Erdoğan konuştu, Melih Gökçek'in umutları tükendi

Erdoğan konuştu, Melih Gökçek'in umutları tükendi

Erdoğan konuştu, Melih Gökçek'in umutları tü... AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında konuştu.Receğ Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’taki tartışmalı referandum için “Şimdilik sadece belirli ambargolarla yetiniyoruz,...

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında konuştu.

Receğ Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’taki tartışmalı referandum için “Şimdilik sadece belirli ambargolarla yetiniyoruz, bu artarak devam edecektir. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini ümit ediyoruz'' dedi.

Yüksek faiz oranlarını da eleştiren Erdoğan, "Şu anda piyasa faizlerinin yüzde 20’yi yakaladığı bir dönemdeyiz. Yatırımcı yatırım yapabilir mi? Ondan sonra lanet ile karşı karşıya kalırız. Birçok sefil ailelerle karşı karşıya kalırız" diye konuştu.

Tartışma yaratan vergi zamlarına da değinen Erdoğan, "İcap ettiğinde vergi artışı yapılmaz mı elbette yapılır. Ama bir şartla: Ortaya çıkan yükü doğru hesaplayarak, millete bunu en başta izah etmemiz, insanları, yapacakları fedakarlıkla elde edilen kaynağı nereye kullanacağımıza ikna etmemiz şartıyla tabii ki bunu yapabiliriz. Aksi takdirde ben yaptım oldu anlayışına her konuda olduğu gibi ekonomi politikalarında yer yoktur" dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Yeni dönemdeki en önemli işlerden biri de 2019 seçimleriyle yürürlüğe girecek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gerekli uyum yaslarının çıkarılması olacaktır.

Önümüzdeki asrı biçimlendirecek gelişmeler yaşanıyor. Türkiye bu gelişmelerin merkezinde yer almaktadır.

Bizi tehdit edenlerin hele böyle kriz dönemlerini fırsat bilenlerin hiçbirinin bu topraklarda esamisi okunmuyor okunmayacaktır.

Bizim kimseyi tehdit etmek gibi bir görevimiz yok. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyor. Bu bir dostun başka bir dosta göstereceği bir yaklaşımdır.

Uyarılarımız acı olabilir ancak hakikatin kendisidir.

Kuzey Irak’taki referandum krizi bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir. Mesele Kürtlerin hakları meselesi değildir tam tersine mesele oyuna düşüp düşmeme meselesidir. Irak tek başına ne Kürt’ün ne Arap’ın ne de Türk’ün değildir. Irak ortak bir gelecek inşa edilmesi gerek bir yerdir.

Yanı başımızda kazılan kin ve nefretin beslediği bu çukura izin veremeyiz.

'ÇOK DAHA İLERİ ADIMLARDAN ÇEKİNMEYİZ'
Şimdilik sadece belirli ambargolarla yetiniyoruz, bu artarak devam edecektir. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini ümit ediyoruz'' dedi. 

Gelişmelere göre çok daha ileri adımlar atmaktan çekinmeyiz. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini bekliyoruz.

Bizi seveni biz de severiz. Bize saygı duyana biz de saygı duyarız.

'BU KAPI KAPANMADAN UZATILACAK HER ELİ TUTMAYA HAZIRIZ'
Birilerine güvenerek birlikte yaşama hukukuna ihanet edenlerin yarın bu kapıyı nasıl çalacaklarını merak ediyoruz. Bu kapı tamamen kapanmadan uzatılacak her eli tutmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Bizim için asıl sıkıntı sürekli içeriden vurulmamız.

Suriye ve Irak’taki hiçbir gelişme bizden bağımsız değildir. Hatta doğrudan bizin iç işlerimizle ilgilidir. O yüzden kimse “Irak ve Suriye ile neden ilgileniyorsunuz'' deme hakkına sahip değildir.

EKONOMİK GELİŞMELER
Ekonomide kontrolü elde tutmak kolay değil. Biz küçük sarsıntılar dışında bunu hamdolsun başardık.

Faizlerdeki düşüş maalesef istediğimiz noktada halen değil. Faizlerde düşüşü sağlayamazsak bilesiniz ki birçok musibet bizi beklemektedir.

Şu anda piyasa faizlerinin yüzde 20’yi yakaladığı bir dönemdeyiz. Yatırımcı yatırım yapabilir mi? Ondan sonra lanet ile karşı karşıya kalırız. Birçok sefil ailelerle karşı karşıya kalırız.

Türk lirasındaki değer kaybı durdu. Hatta kısmi bir yükseliş yaşandı. Enflasyonda halen düşüşü sağlayamıyoruz. Neden? Yüksek faiz sebebiyle. Bu benim iddiam.

Bunun kararını vermemiz lazım. Çünkü doğru orantıdır. Faiz düşerse enflasyon düşer. Ancak şu andaki anlayış ne? Ters orantılıdır. Hayır değil. Bunu gördük.

'ALTIN TAHVİLİ UYGULAMASINI ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜYORUM'
Orta Vadeli Plan (OVP) kamuoyuyla paylaşıldı. OVP’nin geçen yıla göre daha cesur ve daha büyük hedeflere yönelik hazırlanmış olmasından memnuniyet duydum. Yüzde 5,5’luk büyüme hedefi memnuniyet vericidir. Yapmamız gereken, küresel sermaye, yabancı teknoloji, yerli yetenekler, iç piyasa talebi ve devlet desteği olarak tarif edebileceğimiz dört ayaklı bir planı uygulamamızdır.

Varlık Fonu’nun yatırımların katalizörü olacağını ümit etmişti. Ama olmadı. Bu sıkıntıyı en kısa sürede aşacağımıza inanıyorum. Varlık Fonu’nu büyüme için ihtiyaç duyduğumuz yatırımların en önemli destek unsuru haline getireceğimize inanıyorum.

Altın tahvili uygulamasını çok çok önemli görüyorum. Yastığın altında veya kolumuzdaki altınlar bize bir şey kazandırmaz. Vatandaşlarımızı yastık altındaki altınlarını bu şekilde değerlendirerek hem kedisine hem de ülkemizin gelişmesine katkı sağlayamaya davet ediyorum.

OVP’de istihdamda her yıl 1 milyon artış hedefleniyor. İstihdam konusundaki hedeflerimizi biraz da ha yüksek tutmalıyız.

Erkeğiyle kadınıyla genciyle her yeni istihdam daha huzurlu bireyler daha huzurlu aileler ve daha huzurlu ülke anlamına geliyor.

Mehmet Akif’in dediği gibi: Kim kazanmazsa bu dünyada bir ekmek parası dostunun yüz karası düşmanının maskarası…
George Orwell hayvan çiftliği adlı kitabında bazılarının daha eşit olduğu bir düzeni mesela BM güvenlik konseyini eleştirir.

OVP’de insanımızın hayatına dokunan her konuya özel ehemmiyet vermeliyiz.

Önümüzdeki yılların programı yine mali disiplin gözetilerek yapılacaktır.

Vergi artışı yapılmaz mı elbette yapılır. Ama bir şartla yükü doğru hesaplayarak, millete doğru izah ederek nereye harcayacağımıza milleti ikna ederek tabi ki bunu yapabiliriz. Aksi takdirde ben yaptım oldu anlayışına her konuda olduğu gibi ekonomi politikalarında yer yoktur.

"Erdoğan konuştu, Melih Gökçek'in umutları tükendi" haberi, 03 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan konuştu, Melih Gökçek'in umutları tükendi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan konuştu, Melih Gökçek'in umutları tükendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  2. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  3. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  4. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  5. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  6. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  7. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  8. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  9. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  10. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  11. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  12. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  13. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  14. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  15. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  16. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  17. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  18. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  19. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  20. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
Gündem Haberleri