakteri tadından da çok uzak bir portre çiziyor. O nedenle hoşgörüyle de karşılanması zor bir "kullanışlı aptallar' kulübü mensubu olan Ali Nesin, adabı ve edebiyle işini yapacağına bir de ona buna saldırmaya kalkıyor.

Oysa, uyanık olanlar çoktan o liberal kervanı terk etti. Çünkü rezil oldular. Söyledikleri her şeyin yanlış çıktığı, yaşamın kendilerini dramatik şekilde yalanladığı bir ortamda Ali Nesin gibi saf saf "yetmez ama evetçiliği" savunan pek kimse kalmadı. 

Ama Ali Nesin üçüncü sınıf bir hovarda gibi büyük mizah yazarı babasının parlak mirasını harcıyor. İşte bu liberal kardeşimiz son olarak, Prof. Dr. Emre Kongar'a isaldırdı.

Nesin; "Aynı, tek partili düzende, tarihin akışına uygun olan bir biçimde endüstrileşme ve kentleşme atılımı devam etmeliydi" şeklinde değerlendirme yapan Emre Kongar için, "Cahil halka güvenmiyor, doğruyu elinde tuttuğuna ve halkı zorla aydınlatacağına inanıyor" dedi.

Babasının da büyük katkıcısı olduğu Aydınlanma mücadelesini hiç kavrayamadığı bilinen Ali Nesin, bu sözleriyle gerçekte Emre Kongar'la birlikte Aziz Nesin'e de "Yukarıdan bakan, tepeden inmeci" demiş oluyor.

Emre Kongar'ın fikirleri için, "Söyledikleri yanlış demiyorum" diyen Ali Nesin, "Belki de doğrudur, ama ben hiç onun gibi düşünmüyorum" gibi anlaşılması güç cümleler kuruyor.

BABASININ MİRASINI HAR VURUP HARMAN SAVURUYOR

Emre Kongar'dan Ali Nesin'e sert tepki geldi. Twitter hesabından attığı mesajda, "Şeriat isterük diye ayaklanan yeniçerilere 'solcu' diyen (İrdis) Küçükömer sol/liberal sapmasının tipik dışavurumu. Yazık!" diyen Kongar, Ali Nesin'e şöyle karşılık verdi:

"Babasının kültürel, siyasal ve ideolojik servetini har vurup harman savuran bir mirasyedi gibi, Nesin soyadını harcıyor!"

"Emre Kongar, kendisine sataşan yeni yetme liberal Ali Nesin'in ağzının payını verdi!" haberi, 05 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Emre Kongar, kendisine sataşan yeni yetme liberal Ali Nesin'in ağzının payını verdi! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emre Kongar, kendisine sataşan yeni yetme liberal Ali Nesin'in ağzının payını verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  2. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  3. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  4. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  5. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  6. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  7. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  8. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  9. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  10. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  11. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  12. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  13. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  14. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  15. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  16. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  17. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  18. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  19. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  20. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
Gündem Haberleri