Erdoğan devreye girdi: Kitaplar çöpe gitti

Erdoğan devreye girdi: Kitaplar çöpe gitti

Erdoğan devreye girdi: Kitaplar çöpe gitti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ders kitapları konusunda daha fazla şikâyet gelmeye başladı'' sözlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ izlerini ve tartışmalı içeriği temizlemek için harekete geçti.Cumhuriyet’ten...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ders kitapları konusunda daha fazla şikâyet gelmeye başladı'' sözlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ izlerini ve tartışmalı içeriği temizlemek için harekete geçti.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan torba yasada Kamu İhali Yasası’na bir düzenleme eklendi. “Ek madde'' olarak yapılan düzenlemede, resmi ve özel okullarda öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak ders kitabı ve öğrenci çalışma kitapları ile öğretmenlere ücretsiz olarak dağıtılacak kılavuz kitapların ihalesinin daha önce yapıldığı gibi “açık ihale'' ile değil “belli istekliler arasında ihale'' usulü ile seçilmesini öngördü. Düzenlemenin gerekçesinde ise “ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitaplarının hazırlanması, satın alınması, baskısının yapılması ve dağıtımlarının yoğun bir zaman planlaması gerektirmesi gibi nedenlerle, bunlara ilişkin mal ve hizmet alımlarının belli istekliler arasında ihale yöntemi uygulanmak suretiyle temin edilmesi amaçlanmaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

ADRESE TESLİM İHALE
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, alelacele getirilen düzenleme için komisyona geldi. Yılmaz, düzenleme ile ilgili “İhaleler açık ihale usulü ile yapıldığında kitap yazma ve basım konusunda yetkinlik açısından şekil ve şartları taşısa da içerik problemi olan firmalar ihaleye katılmakta bu durum da sistemi kilitlemekte, ders kitaplarının basım ve dağıtım sürecini olumsuz etkilemekte, bu da eğitimi etkilemektedir. Gecikmeye neden olmaktadır'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bundan sonraki tüm kitap basım ve dağıtım işlerini kapsayacak şekilde yaptığı düzenleme, muhalefet partisinden üyelerin yoğun eleştirileri üzerine geçici madde haline getirildi. Ücretsiz kitap dağıtımı için yapılacak her türlü mal ve hizmet alımı ihalesi yine açık ihale usulü ile değil, belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılacak. İhaleye katılacak firmaları Milli Eğitim Bakanlığı belirleyecek. Bakan Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre bu kapsamda 2019 yılına kadar 518 derse ait ders kitabı toplatılacak.

ÜST ÜSTE ''RAHATSIZLIK’
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 7. sınıf kitabında, KHK ile ihraç edilen ve FETÖ soruşturması kapsamında aranan firari eski Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Osman Eğri’nin kitabından alıntı yapılması, Sosyal Bilgiler dersinde “Medeniyetler Ülkemizde Buluştu'' başlığı altında dinlerarası diyalog projesinin övülmesi, 2012- 2013 yıllarında yazılmış çok sayıda kitabın hâlâ okutuluyor olması gibi birçok tartışma yaşandı. Bir kitapta basın özgürlüğüne dair “Bir ülkede iktidara tek başına gelen parti, bir süre sonra basının, kurdukları hükümet hakkında sürekli yolsuzluk haberleri yapmasından rahatsız olur. Basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeler koyarlar ve kendi izinleri olmadan yapılan haberlere sansür uygularlar'' ifadeleri de iktidar çevresini rahatsız etmişti. Son olarak Erdoğan ders kitapları konusunda rahatsızlığını dile getirmesi üzerine Bakanlık harekete geçti.

BU YIL 600 ÇEŞİT KİTAP DAĞITILDI
Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan’ın açıklamalarına göre, 2017- 2018 eğitim öğretim yılında 190 milyon ders kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayhan, “600 çeşit kitabın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sunulduğunu'' dile getirdi. Müfredat değişikliği nedeniyle bu yıl ilk kez 1, 5 ve 9. sınıflarda kullanılacak kitaplar kuşe kâğıda basıldı. Bu yıl basılan kitapların ihale bedeli 445 milyon lira olarak belirlendi.

f3-011.jpg

"Erdoğan devreye girdi: Kitaplar çöpe gitti" haberi, 24 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Erdoğan devreye girdi: Kitaplar çöpe gitti haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan devreye girdi: Kitaplar çöpe gitti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Eğitim Haberleri