Epilepsiyle Savaş Derneği'nden intihar açıklaması

Epilepsiyle Savaş Derneği'nden intihar açıklaması

Epilepsiyle Savaş Derneği'nden intihar açık... Eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın intiharının ardından, Yılmaz'ın İcra Kurulu üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada Yılmaz'ın “Temporal Lob Epilepsi'' tedavisi...

Eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın intiharının ardından, Yılmaz'ın İcra Kurulu üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada Yılmaz'ın “Temporal Lob Epilepsi'' tedavisi gördüğü ve ağırlaşan komplikasyonlar nedeniyle ağır stres altında olduğu ifade edilmişti.

Odatv'de yer alan habere göre, Yavuz Yılmaz’ın vefatıyla gündeme gelen epilepsi haberleriyle ilgili açıklama yapan Türk Epilepsiyle Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Seher Naz Yeni, epilepsi hastalarının gündemden etkilenerek gereksiz endişeye kapılmamaları gerektiğini belirtti. Epilepsi hastalığının son derece kişisel bir rahatsızlık olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Naz Yeni, epilepsili bireylerin çıkan haberlerden kendilerine yönelik yorum çıkarmamaları gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Seher Naz Yeni’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Türkiye’de yaklaşık 800 bin epilepsi hastası bulunuyor. Hemen her yaştan ve cinsiyetten bireyi etkileyen epilepsi, beyindeki elektriğin aşırı artması sonucunda kişiden kişiye değişen nöbet türleriyle kendini gösteren kronik bir rahatsızlık.

Epilepsi, diğer birçok kronik hastalık gibi tedavi edilebilir, uygun ve doğru bir tedavi süreci ile kontrol altına alınabilir. Düzenli tedavi gören hastaların yüzde 60 ile yüzde 70’i tedaviye yanıt verdiği görülüyor. Epilepsi hastaları genel düşüncenin aksine doktor kontrolünde kalarak, ilaç tedavisine özen göstererek düzenli ve beklenen uzunlukta bir hayat yaşayabilir, evlenebilir, çalışabilir ve çocuk sahibi olabilir.

Her hastalıkta olduğu gibi epilepside de da tedaviye yanıt vermeyen dirençli formlar bulunuyor. Ancak bu hastalarda dahi çeşitli tedavi alternatifleri oluşturulabilir. Nöbetlerin sıklığı ve şiddeti üzerine tedavi sürecinde bazı olumlu değişiklikler yapılabilir. Bu nedenle özellikle direnç gösteren epilepsi türleri başta olmak üzere tedavide alternatif oluşturacak yeni ilaçları geliştirme çalışmaları devam ediyor, epilepsinin bu tiplerinde her zaman yeni tedavi seçeneklerine ihtiyaç olacak.

Epilepsi, nöbetlerin sıklığı ve günlük hayat üzerindeki etkisi nedeniyle diğer kronik hastalıklar gibi, kişinin depresyona girmesine neden olabilir. Ancak epilepsi hastalığı bu açıdan bakıldığında diğer kronik hastalıklardan farklı değildir. Bu nedenle epilepsili bireyler korkmadan ve umudunu kaybetmeden yakın çevrelerinin de desteğiyle birlikte düzenli tedavilerine devam etmelidir.

Epilepsi değişik sebeplere bağlı olarak gelişir. Epilepsinin sebebi hastalığın sürecine etkilidir. Çoğu epilepsi hastasının hastalığı statiktir, yani ilerleyici değildir. Ancak altta yatan sebep, örneğin; bir tümörse ve tümör ilerliyorsa bunun doğal bir sonucu olarak epilepsi de kötüleşebilir. Ancak epilepsili bireyler ve yakınları hastalığın ilerleyici olacağı şeklinde bir endişe duymadan tedavi sürecine devam etmelidir.

Sonuç olarak, epilepsi tedavi edilemediğinde zorlukları olan, sosyal yaşamda bazı kısıtlayıcı koşullara neden olabilen bir hastalık. Ancak, bütün bunlara rağmen çoğu epilepsili hasta uygun koşullar sağlanarak yaşamına normal şekilde devam edebilir.''

"Epilepsiyle Savaş Derneği'nden intihar açıklaması" haberi, 18 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Epilepsiyle Savaş Derneği'nden intihar açıklaması haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Epilepsiyle Savaş Derneği'nden intihar açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  2. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  3. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  4. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  5. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  6. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  7. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
  8. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  9. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  10. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  11. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  12. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  13. 12:57 Sürpriz! Yeni James Bond hayranların favorisi!
  14. 12:57 Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!
  15. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  16. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  17. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  18. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  19. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  20. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
Gündem Haberleri