Erdem: Anlaşmayı onaylayanların Gazze saldırısını kınamaya hakkı yok!

Erdem: Anlaşmayı onaylayanların Gazze saldırısını kınamaya hakkı yok!

Erdem: Anlaşmayı onaylayanların Gazze saldır... CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İsrail’in Gazze’ye 30 farklı noktadan hava saldırısı düzenlemesinin ardından çok sert tepki gösterdi.ERDEM: GAZZE SALDIRISI SONRASI “İNSANİ'' YARDIMLARI ARTIK AŞDOD LİMANINDAN YAPARLAR!İsrail...

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İsrail’in Gazze’ye 30 farklı noktadan hava saldırısı düzenlemesinin ardından çok sert tepki gösterdi.

ERDEM: GAZZE SALDIRISI SONRASI “İNSANİ'' YARDIMLARI ARTIK AŞDOD LİMANINDAN YAPARLAR!

İsrail Anlaşması’nın Gazze’ye yönelik saldırılara uluslararası meşruiyet kazandırdığını belirten Erdem, “2014 yılından bu yana ilk kez bu kadar büyük çapta bir saldırı oluyor. Türkiye olarak 3 gün önce imzaladığımız anlaşmayla Filistin’de akan kanda artık bizim de sorumluluğumuz var. Ne yazık ki, hükûmete yakın kaynaklar, AKP’nin Siyonizm sevdasını haklı çıkarmak ve Filistin’e suç atmak için elinden geleni yapıyor. Filistinli militanların Tel Aviv’e bomba attığını iddia edenler bile var. İki bomba bahanesiyle şu an Filistin’in sivil halkı bombalanıyor ve ne yazık ki üzülmeye bile hakkımız yok. Gazze ablukasını ve ambargosunu tanıyan ilk Müslüman ülke olarak, bu vahşi saldırı sonrası artık insani yardımları da Aşdod limanından yaparlar. Hatta belki o anlaşmayı onaylayanlar, İsrail’in insanlık dışı saldırısı sonrası ''lütuf’ olarak para göndermesini bile talep edebilirler. Ben o saldırı için ne kadar üzüntü duyuyorsam, ülkem adına o anlaşmanın yapılmasından da o kadar utanç duyuyorum. Türkiye’yle imzalanan son anlaşmayla İsrail’e uluslararası meşruiyet sağlanmış ve zulme ortak olunmuştur.'' dedi.

ERDEM: ANLAŞMAYI ONAYLAYANLARIN BU SALDIRIYI KINAMAYA HAKKI YOK!

İsrail’i protesto ettiği için Mavi Marmara şehit yakınlarının gözaltına alındığını belirten Erdem, “Filistin Davası’nı gündelik politikaların ve oy avcılığının malzemesi haline getirenlerin, Gazze’ye yapılan saldırıya ilişkin söyleyecekleri tek bir söz dahi olamaz. ''İsrail dostumuzdur’ diyerek taviz verenlerin ve o son anlaşmaya imza atanların da İsrail’i kınamaya hakkı yok. Öyle bir siyasi sığlığa ülkemizi sürüklediler ki, Mavi Marmara olayının gerçekleştiği süre boyunca Filistin Davası üzerinden kitleleri kandırarak oy devşirmeye çalışan bir parti, şu an İsrail Başkonsolosluğu önünde Mavi Marmara’da hayatını kaybetmiş şehit yakınlarını İsrail’i protesto etmesi sebebiyle gözaltına alıyor. İsrail’le normalleşme adı altında son anlaşmanın politik hatalarını görmezden gelen kişiler, şimdi bu katliamları da normalleştirecekler. İlişkiler düzeltilmeliydi; ancak asgari insani şartlar da gözetilmeliydi. Şu an Gazze’de üzerlerine bomba yağdırılan sivil halka söyleyebileceğimiz hiçbir söz, onlara yollayacağımız hiçbir yardım bizi ne yazık ki affettirmeyecektir.'' dedi.

"Erdem: Anlaşmayı onaylayanların Gazze saldırısını kınamaya hakkı yok!" haberi, 22 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdem: Anlaşmayı onaylayanların Gazze saldırısını kınamaya hakkı yok! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdem: Anlaşmayı onaylayanların Gazze saldırısını kınamaya hakkı yok! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  2. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  3. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  4. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  5. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  6. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  7. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  8. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  9. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  10. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  11. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  12. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  13. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  14. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  15. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  16. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  17. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  18. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  19. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  20. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
Politika Haberleri