Erdoğan: Cerattepe’dekiler de yavru Geziciler

Erdoğan: Cerattepe’dekiler de yavru Geziciler

Erdoğan: Cerattepe’dekiler de yavru Geziciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:Necmettin Erbakan“Vefatının 5. seneyi devriyesinde eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Necmettin Erbakan

“Vefatının 5. seneyi devriyesinde eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı hayırla yad etmek istiyorum. Ömrünü, bu ülkenin ve milletin milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak yeniden ayağa kalkmasına adamış bir dava adamıydı.

“Onun hayatı zorlu mücadelelerle, fedakarlıklarla, sarsılmaz bir inanç ve azimle dolu bir hayattı. Her geçen gün rahmetli hocamızın ülkemize yaptığı hizmetlerin önemini, verdiği mücadelenin değerini çok daha iyi anlıyor, çok daha iyi idrak ediyoruz.

''Dindar nesil’

“Başbakanlığım döneminde bir konuşmamda ''dindar nesil yetiştireceğiz’ dedim, birileri çılgına döndü. Yani ''bir başbakan böyle konuşamaz’ dediler, yani niye konuşamayacağımı ben de anlayamadım. Ben bir başbakan olarak hedefimi böyle belirlemişim ama bu demek değil ki bu ülkede dinsiz olanlara hizmet vermeyeceğiz.

“Biz bu ülkede dindarına da hizmetimizi verdik, dinsizine de hizmetimizi verdik, bize hakaret edenlere de hizmetimizi verdik, orada bir ayrım yok ama hedefimiz dindar nesildir çünkü biz şunu biliyorduk, bitaraf olan bertaraf olur.

İmam hatipler

“İmam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, doçentlerimiz, yardımcı doçentler ya da doktorasını yapmış hocalarımız, acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Nerede çıktı bu diyebilirsiniz. Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum, hadi bakalım.

“Bazı profesörler, doçentler, yardımcı doçentler, doktorasını yapanlar çıksın ''Ben imam hatip okullarında yöneticilik yapmaya varım’ desin. Bu işin başını çekecek profesörler, doçentler, yardımcı doçentler olacaktır.

“Ne dediler o zaman? ''Bin yıl sürecek’ dedikleri o parantez hamdolsun 5 yılda kapandı. Türkiye’nin geçtiğimiz 13 yılı cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlesinin sembolüdür.
Hamdolsun ''imam hatip nesli ne anlar bu işten, onlar gitsin cenaze yıkasın’ diyenlere bu süreç, en güzel cevaptır.

“Böylesi son dönemlere on yıllara bakın, bu hizmetleri yapabilen bir başka kadro geldi mi? Bu dönem aynı zamanda ülkemizde demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlüklerin kurumsallaştırılması gibi, çalışanlar bakımından en büyük mesafenin katedildiği dönemdir.

“Bütün bu ilerlemelere rağmen karşımızdakiler rahat duruyor mu? Durmuyor, asla. Darbecilerin, vesayetçilerin, paralellerin bu ülkenin ve milletin değerlerine düşman olanların saldırıları hiç bitmedi, biliyoruz ki hiçbir zaman da bitmeyecek.

Cerattepe: Bunlar yavru Geziciler

“Son 3 yılda, 2013 yılı baharından beri yaşadıklarımızı şöyle bir gözünüzün önüne getirmenizi rica ediyorum. Önce İstanbul’da Gezi Olayları denilen park, ağaç bahanesiyle başlatılan ve çok ince planlanmış bir provokasyonla karşımıza çıktılar. Zannetmeyin ki bu İstanbul’da planlandı. Zannetmeyin ki bu Türkiye’de planlandı.

“Hayır, içerisi dışarısı bu işi beraber planladılar ve birçok yerlerde bunu gördük. O kadar enteresan ki yurtdışı seyahatlerimizde bunun ipuçlarını bulduk. Nereden planlandı bunlar, bunu gördük.

“İşte bakın şimdi de Artvin’de Cerattepe olayı çıktı. Bu Geziciler neyse bunlar da yavru Gezicilerdir, bunu böyle bilin. Bunlar Artvin’de alıştıklarını bulamadılar, Rize’de bulamadılar, Trabzon’da bulamadılar, Ordu’da bulamadılar, Giresun’da bulamadılar, Samsun’da bulamadılar. Şimdi çılgına döndüler, ''ne yapacağız?’

“Onun için tekrar bu tür adımları atmaya başladılar. Kardeşlerim, şunu unutmayın, hak her zaman galiptir. Görünüşte 3-5 ağacın kesilmesine karşı çıkmak için o başlatılan eylemlerde öylesine bir çevre tahribatına kendileri yol açtı ki… Ne ifade ettiler? Çıktılar yürüyüşlerde şunu söylediler, ''yahu hala anlamıyor musunuz, mesele ağaç değil’ diyerek bunu ifade ettiler, niyetlerini açıkça ortaya koydular.

Kaçak Saray

“Dün gece TBMM’deki bütçe görüşmelerinde bölücü terör örgütünün kölesi haline dönüşmüş bir partinin mensupları yine şahsıma dil uzattılar. Aslında ben parlamentoda değilim. Neden böyle her oturumda Cumhurbaşkanı’na saldırırlar anlamakta zorlanıyorum.

“Bu kişiler Cumhurbaşkanı Külliyesi’nin inşasından başlayıp, şahsımın bilmem 3 milyar dolar parası olduğu iftirasına varan birtakım hezeyanlarla Meclis kürsüsünü kirletmişlerdir. Tabii sağolsun arkadaşlarımız gereken cevapları verdiler.

“Fakat ben buradan bu büyük iftirayı atan o alçak veya alçaklara diyorum ki ''Hukukta bir kaide var müddei iddiasını ispatla mükelleftir’. Bir defa yasal haklarım saklıdır zaten haklarında manevi tazminat davası açılacaktır. Siz bir defa bunu ispatlamakla mükellefsiniz.''

"Erdoğan: Cerattepe’dekiler de yavru Geziciler" haberi, 27 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Cerattepe’dekiler de yavru Geziciler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Cerattepe’dekiler de yavru Geziciler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  2. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  3. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  4. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  5. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  6. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  7. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  8. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  9. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  10. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  11. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  12. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  13. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  14. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  15. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  16. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  17. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  18. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  19. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  20. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
Politika Haberleri