Ensar için ikna odası kurdular!

Ensar için ikna odası kurdular!

Ensar için ikna odası kurdular! Ensar Vakfı’nda yaşanan tecavüz skandalından iki gün sonra İstanbul’un Kartal ilçesine bağlı Esentepe’de bulunan lisede vakıftan bir görevli ''Değerler eğitimi’’ sempozyumu adı altında sunum yaptı. Okulda görev yapan...

Ensar Vakfı’nda yaşanan tecavüz skandalından iki gün sonra İstanbul’un Kartal ilçesine bağlı Esentepe’de bulunan lisede vakıftan bir görevli ''Değerler eğitimi’’ sempozyumu adı altında sunum yaptı. Okulda görev yapan Eğitim Sen üyesi öğretmenler sunuma itiraz ettiklerini kaydederek, “İtiraz ettiğimiz için Ensar Vakfı yerine TÜRGEV’e yakınlığı ile bilinen İGETEV Vakfı’ndan biri çağrıldı. Ha TÜRGEV ha Ensar ha Süleymaniye Vakfı, gelenlerin söyledikleri aynı şeyler…'' dedi.

Değerler değil dini eğitim

Öğretmenler okulda yaşananları şöyle anlattı:

“Ensar Vakfı’nın seminerine Eğitim Sen’li hiçbir öğretmenin sınıfı çağrılmadığı için bunu daha sonra öğrencilerden öğrendik. 15 gün sonra tekrar Ensar Vakfı’ndan okula gelinerek, ''Değerler eğitimi kapsamında programımız var bunu uyguluyoruz’ denildiğinde okul idaresi ile görüştük. Bundan rahatsız olduğumuzu belirterek bu süreçte Ensar Vakfı’ndan uzak durulması gerekirken neden sürekli birlikte hareket edildiğini, neden sürekli İslami referanslı insanlarla bu işin yürütüldüğünü sorduk. Evrensel değerler hiç anlatılmadığı için tepki gösterdik. Bunun üzerine idare Ensar Vakfı’ndan kimsenin çağrılmayacağı bildirdi.

Tecavüzden bahsetmediniz

İki gün sonra ise yine bir seminer olacağını öğrendik. Bu sefer de TÜRGEV ile bağlantısı olduğunu duyduğumuz İGETEV Vakfı’ndan bir kadın geldi. Konuşmacının Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçiş yapan bir kadın olduğu aktarıldı. Son derece yetersiz ve niteliksiz bir konuşma yapılarak, öğrencilere güya ergenlik çağı ile ilgili bilgi verildi. Okulun üç rehberlik öğretmeni var. Onlar çok güzel eğitim verebilirken, idare okuldaki görevli öğretmenleri tercih etmedi…''

Konuşma bittikten sonra bir öğrencinin, ''T’den bahsetmediniz’’ dediği konuşmacının, ''Hangi T?'' sorusuna öğrencinin ''’Ensar Vakfı’nda yaşanan tecavüzden'' karşılığını verdiği bildirildi. Sempozyuma katılan öğrencilerin alkışlarla protestoya destek verdiği de öğrenildi.

Bu protestonun ardından seminere katılmayan bir öğrenci ile tecavüz sorusunu soran öğrencininin görüşmeye çağrıldığı belirtilerek şöyle denildi:

''Önce müdür bir konuşma yaptı. Sonrasında da iki öğrenci ikna odasına alınarak 45 dakika konuşuldu. Bakan Sema Ramazanoğlu’nun da ifade ettiği gibi ''Bir olay nedeniyle Ensar Vakfı’nı suçlamanın doğru olmadığı’ belirtilmiş. Öğrencilere neden Ensar Vakfı’na tepki duydukları sorulmuş. Anladığımız kadarıyla öğrenciler ikna edilmeye çalışılıyor.''

Öğrencilerden imza kampanyası

Velilerin okula gelmesi ve yaşananlara müdahil olması için imza kampanyası başlatan öğrenciler, “Bütün sınıflardan imzaları topladık. Müdür neredeyse durum unutulsun diye bir hafta okula gelmedi. Müdür Yardımcılarına imzaları teslim ettik. Değerler eğitiminin okulda sadece dini öğretilerle değil, ailelerden alınması gerektiğini anlattık. Vakıf temsilcisi gelmesi zorunlu ise bizlere sorulup karar verilmesi gerektiğini söyledik. Dilekçeleri ne yaptıklarını da öğreneceğiz. Hiçbir şey olmamış gibi yaşananların üzerini örtmeye çalışıyorlar, buna izin vermeyeceğiz'' dedi.

Kaynak: Birgün

"Ensar için ikna odası kurdular!" haberi, 19 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ensar için ikna odası kurdular! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ensar için ikna odası kurdular! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  2. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  3. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  4. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  5. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  6. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  7. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  8. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  9. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  10. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  11. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  12. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  13. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
  14. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  15. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  16. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  17. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  18. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  19. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  20. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
Gündem Haberleri