Erdoğan 'kim korkar' dedi ama bakanlar alarm verdi!

Erdoğan 'kim korkar' dedi ama bakanlar alarm verdi!

Erdoğan 'kim korkar' dedi ama bakanlar alarm... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ardından Moody's de Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Moody’s, not indirimine gerekçe olarak, "Büyüme rakamları ve kurumsal sağlamlıkta zayıflama" olarak gösterildi. Karara...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ardından Moody's de Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Moody’s, not indirimine gerekçe olarak, "Büyüme rakamları ve kurumsal sağlamlıkta zayıflama" olarak gösterildi. Karara hükümetten ilk tepki Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu "yatırım yapılabilir düzey" olan "Baa3"ten bir basamak aşağıda olan "Ba1"e düşürdü ve not görünümünü "durağan" olarak belirledi.

Moody’s'den yapılan açıklamada, not indirimine gerekçe olarak, "Türkiye’nin yüksek boyutlu dış fonlama ihtiyacına bağlı risklerdeki artış ve daha önce destekleyici olan borçlanma temellerinde, özellikle de büyüme ve kurumsal sağlamlıkta zayıflama" gösterildi.

Geçtiğimiz temmuz ayında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P de darbe Türkiye’nin kredi notunu bir kademe düşürmüş ve notun durağan olan görünümünü “negatif''e indirmişti. 

MEHMET ŞİMŞEK: DURMAK YOK 

Türkiye ekonomisi için peş peşe gelen kötü haberlere hükümetten açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararına ilişkin, "Rating kuruluşlarına vereceğimiz en iyi cevap yapısal reformları daha da hızlandırmak, mali disiplini korumaktır. Durmak yok reformlara devam" değerlendirmesinde bulundu.

ZEYBEKCİ'DEN TEPKİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uluslararası kredi  derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararının,  ülke ekonomisinin temel makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmediğini  belirtti.

Zeybekci, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada,  Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekmesi ve not görünümünü  "durağan" olarak belirlemesini değerlendirdi.

"Moodys’in almış olduğu not indirme kararı Türkiye ekonomisinin temel  makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmemektedir" ifadelerini kullanan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Dünya ekonomisinin yavaşladığı bir ortamda, yılın ilk yarısında Türk  ekonomisi yüzde 3,9 büyümüştür. Aynı dönemde Türk ekonomisi hem cari açığını  düşürmüş hem de birçok dünya ekonomisi bütçe açığı verirken bütçe fazlası  vermiştir.

Moody's’in iddiasının aksine özel sektörümüz ve kamu kesiminin dış  finansman koşullarında herhangi bozulma yaşanmamaktadır. Siyasi istikrarı  koruyacak ve piyasa dostu uygulamalarımızdan taviz vermeden iş yapma ortamını  iyileştirecek reformlarımıza devam edeceğiz."

ERDOĞAN 'KİM KORKAR' DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bloomberg televizyon kanalına verdiği mülakatta, kredi derecelendirme kuruluşlarından not indirimi gelmesinden endişe duymadığını söylemişti.

"Erdoğan 'kim korkar' dedi ama bakanlar alarm verdi!" haberi, 24 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Erdoğan 'kim korkar' dedi ama bakanlar alarm verdi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan 'kim korkar' dedi ama bakanlar alarm verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  2. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  3. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  4. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  5. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  6. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  7. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  8. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  9. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  10. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  11. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  12. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  13. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  14. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  15. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  16. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  17. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  18. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  19. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  20. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
Ekonomi Haberleri