Erdoğan: Hiç de kolay olmadığını göstereceğiz, açıklama yok hükmünde!

Erdoğan: Hiç de kolay olmadığını göstereceğiz, açıklama yok hükmünde!

Erdoğan: Hiç de kolay olmadığını göstereceği... AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisini Sivas 6. Olağan Kongresi’nde konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün “İsrail’in başkenti'' olarak tanıma kararı hakkında, “Bu kararın...

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisini Sivas 6. Olağan Kongresi’nde konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün “İsrail’in başkenti'' olarak tanıma kararı hakkında, “Bu kararın hayata geçirilmesinin hiç de öyle kolay olmadığını göstereceğiz Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmünde'' dedi.

Osmanlı’ya sığınan Yahudileri hatırlatan Erdoğan, “Zalim öz kardeşimiz de olsa, karşısına dikilmekten çekinmeyiz. Tarihimizde bunun sayısız örneği vardır. 1492 yılında ey İsrail, Yahudiler İspanya'dan göçe zorlandığında onlara kapılarını açan biz olduk. Bizim ecdadımız oldu'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Sevgili Sivaslılar, değerli dava arkadaşlarım, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tüm yiğidoları gönülden selamlıyorum. Her bir vatandaşıma selam ve muhabbetlerimi iletiyorum. 

16 Nisan halk oylamasında yüzde 71.3 ile 'Evet' diyen tüm Sivaslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Sizler 16 Nisan günü bir kez daha tarih yazdınız. Sizler yzüde 71.3 oy oranı ile güçlü Türkiye'nin yolunu açtınız. Sivaslı kardeşlerim aynı başarıyı 2019 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili seçimde de tekrarlayacaktır, hiç şüphem yok.

Sivas İl Kongremizi çok önemli bir dönüm noktası olarak görüyorum. Kongremizin şehrimiz için, ülkemiz, milletimiz, bölgemiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Toplam bedeli 800 trilyon lira olan 53 eser ve hizmetin Sivaslı kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserleri kazandıran tüm kurumlarımızı gönülden tebrik ediyorum.

''BİRİLERİ İSLAM DÜNYASINA GÖZ YAŞI HAKİM OLSUN İSTİYOR’
Türkiye barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de çatışma ve savaş için uğraşıyor. Biz akan kan dursun derken, birileri de İslam dünyasına göz yaşı hakim olsun istiyor. Bu amaçla etnik ve mezhebi farklılıkları kışkırtıyorlar. Bu amaçla terör örgütlerini en modern silahlarla donatıyorlar. Kirli planlarını gerçekleştirmek için asırlardır altında kendi imzaları olan BM kararlarını hiçe sayıyorlar.

Paçavraya çevrilmeyen prensip, ilke, değer kaldı mı? Kardeşi kardeşe düşürmek için yapılmadık provokasyon kaldı mı? İnsanlık son birkaç yılda gördüğü çifte standarda çok az dönemde şahit olmuştu. Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkelerde en temel hak ve özgürlükler fütursuzca katlediliyor. Köşemize çekilmemizi istiyorlar, zulüm üzerine rıza göstermemizi bekliyorlar. Bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet yolunu seçmemizi istiyorlar. Kardeşim, Müslümanlar, hele de Türk ise cesur insanlar demektir. Bizler, 'ben varım' diye haykırmayı hayatının merkezine yerleştirmiş insanlarız. Bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yoktur. 

''ZALİMİN KARŞISINA DİKİLMEKTEN ÇEKİNMEYİZ’
Zalim öz kardeşimiz de olsa, karşısına dikilmekten çekinmeyiz. Tarihimizde bunun sayısız örneği vardır. 1492 yılında ey İsrail, Yahudiler İspanya'dan göçe zorlandığında onlara kapılarını açan biz olduk. Bizim ecdadımız oldu. 

Ecdat nasıl geride hâlâ hayırla yad edilen bir miras bıraktıysa, bizim de evlatlarımıza her daim iftihar edebilecekleri bir miras bırakmamız gerekiyor. Sağlam bir duruş sergilemeliyiz. Bu millet tavrını birilerinin cüssesine göre belirlemeyecek kadar cesur bir millettir. Şarkışla, şu anda çay zamanı değil koşma zamanı. Çay her zaman içeriz, ama şu anda içmemiz lazım. Biz birilerinin tehditlerinden korkacak, şantajlarına boyun eğecek bir millet değiliz. Olamayız. 

Kardeşlerim biz, mert ile namertin nefrik olduğu bu günlerde mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. İşte bu anlayışla ilk kıblemiz, gözbebeğimiz Kudüs konusunda tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Salı gününden bu yana yoğun bir telefon diplomasisi yürüttük. Muhataplarımıza bu meselenin sadece Müslümanları ilgilendirmediğini, Hristiyanların ve Yahudilerin bazı haklarının gasp edildiğini anlattık. Amerika'nın bu adımının ne uluslararası hukukla ne de insanlıkla bağdaşmadığını dile getirdik. Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak İstanbul'da İslam ülkelerinin liderlerini inşallah olağanüstü bir zirvede bir araya getiriyoruz. Bu kararın hayata geçirilmesinin hiç de öyle kolay olmadığını göstereceğiz Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmünde. 

Orayı başkent olarak ilan etmenizin bizim nezdimizde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Yarın akşam ülkemizi ziyaret edecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile hem bu meseleyi hem de Suriye meselesini etraflıca değerlendireceğiz. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Günlük siyasetteki farklılıklarını bir kenara bırakarak Kudüs'e sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir milletin evladı olmaktan iftihar duyuyorum."

"Erdoğan: Hiç de kolay olmadığını göstereceğiz, açıklama yok hükmünde!" haberi, 10 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan: Hiç de kolay olmadığını göstereceğiz, açıklama yok hükmünde! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Hiç de kolay olmadığını göstereceğiz, açıklama yok hükmünde! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri