'Erdoğan blöf yapıyor olabilir'

'Erdoğan blöf yapıyor olabilir'

'Erdoğan blöf yapıyor olabilir' Moskova'dan, Erdoğan'ın sözlerine yönelik resmi bir açıklama gelmezken, Rus gazeteleri konuyu geniş olarak ele aldı. Haftasonu, ABD liderliğindeki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı uluslararası koalisyon'un Suriye'deki müttefikleriyle...

Moskova'dan, Erdoğan'ın sözlerine yönelik resmi bir açıklama gelmezken, Rus gazeteleri konuyu geniş olarak ele aldı. Haftasonu, ABD liderliğindeki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı uluslararası koalisyon'un Suriye'deki müttefikleriyle 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü kuracağını haberleri çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır" diyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) her an Afrin ve Menbiç'te harekâta başlayabileceğini belirtmişti.

''ERDOĞAN'IN SÖZLERİ BLÖF GİBİ GÖRÜNÜYOR’
Rusya hükümetinin resmi gazetesi olan Rossiyskaya Gazeta, Moskova'nın tarafsızlığını korusa da olası bir operasyonun Kremlin'i endişelendirdiğini yazıyor:

"[Türkiye Cumhurbaşkanı] Erdoğan'ın, ana müttefiki ABD'nin Suriye'deki 'vekil savaşçılarına' savaş açıp açmayacağı henüz belli değil. Şu ana kadar Erdoğan'ın eylemleri, Washington'a bu politikasından hiç hoşlanmadığını göstermek adına yapılan blöfler gibi görünüyor.

Rusya tarafsız dursa da, tabii ki çok endişeli: ABD'nin körüklediği bir Türk-Kürt çatışması, Moskova için çok önemli olan Suriye'deki ulusal uzlaşı sürecini tehlikeye atar."

Kremlin'e yakın İzvestia gazetesinin haberi ise şöyle:

"Federasyon Konseyi'nin Uluslararası İlişkiler Komitesi'nden Vladimir Dzhabarov, İzvestia'ya yaptığı açıklamada Amerikalıların, IŞİD'in yenilgisinden hayal kırıklığına uğradığını, şimdi de Türklerle Kürtleri silahlı çatışmaya sürüklediğini, aynı zamanda da ılımlı muhalifler dediği militanları silahlandırdığını söyledi. Senatöre göre tüm bunlar Suriye'daki çatışmayı daha da körüklemek için yapılıyor."

Nezavisimaya gazetesi ise Rusya'nın bölgedeki askerlerinin de olası bir operasyondan zarar görebileceğine dikkat çekiyor:

"Ankara'nın Kürtlere ve ABD öncülüğndeki koalisyona gönderdiği tehditler Rusya'ya bir mesaj olarak da görülebilir. Türk ordusunun Menbiç ve Afrin'deki olası düşmanca hamlesi, Rusya'nın barış güçlerini de tehlikeye atar. Türkiye'nin kendi jeopolitik ve ekonomik hedefleri var ve Suriye'nin sınır bütünlüğünü korumak bu hedeflere uzak. Rusya, Türkiye'nin bu hedeflerine özel bir ilgi göstermiyor. Ancak ABD ve Türkiye'ye yakın bazı silahlı Suriyeli muhalif grupların, Soçi'de düzenlenecek olan Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılmayacağını bildirmesi not edilmeli."

"'Erdoğan blöf yapıyor olabilir'" haberi, 17 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan 'Erdoğan blöf yapıyor olabilir' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Erdoğan blöf yapıyor olabilir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  2. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  3. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  4. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  5. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  6. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  7. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  8. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  9. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  10. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  11. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  12. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  13. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  14. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  15. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  16. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  17. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  18. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  19. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  20. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
Dünya Haberleri