Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz

Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz

Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu.Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:''TÜRKİYE FIRAT’IN DOĞUSUNDA KAYBOLAN...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''TÜRKİYE FIRAT’IN DOĞUSUNDA KAYBOLAN KUZUNUN HESABINI SORDUKÇA…’
Adalet devletin de toplumun da beşeri unsurların da adeta taşıyıcı unsurudur. Adalet üzerinde çok ciddi titizlik göstermek gerek. Bunun için adalet daima bizim önceliğimiz olmuştur. 2002 yılında iktidara geldiğimizde Türkiye’yi adalet, sağlık, eğitim , güvenlik konuları üzerinde yükselteceğimize söz vermiştik. Hem adli ve idari mahkeme sayılarını hem daire sayılarını artırarak dosyaların daha hızlı sonuçlanmasını sağladık. Hakim ve savcılarımızın dünyayı yakından takip etmelerini sağlıyoruz. Geçmişte hükumet konaklarının giriş katlarında bu işler yapılmaya çalışılırken biz hemen bunu görüp adliye saraylarına dönüştürdük. İnsan hakları reformları ile hem vatandaşlarımıza karşı gönlümüz rahat hem de uluslararası alanda bir sorunla karşılaşmıyoruz. Milletimize verdiğimiz sözü tutmaya kararlıyız. Türkiye Fırat’ın doğusunda kaybolan kuzunun hesabını sordukça sırtımız yere gelmez.''

AVRUPA BİRLİĞİ’NE SİTEM
Sınırlarımıza gelenlere kapılarımızı açtık. 3.5 milyon Suriyeli geldi. kimseyi terör örgütlerinin. zalim yönetimlerin eline bırakmadık. Şimdi 2.3 miyon Euro’yu konuşuyorlar ama biz daha birinciyi alamadık ki, Pazartesi Varna’da bir araya geleceğiz. Paranın üzerine yatacaklar ise kendileri bilir. İşte Varna’da da bütün bunları ortaya koyacağız.

AFRİN OPERASYONU
2 bin kilometrelik alan bizim kontrolümüzde. Şimdi Afrin’de de baktık ki bunlar dinlemiyor. O zaman buraya da gireceğiz dedik girdik ve işi bu noktaya getirdik. Bizim dost bildiklerimizden paramızla silah istedik ve bize silah vermediler. Terör örgütüne kamyonlarla silah gönderdiler. Kime karşı kullanacaklardı bunu NATO’da müttefiki olduğu Türkiye’ye. Afrin’de netice oldu. Oradaki el yapımı bomba terörist vs olabilir bunların araması yapılıyor. Bizim derdimiz işgal değil bu teröristllere karşı temizlik harekatını gerçekleştirmek. O terör koridorunu ortadan kaldırmış oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biz kuklalarla ve kuklacılarla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sevri sineklerle mücadele ederken bataklığı kurutmayı ihmal etmeyeceğiz.

'BİR GECE ANSIZIN SİNCAN'A GİRERİZ'
Suriye'deki operasyonun başarısı terör koridorunun önünü kesmeye yönelikti. Ulusal ve uluslararası hukuk gözetilerek bu adımlar atıldı. Dün Afrin şehir merkezini kontrol altına alarak harekatın en önemli aşaması geride kaldı. Ardından Münbiç, Resulayn, Kamışlı şeklinde koridoru ortadan kaldırana kadar süreç devam edecek. Kuzey Irak'taki terör kamplarını da kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, Sincar, halledecekseniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksanız.

İŞ ÇOK UZARSA YENİ BİR ZEYTİN DALI DA ORADA OLUR
Bu iş çok daha uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur. Afrin’deki operasyonumuz şu günlerde hedefine ulaşmıştır fakat önemli olan, şimdi ben bir Musul’un son fotoğraflarını izliyorum, Rakka’nın video kayıtlarını izliyorum, Irak’ın güney bölgelerine kadar video kayıtlarını izliyorum, bir de Afrin’de kayıtları izliyorum. Neredeyse binalarda hiç tahribat yok gibi. Ama oralarda ne kadar yatırım yapılacak da oralar ayağa kalkacak. Biz yıkmaya, yakmaya değil, ihya etmeye geliyoruz. Farkımız bu.''

"Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz" haberi, 19 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  2. 18:52 65 yıllık dev Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  3. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  4. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  5. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  6. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  7. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  8. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  9. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  10. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  11. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  12. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  13. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  14. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  15. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  16. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  17. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
  18. 18:06 Savaşın etkisiyle altın fiyatları uçtu, kuyumcular ve Darphane taleplere zor yetişiyor!
  19. 18:01 ABD basını uyarıda bulundu: "İsrail her an saldırabilir"
  20. 17:55 Son dakika haberi! CHP'den 4 ismin milletvekilliği düşürülmüş bulundu
Gündem Haberleri